En iyi yatirim araci?
-
Arkadaslar merhaba. Elimde bir miktar para var. Sizce ulkenin su durumunda parami nasil kullanmaliyim?
-
@busus hocam ben elimdekini altın yaptım. Neden derseniz konuya hakim değilim kazanç filan elde edecek kadar takip edemem en azından değerini korurum.
-
silinmiştir
-
En iyi yatırım aracı bana göre reklam yapmamaktır
-
..........
-
inşaat a yatır
-
Bireysel emeklilik
-
hisseler ve altın ile dövize yatırım yapabilirsiniz. fakat şu durumda bankalarda altın yada döviz alırken vergi kesiliyor
-
hangi döviz şu an en kazançlı
-
@sorma euro dolar bunlar en kazançlı bana göre
-
Enflasyonla hiç bir yatırım aracı mücadele edemez diyerek durumun vehametine not düşmek istiyorum.
-
Arkadaşlar fon alın; Türkiye gibi jeopolitik ve politik riskleri, ekonomik risklerinden daha yüksek ülkelerde 1, 3, 8 hisse alınmaz. Bir gün gelir cebinize %9 koyar, sabah bir çalkantı, hem kârı hem ana paranızın bir kısmını alır gider. Ama fon alırsanız;
Hem doğrudan Devlet denetiminde ve TEFAS (Devlete ait) adlı siteden günlük, aylık, 3 aylık, 1 yıllık, 3 yıllık, 5 yıllık getirileri, karşılaştırmalı olarak şeffaf bir şekilde yayımlandığından hata yapmama çabası var hem de KAP'tan içeriğin takibi çok basit.
Fonu yönetenler, -hiçbir üniversiteyi küçümseme amacıyla yazmıyorum- genelde Boğaziçi çıkışlılardır, yurtdışı yüksek lisansları vardır ve minimum 15 yıl tecrübelidirler.
Fonda ortalama 30, 40 hisse vardır getirisi de götürüsü de azdır ama istikrarlıdır.
Diyelim 100.000 TL ile girdim, normalde BİST'te %1 getiri sıradan fakat fon, götüreceği de az olduğu için %1'le yatırımcıyı tatmin eder. 1000 TL güzel paradır.
Fonda da tıpkı hissede olduğu gibi vergi de yoktur.
Birkaç olumsuz yanı var öğrenmek isteyene yazarım.
(Başkan @Antimülakat tam bir spekülatörsün ölü başlıkları canlandırıyorsun biz de kendimizi tutamıyoruz.) -
- el otomobil
-
@snowpatrol *pardon 2. el olacaktı
-
@conqusator çabuk enselendim. Oysa kapı aralığından şöyle bir bakıp çıkacaktım. Neyse bu yorumları bizlerden esirgeme. Az da olsa olanı değerlendirmek isteriz
-
@conqusator Fonlar hakkında bilgilendirme yaparsanız çok seviniriz açıkcası.
-
@conqusator hocam stopaj var benim bildigim fonlar da.
-
@EsTerGon-Kalesi Hisse senedi yoğun fonlarda stopaj uygulanmaz.
-
@EsTerGon-Kalesi yok dostum. Hisse işin içindeyse vergi yok. Ama dolar ama altın hepsinde vergi, kimisinde valör var. Yanlış anlama bilmişlik yaptığımdan değil ekmeğimizi oralardan çıkarıyoruz. Tavsiye fonlar:
NNF
MAC
GMR
TKF (***)
Yatırım tavsiyesi değildir. -
@öğrenci tabi ki. Ne isterseniz yazabilirim. Ama inanın derya deniz, spesifik sorularınız var ise o çerçevede sizi bilgilendireyim.