@silence işin acı komik garip artık ne kelime koyarsak kısımlarından biri de şu özelde de meslekleri olan öğretmenlerin yılda 10 bin 20 bin atamasının yapıldığı yerde TV'lerde internette falan hep atanamayan öğretmenler konuşuluyor bir bakmışsın yaş şartları da kaldırılıyor hep mağdurlar biz iibf mezunlarına ise çay kaşığı ile kadro veriyorlar onları da mesela istatistik bölümüne denklik vererek sgk da denetmenlik veriyorlar bizim kadromuzu kısıyorlar ya da mühendisler matematik vs de mi guy sınavlarına girebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam ayrıca hukuk bitirenler hem zaten avukat oluyor hem onlara da bir sürü iibf kadrosu veriyorlar ee iibfli idari yargıya girmek istese komik rakamlarda kontenjanlar veriyorlar şimdi de guy ile başlayan süreçte bence diğer kurumlarda da başlayabilir kurumimiçinden yine iibflinin önü kesiliyor veri hazırlama için girenlerin bile hakkı değil oralar bir tarafta adam muhasebe hukuk iktisat maliye kasmış (benim için bunlar daha kolay kpss b yapmak zor istisnalar olabilir) öbür taraftan kpss b gibi derslerden atanmış düz memur birden ünvanı ve maaşı artıyor ya o zaman iibfliyi de mülakatsız alsınlar kpss b den filan guy dediğiniz şey düz memurluk ise maaşı da düz memurlukla eşit olsun ya da o zaman nereden baksan tutarsızlık ya deli gibi pişmanım iibf okuduğum için en kötü öğretmenlik daha iyiydi en iyi üniversitelerde öğretmenlik kazanacak sözel puanlarım vardı zamanında en azından dershanede temel liselerde çalışırdım özelde şansım olurdu iibf öksüz ve yetim herşey aleyhimize bari yaş şartını kaldırın be oyalanalım mülakatlar filan zaten eleniyoruz da umut edelim o da yok iibfliysen hiçbir şey yok nereden de okudum herşey iibfnin aleyhine mezun sayısına göre alım sayısı da çok düşük diyecek söz yok artık
snowpatrol tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
RE: 85+ alan puanı olupda atanamayanlar
@BuzdevrindekiSid hocam alan çalışmayı çok seven ve alan dersleri çocuk oyuncağı gibi gelip gy gk den sıkılan sevmeyen alana göre zar zor yapabilen biri olarak 5 6 yıllık kpss tecrübemde hiç gy gk çalışmadım temelim vardı ama gy gk hiç yapmadım değil 65 70 net civarı yapıyordum 5 6 yılda 6 defa kurum sınavlarına hak kazanıp 3 ünde de mülakata hak kazanan biri olarak gy gk de çalışsaydım ya da 90 üstü netlerim olsaydı 6 defa kurum sınavına değil 12 defa girerdim emin ol gy gk yi övdüğümüz falan yok mevzu gy gk kpss alan puanlarını etkiliyor mu cevap evet etkiliyor az ya da çok gy gk nin o puan türündeki oranına göre etkiliyor mu etkiliyor keşke daha çok gy gk yapsaydım çalışsaydım diyorum gy gk asla övmeyecek ve nefret eden çalışmamış biri olarak evet benim de duymak istediğim gy gk den nefret eden biri olarak keşke etkilemese gerçekler ise gy gk o puan türündeki oranına göre az ya da çok etkiliyor bu övmek değil iyi günler
-
RE: Adli Tıp Kurumu PERSONEL ALIMI
@varol al benden de o kadar iibf pişmanlıktır zaten de hele o sbui sbky yok mu bu iibfnin en dibi sonra ky işletme geliyor en avantajları iktisat maliye çeko sıralanıyor ama iibf pişmanlıktır sonuç olarak bir de bu bölüm bana köstek oluyor madem yok sayıyorsunuz bitirdiğim bölümü bırakın lise diplomamı kullanıp lise kpsssine gireyim ama ona gelince okuduğum bölümü var sayıyorlar yaşar ne yaşar ne yaşamaz filmi gibi oldu artık
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@2pacalypse hocam her neyse sonuca bakmak lazım üstte bir arkadaş sgkda 1. olan asil yedek toplam 700 kişinin içinde bile yok dedi o mülakatlarda ben de vardım elendim guydan elendim en son il göçte de 750 küsürüncü 2. oluyor 590. küsürüncü 1. oluyor 200 kişi alımında ilk 10 daki kişi eleniyor yakın tarihe ve eski tarihe bakıp ders çıkarmak lazım liyakat olmayınca neler oluyor görürdük de kimsenin umurunda değil neyse hayırlısı olsun
-
RE: 2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
@eomer twitter hesabımdan da bakıyorum kazananlardan bir çoğu guy sınavına girecem diyor bazı kazananlar etkinliğe devam ediyor 11. Sgk promosyon alımı yapılsın diye benzer kadrolar çoğu rotasyondan dolayı da istemiyor suriyeli filan uğraşmamak için ilk fırsatta guy sgk vs gidecekler biz de 35 yaşında sınırında elendik oysa canla başla çalışacaktık emekliliğe kadar şimdi kurum boşalan yerlere sürekli yeni alımlarla zaman insan ve milli hasıla gideri yapsın neyse bizim adımıza sağlık ve hayırlısı olsun kısmet değilmiş
-
RE: Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü İİBF/SBF den Daha Mı Kıymetli?
