23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
-
Çocuklar geleceğimizin güvencesi,yaşama sevincimizdir.
Mustafa Kemal AtatürkTüm dünya çocuklarına hatta milletimizin çocuklarına sesim ulaşmaz ama tüm dünya çocuklarının,özellikle aziz Türk milletinin ve kıymetli Cumhuriyetinin kıymetli çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun
23 Nisan denince aklıma iki kişi gelir: Atatürk ve Barış Manço. Yıl olmuş 2019 ama şu şarkıya ezberden eşlik edebiliyorum. Yarı sevinçli yarı hüzünlü. Milli Savunma Bakanlığı hazırlamış. Buyurun
https://www.youtube.com/watch?v=rztrTGFbcx8 -
"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız." M. Kemal Atatürk
-
Yeni Gün yazarına demeç:
“23 Nisan Türkiye millî tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayaklanan Türk halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oluşturmak konusunda gösterdiği olağanüstülüğü anlatır.”
Mustafa Kemal Atatürk
Vakit: 25.4.1922, s.1 -
“Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” Mustafa Kemal Atatürk
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!
Sana minnettarız Atam... -
"Vatanı korumak çocukları korumakla başlar. 23 Nisan; karanlıktan aydınlığa kavuştuğumuz gündür."
Mustafa Kemal Atatürk
-
Allah hiçkimseyi küçücük ve yetim bir çocuğu bile linç edecek,şucu-bucu diye hedef göstercek kadar dili pütürsüz ve faşizan etmesin.
-
Çocuklarımızı korumak, onlara değer vermek ve fikirlerine saygı göstermek hepimizin en temel vazifesidir. Bayramınız kutlu olsun en değerli varlıklarımız.
-
Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Türk milleti olarak egemenliğimizi belli bir zümrenin elinden aldığımız gün kutlu olsun.
-
@genclerbirlikli Her iki yönüyle de neden bilmem çok dokunaklı geliyor bugünlerde, bu-gün bana. Daha güzel iklimlerde kutlamak nasip olsun dostum hepimize. Çınarımız devrilmedi, gölgesinde çok dinlendik. Bugün, çok çalışma günü. Kutlu olsun
-
-
Okuldayken 23 Nisan bende hep bambaşka bi heyecan yaratırdı o heyecanı halen bugün de hissediyorum Cocukları topladım etkinlik yaptık geçen gün ve paylaştık tv de yayınlansın anı olsun diye... en güzel anlara tanık olmalı canlarım geleceğimiz.
-
“Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” Mustafa Kemal Atatürk
23 Nisan Kutlu Olsun! ️
100 Yıllık Egemenliğimiz Kutlu Olsun! -
“Hakimiyet bilâ kayd-u şart Milletindir.”
Ne demektir bu söz ve egemenliğin kayıtsız şartsız sahibi olan Millet ne türden bir Millet'tir, hangi badireleri atlatmış, kime karşı hangi büyük savaşları verip zaferleri kazanmıştır!
Meclis-i Mebusan, Misak-ı Milli kararını aldı. Ne idi ki bu karar emperyalist işgalciler Meclis'i işgal edip kapattı. Çok değil, Meclis'inin kapatılmasının üstünden 12 gün sonra yeniden biraraya gelip Millet Meclisini kuran, üstelik bunu başkenti işgal altındayken yapma kararlılık ve cesaretini gösterip dünyaya meydan okuyan ve İstiklal Harbini verip bağımsızlığını kazanan nasıl bir Millet idi!ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Mustafa Kemal Atatürk
Bugün ki bilgim, görgüm ve anlayışımla yeniden yaşamak istediğim çocukluğuma ve tüm çocuklarımıza sevgilerimle...
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!
-
“Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize tahilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye’nin istiklaline, temeli benliğine, milli geleneklerine düşman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!