2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
haydi Bismillahirrahmanirrahim...
-
Ben de aranızdayım o halde , vira Bismillah 2020
-
Bende yerimi alayım 2020 İçin. Vira bismillah
-
şimdiden yerimizi alalım,Vira Bismillah
-
Benim gibi ilk defa bu sınava girecek olanlar için tavsiyesi önerisi olan var mı nasıl çalışmalıyız konusunda
-
@Su28A
KPSS A grubuna hazırlanma temposunda gitmekte fayda var şuan. (Yalnızca hedefiniz kaymakamlık değilse) Bu şekilde her derste temel oluşur ve çoğu soruyu yapacak kıvama gelinebilir. Kaymakamlık ilanı geldikten sonra sınava kadarki sürede kaymakamlığa has (Türkiye Ekonomisi, İnsan Hakları, İdare) derslere daha detaylı çalışarak bu iş halledilebilir bana kalırsa. -
@SRPR Tr ekonomisi kpss de yine var çalışmış oluru Z böylece ama İnsan hakları dersini hiç görmedim .
-
@Su28A
Detaylı gören kişi çok az zaten hocam. Ekstra çalışma gerektiren bir alan o. -
@Su28A aynen hocam kpss tr ekonomisi zaten 4 soru oldugu icin yüzeysel soru geliyor. Kaymakamlikta 10 soruyla karşılaşıyorsun. Ayrıntıya girmek zorunda kaliyorsun
-
BU METİN 2019 YILI SINAVINDA 2. VE 49. OLAN KİŞİLER TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.
ANAYASA:Sınavda Anayasa metni dışında soru yoktu diye hatırlıyoruz.. Aynı şekilde 2018 sınavında da bir tane soru hariç tamamı Anayasa metninden gelmişti. Bu da bize gösteriyor ki 1982 Anayasasını ezberleyecek konuma gelmemiz bizi bu dersten başarıya ulaştıracaktır. En az 10 defa baştan sona analiz ederek anayasa metni okunmalı. Ekstra bir kitapla desteklemek gerekirse THEMİS ANAYASA HUKUKU kitabı düşünülebilir.
İDARE HUKUKU: Sınavın %41’lik kısmını oluşturması sebebiyle diğer derslerden daha fazla önem verilmesi gerektiği aşikar. Biz Ahmet Nohutçu ve Themis’in Konu Anlatımı kitaplarını okuduk ama kesinlikle THEMİS bu konuda bir iki adım önde Sadece önerimiz Danıştay, Sayıştay kısımları kaymakamlık için çok ayrıntılı, oralara takılmamak lazım. Ayrıca Mahalli İdareler Mevzuatı tam metin ve e-book olarak telefonunuzda Ali Argama Mahalli idareler mevzuatı olsun. Bunlar sürekli tekrar edilsin. Ezberlenecek düzeyde tekrar edilmesi gereklidir. Mevzuat için 1. kaynağımız mevzuat.gov idi. Ama ben o kadar uzun mevzuatı okuyamam derseniz KAİM Mevzuattan ve Ali Argama CB kararnameleri e-bookları ile kaymakamlık sınavı çerçevesinde çalışılabilir. Çok güzel sadeleştirme yapmışlar. Bunlar yeterli olacaktır. 3-4 soru uç sorular oluyor. Onlara ulaşmaya çalışmayın. Hiçbir kitapta olmuyor genelde.
İNSAN HAKLARI: Bu dersteki en büyük problem düzgün kaynak olmamasıdır. Bu seneki sorular da biraz alışılmışın dışındaydı. Çok ayrıntıya boğulmayın hangi kaynağı okursanız okuyun bu derste kendinizi tatmin olmuş şekilde hissedemezsiniz. Piyasadaki neredeyse her kaynağı okuduk. Artıvizyon İnsan Hakları Kitabı okunabilir, ince olan. Ekstra AİHS, İHEB okunmalı. Biz çok yararını görmesek de AÖF İnsan Hakları kitabının okunması faydalı olacaktır. Ayrıca Başkent Kariyerin İnsan Hakları fasikülü de çok güzel. Değerlendirilebilir.
TARİH: HERHANGİ BİR TARİH KİTABI ama biz Fetihname ve Tarihin Pusulasından çalıştık. İkisi de gayet yeterlidir.
Türkçe: Bu seneki sorular bu dersin hafife alınmaması gerektiğini bir kez daha bize gösterdi. İlan geldikten sonra mutlaka 20-25 tane günlük paragraf çözülmeli. Hatta daha önce başlansa daha da faydalı olur. Sınava kadar bırakılmamalı. Biz BENİM HOCAM TÜRKÇE SORU BANKASINDAN yararlandık. (Herhangi bir KPSS kitabı iş görür. Hatta öncelikle çıkmış sorular çözülürse daha faydalı olur.)
TÜRKİYE EKONOMİSİ: Bu derste bizce bu senenin belirleyici derslerindendi. Adayların yüzde 90’ı Yasin Çoban'dan çalışmıştır. Biz de aynı şekilde öyle yaptık Yasin Çoban hoca çok iyidir özelden sorularımızı hiçbir zaman cevapsız bırakmamıştır fakat üzülerek söylemek gerekiyor ki bu sene piyasadaki tüm Türkiye Ekonomisi kitapları sınıfta kalmıştır. Belki yine aralarında en iyisi Yasin Çoban hocanın kitabıdır. AÖF Türkiye Ekonomisi kitabı için iyi diyorlar hiç incelemedik, o ekstra olarak değerlendirilebilir.