@keynesinvarisi mülakatlardan elenip bu sene yaşı dolmuş biri olarak mecburen gemiyi kıyıya çekip demirledim ve sistemin dışında kaldım yalnız değilsiniz bu sistemin içinde kalıp elinizden geleni yapın o da mülakatlara kalmayı başarıp şansınızı sürekli deneyin son ana kadar ama bunu yaparken tek bir hedefe odaklanmayın yaşınız ve durumunuz uygunsa bir işte çalışmak zorunda değilseniz ve illa memur olmak istiyorum diyorsanız kpss b yi boşlamayın ya da ales smm vs ne yapabilirseniz yapın ben en son mülakattan elenip yaşım sınıra geldiği için bunalıma girip dünyadan ayrılmayı bile düşündüm ama yok değmez söz verdim kpss b den atanacam inşallah aöf iktisat okuyup şansımı artırmaya çalışacam başka bir sisteme dahil oldum pes etmek yok yalnız değilsiniz pes etmeyin
-
RE: 35 yaş sınırı hakkında ÖNEMLİ
@idealistkisi hocam kpss b atamalarında yüzde 70 80 sıkıntı yok yaş konusunda ama alanda yüzde 100 sıkıntı var 35 i geçince 0 şans kpss a da tabi şu aralar 85 doğumlu ve sonrası alınıyor kendimden örnek vermek gerekirse gerek fiziksel sağlık dayanıklılık gerek görüntü gerek psikolojik olarak 18 lere taş çıkartırım bunu mübalağa ya da artistlik olsun diye demiyorum gerçekler yaş sınırlaması devam ederken elimizden gelen tek gerçek sosyal medya ve cimer tarzı girişimler umarım çözüm bulunur Almanyada mesela 27 yaş şartını doldurmassanız ömür boyu memurluk hakkı kazanamıyorsunuz bizde de tam tersi 35 yaş sınırı var inanamıyorum bu sistem değişmeli artık arkadaşınıza da size de kolay gelsin gerçekten zor durum
-
RE: Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü İİBF/SBF den Daha Mı Kıymetli?
@Antimülakat hocam en iyisini yapmışsınız kıyıda beklemeye karar verip kpss b den atanarak keşke ben de sadece kpss a ya odaklanmasaydım bu saatten sonra ne kadar zor olsa da kpss b den atanmak için herşeyi yapacam en iyisi önce kendi kontrolümüzdeki şeylere odaklanmak kendi şansımızı kendimiz yaratmalıyız mülakatı olan işlerde kontrol bizde değil bazen ne yaparsan yap olmuyor ama kpss b den iyi puan almak bizim elimizde ve aldığımız zaman karşımızda bir mülakat belirsizliği yok hayırlısı olsun
-
35 yaş sınırı ve eyt tezatlığı
Yeni 35 yaşına girdim a kadro sınavlara başvuramıyoruz artık AB ülkelerinin çoğunda tersine uygulama var bir sürü konuda AB yasalarına uyum paketleri hazırlanıyor ancak bu konuda çalışma yok mesela Almanya'da 27 yaşını doldurmayan memur olamıyor mesela asıl konumuza dönersek 3000 gün civarı sigorta ve bağkur primim var özelde çalıştım ve şu anda da kendi işimi yapıyorum ve bağkurluyum sigorta ve bağkur pirimlerim var ödenmiş yani borcum da yok 10 yıl kadar bir süre daha sigortalı bir işte çalışırsam ya da kendi işimde devam edip bağkurlu olmaya devam edersem 45 yaşında pirim sürem doluyor şimdi benim sorum şu madem 35 yaş sınırı koyup bizi yaşlı görüyorsunuz çalışamaz diyorsunuz sınava almıyorsunuz o zaman emekliliğimizi verin neden ben 45 yaşımda pirim süremi borçsuz bir şekilde tamamladığımda 60 65 yaşlarını beklemek zorunda kalayım burada bir tezat yok mu sizce evet arkadaşlar bu konuda ne yapabilirim tamam memurluk olmuyorsa o zaman özelde yaş beklemeden emekli olalım özel daha yıpratıcı zaten memurlar çalışsın 65 70 yaşlarına kadar ama biz cumartesi de çalışıyoruz işe erken gidip geç çıkıyoruz maaş olarak ise genelde asgari ücret vs alıyoruz bir de üstüne eyt oluyoruz sizce bu konuda ne yapabiliriz mahkemelerden sonuç çıkar mı cimer den sonuç çıkar mı 35 yaş sınırı illa kaldırılsın demiyorum o zaman eyt kaldırılsın diyorum
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@snowpatrol bu durumu değiştirmek benim elimde olsa mülakatları kaldırırdım
