Güvenlik soruşturması
-
Re: ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI babamın cinayetten olan sabıkası benim güvenlik soruşturmamı olumsuz etkiler mi bilgisi olan var mı düşün düşün delirecem
-
@ismaildrn kardeşim normal şartlarda suçun sahsiliği ilkesi gereği etkilememesi gerekiyor. Lakin bu uygulamalar kurumdan kuruma değişebilmekte. Kimi kurumlar sorun etmezken bazı kurumlar süreci olumsuz sonuçlandırabiliyor. Cinayet bildiğim kadarı ile yüz kızartıcı suçlar kategorisine girmiyor. Misal hırsızlık dolandırıcılık cinsel suçlar vs gibi. Dolayısı ile babanın böyle bir suçtan ötürü hüküm giymiş olması senin memuriyete kabulünde sorun teşkil etmemesi gerekiyor. Fakat hakimlik kaymakamlık veyahut polislik askeriye gibi alanlarda yakın çevrenin durumuna bakılmakta. Baştada belirttiğim gibi her nekadar suçun şahsiliği gereği 1.derecede olsada yakınının işlediği bir suç seni etkilememesi gerekiyor ama pratikte kurumlar farklı uygulama yapabilmekte. Umarım babanın işlediği bu talihsiz olay sana bir sıkıntı çıkartmaz. Gönlüne göre olsun.
-
@ismaildrn hangi kurumu kazandınız hocam
-
@kemankeşş2 idari hakimlik hocam. Bir de ben bugüne kadar, referansım olduğu halde soruları da kendimce doğru cevaplandırdığıım halde 3 mülakattan elendim bundan mu acaba
-
@LioN hocam cevabınız için çok teşekkür ederim kazandığım, mülakatına girdiğim sınavlardan birisi de idari hakimlik. Olumsuz sonuç alma ihtimali yüksek sanırım değil mi ?referansım da var Ama bu durumdan haberi yok Ne kadar saçma değil mi Babamın 30 yaşındayken işlediği suçtan dolayı ben de bir nevi cezalandırılacağım.
-
@ismaildrn referansın gücüne bakar hocam kimler nerelere giriyor referansla gerisi hikaye hele hele hakimlikte
-
@ismaildrn hocam diğer 2 kurum hangisi 60 gün içinde idari yargıya dava açabilirsiniz eğer olumsuz gelirse çok emsali var davayı kazanıp başlayan
-
@ismaildrn referansın bastırmamışta olabilir
-
@kemankeşş2 hocam öyle değil ben sözlü mülakattan elendim. her ne kadar kurumlar sözlü mülakat olumlu sonuçlandıktan sonra güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapacak olsa da ,önceden el altında yapıp ona göre mülakatı olumsuz sonuçlandırıyorlarmış.Dava açılmasın diye
-
@Marsiyal haklısın hocam ama benim referanslarım da yabana atılacak gibi değildi ve gerçekten bastırdılar ama sözlü mülakatta referansım neyi olduğumu dahi sordular
-
@ismaildrn diğer kurumlar neydi hocam elendiğiniz kurumdan kuruma da hassasiyet derecesi değişiyor bildiğim kadarıyla
-
@gencbiraday iç işleri ve sgk
-
@ismaildrn hocam ben tam bilgiye sahip değilim ama ben sizin o sebeple elenme ihtimalinizi düşük görüyorum her referansada çok güvenmeyin yaptım diyip yapmıyorlar
-
@gencbiraday yok hocam bastırdı. Bana mülakatta referansımın nesi olduğumu nerden tanıdığımı bile sordu komisyon
-
@ismaildrn burlarda referans var mıydı peki idari hakimlik bunlara göre çok daha fazla dikkate alıyo olabilr
-
@ismaildrn hocam hakimlik kaymakamlık sayıştay bu 3lüde ince detay soruşturma yapılıyor. Ve 3.dereceye kadar da bakılıyor diye biliyorum. Diğer mülakatlarınızı bilemem ama hakimlik için olumsuz bir faktör olması yüksek ihtimal.
-
@Mambaa adaleti temsil etmek isterken adaletsizliğe maruz kalacağım demek. Vah benim emeklerime...
-
25 Haziran'da komisyondan geçen ve meclise gelen yeni gvs kanunu şuan yürürlüğe girdi mi meclisten yasalaştı mi net olarak bilmiyorum ama eskiye nazaran daha detaylı incelemeyi içeriyor. Anayasa mah. 2 defa iptal etmesi e rağmen yeni kanununa göre hagb , savcılık soruşturmaları kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar yani takipsizlik vs de artık gvs yaptiran kurumlar tarafından istenilecek. Bu durum gerçekten ciddi hak ihlallerini içerebilir. Savcılık soruşturmaları veya takipsizlik kararları hukuken sonuç dogurmayan ve hiçbir şekilde sicile işlenmeyen mevzular olmasına rağmen bu yeni kanuna göre kurumlar bu bilgilerede ulaşacak. Ve kendi kuracaklari komisyonlarda değerlendirme yapacaklar. Bu komisyonlar hangi ölçütleri kullanacak belli değil. Keyfiyet olması durumu olmasına açık bir durum. Umarım bu sıkıntılar hickimsenin başına gelmez. Mevcut yeni kanunun aym tarafindan yine iptal edilmesi olası gibi. Hayırlısı olsun ne diyelim.
-
@ismaildrn idari hakimlik mülakatında mı sordular bunu
-
@LioN yazıktır bunca insanın yıllarına emeklerine ne yazık ki kamu kurumlarında karar verici pozisyonlarda olanlar devlet kendi babalarının malı gibi bir anlayışa sahipler her şey bu adamların keyfine kalmış girdiğim bütün mülakatlarda bunu gördüm.