snowpatrol tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
@genclerbirlikli ayrıca yetkili iseniz hesabımı kapatır mısınız değilseniz iletirseniz hesabımı kapatırlarsa sevinirim herkese kolay gelsin
-
@genclerbirlikli yok hocam burada konu kapandı benim için de arkadaş yazmış ben müdürleri tanıyorum ben de genel müdürleri tanıyorum ve denetmen akrabalar var duyduklarımı paylaşıyorum burada ki arkadaşları anladığım için bilgi bekliyorlar ama olumsuz bir şeyler söyleyince kötüsün tam tersi paylaşırsan iyisin mesela bu ilanla alakalı bir şeyler soracaktım soruşturacaktım ama adamlar linç etmeye hazır bir de şu var MANUPLE EDİYORMUŞUZ GEÇ GELMESİ YAZARAK SAĞLANABİLİYORSA BURADA YAZARAK HEMEN GELMESİNİ SAĞLASINLAR
-
RE: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@KamuAdayı KamuAdayı bu söylediğiniz konular hazinede yds alım gelmeyen ilanlar kurumiçi vs ve özellikle 35 yaş şartı konusunda twitter vs değil de doğrudan cimer gibi yerlere iletsek sesimizi duyuramaz mıyız iibflilerde olarak ben de twitter gibi mecraların çok etkili olduğunu düşünmüyorum olsaydı çoktan olurdu
-
@city-of-justice o evladım diyen dilini senin....
-
Kullandığı uslüp çakal tatlısukurnazları olan ve insanlara bilip bilmeden yaftada bulunan iftira atan tatlısu klavye delikanlısı bu kelimeler burada kullanılacak şeyler değil insanların yüzlerine söyle aslında üzerime alınmadım ama buradaki duymak istedikleri olmayınca insanları yaftalamaya çalışanlara cevap vermek gerekir kendi adıma söylemem gerekirse 2019 ya da 2020 kpssye girmedim bile çevremde kpssye en azından iibf den ya da istatistik ten giren de yok ben sadece şunu demek istedim belki şehirden şehre değişiyor bilmiyorum ama 1. derece akrabam denetmen ondan duyduklarım söyledim denetmen fazlası bile var diyor burada üstüne basarak söylüyorum şehirden şehre değişebilir ben duyduğumu söyledim iyilik yapmak istedim sizle paylaştım hata ettim ayrıca nasıl bir mantık var sizde çözemedim algı yaparak insanlar tatlısu kurnazkığı yapıp ilan gelmesini engelleyebiliyorsa sen de tatlısu sihirbazlığı yap algı yap 2 saat sonra ilan gelsin bu nasıl bir bağlantı kurma bu nasıl bir mantık hatası inanılır gibi değil sizin gibiler yüzünden duyum alan insanlar bile bir şey paylaşmak istemiyor buralarda kendiniz çalın kendiniz oynayın o zaman hadi eyvallah
-
@Legendary1 tamam tamam kardeşim sana da başarılar yolun açık olsun umarımn yakın zamanda ilan gelir
-
@malik ben kesin cümle kurmadım ilan kesin gelmez demedim ilan gelmesi zor gibi dedim en azından yakınlarda zor gibi dmek istedim benim yorumum bu kurum hakkında biraz bilgim var umarım yanılıyorumdur ama cümleyi iyi oku zor gibi ile kesin gelmez arasında dağlar kadar fark var daha da bu başlığa bişi yazmayacam
-
@Legendary1 asıl sen boşma yapma sizin gibilere iyilik yaramaz benim ailemde denetmen var ona soruyorum tam tersi fazla denetmen çalışan var diye cevap alıyorum öyle yeni alım söylentileri var mı duyor musun diyorum yok hiç duymadım diyor duyarsam söylerim diyor şu ise benim yorumum belki de şehire göre değişiyordur onu bilemem daha da bana yazma asıl boş yapan sensin sana başarısızlıklar diliyorum
-
@mülakatzedee şu 35 yaş şartı çok saçma be ya her şey AB uyumuna sokulmaya çalışılıyor ama mesela AB nin kurucularından Almanya'da 27 yaşını doldurmazsan memur olamıyorsun ee gerek Türkiye'de olsun gerek dünyada olsunyaşam süresi de arttı niye ısrarla yaş şartını devam ettiriyorlar anlamak mümkün değil
-
@besplatno adam haklı duyduğum kadarıyla vmyde sınavın tekinde bu denilen olmuş kadroyu boş bırakmışlar