İKTİSAT: Başkent Kariyerin Mikro Makro özet fasikülleri çok çok iyi ama ana kitap olarak Mikro YÜKSEL BİLGİLİ Makro TUFAN SAMET ÖZDURAK konu anlatımında tercih edilebilir. Çıkmış sorular kesinlikle çözülmelidir. Ayrıca özgün soru bankası olarak Analiz İktisat değerlendirilebilir.(temeli olmayan için ağır olabilir.)
SORU BANKALARI: KAS, STATUS, KAİM1500, BAŞKENT KARİYER MÜLKİ AMİR ve ÇIKMIŞ SORULAR. Bunlar çok çok yeterli olacaktır. Vaktiniz olursa bunları teker teker dönün.
Çalışma Sistemimiz: Bu sınava Nisan ayının sonundan itibaren Temmuz’a kadar okulla beraber kursu(Başkent Kariyer) takip ederek devam ettik. Temmuz’dan Kasım’a kadar da yoğun bir şekilde çalıştık Son bir aya kadar günlük 6-7 saat son ay 8-9 saat olmak üzere. Biz konu ağırlıklı çalıştık. Son güne kadar konu çalışmayı bırakmadık. Günde 1000 soru çözdüğümüz de oldu 100 soru da. Bu sınava ideal çalışma süresi 6-7 aydır daha kısa sürede de halledilebilir. Bu bizim şahsi görüşümüzdür. İlk önce İKTİSAT dersleri halledilmeli sonra da ANAYASA İDARE konu çalışılmalı. Bunlar hiç bırakılmamalıdır. Her hafta mutlaka belirli günlerde bunlar tekrar edilmelidir. Aynı zamanda bu derslere belirli düzeyde hakimiyet sağlandıktan sonra diğer derslere geçebilirsiniz. Son ayda bu dersleri günlere bölerek hepsi tekrar edilmeli. Son bir haftaya kadar çalıştığınız derslerden günlük en az 100 soru çözün daha fazla da olabilir.ÖNEMLİ NOT: Öncelikle yukarıda yazdıklarımız TAMAMEN bizim naçizane görüşlerimizdir. Asla ve asla mutlak yol değildir. Farklı kaynaklarla, farklı yollarla gayet tabii başarıya ulaşılabilir. Mülakata kalan 400 kişinin de kendi farklı çalışma yöntemleri, kaynakları olabilir. Nihayetinde herkesin başarıya ulaşırken kendine has bir yol-yöntemi vardır. Zaten bunu sizler süreç içerisinde bir kalıba oturtacaksınızdır. Bu süreçte bizim gibi yeni mezunsanız deneyimli kişilerin bilgi birikiminden yararlanmak çok önem arz edecektir. Bizim rehber olarak edindiğimiz insanlar bize samimi duygularla yol gösterdiler. ALLAH hepsinden razı olsun. Son olarak SALT ticari kaygılarla hareket eden belirli yayınevlerinin ticari ortaklarını/işbirlikçilerini DİNLEMEYİN. Piyasada umut tacirlerini gördükçe bu süreçte arkadaşlarımız ve biz çok üzüldük. Ama bir şey de diyemedik. Biz öğrencisiyiz paramız ve zamanımız çok önemli. O yüzden bu uyarıyı yapmakla kendimizi mükellef hissettik. Bizim için de süreç henüz tamamlanmış değil dualarınıza talibimiz Her ne olursa olsun, olmuş olan en hayırlı olandır ve her şeyin sahibi yüce ALLAH. Hiç bir emeği zayi etmez. Her türlü sonuca karşı ferasetli ve inançlı duruşumuzu koruyalım. Bu yola baş koymuş tüm kardeşlerimize/abilerimize yüce Rabbimden muvaffakiyetler diliyoruz.
-
@Su28A edindiğim naçizane tecrübem şudur ki bu ve buna benzer kariyer sınavları elinde bir işin yoksa ikinci hatta 3. planda olmalı . Bu sene önemli ve KPSS de çift sene . B den öncelikle yüksek bir puan almak için uğraşılmalı . Daha sonra A grubu ve tabiki Kaymakamlık Sayıştay bu tarz sınavlar düşünebilir. Tabiki durumunu bilemem bir kaç sene buraya odaklanabilir ve süreçte boş gezmek sıkıntı değil dersen orası senin bilebileceğin bir şey.ama şöyle düşün çok az sayı alınıyor bu tarz kadrolarda ve atanamadığında elinde hiçbir şey yok .bu kesinlikle moral bozmak için yazılmış bir şey değil ilk heyecanla insan çalışıyor ama bu sınava 4. 5. Girip mülakatlardan elenmiş kişilerle yarışınca ilk daha garantiye oynamak daha akıllı gibime geliyor dediğim gibi bu süreçlerden geçmiş biri olarak sadece tavsiyemdir size
-
Herkese başarılar, bir sorum olacak. Bu sınav iktisat olmadan da kazanılabilir mi?
-
@udogg kazanılamaz dostum
-
@keskin34 Çok haklısınız hocam tavsiyeleriniz içinde çok teşekkür ederim ...
-
@udogg
Zannediyorum İktisat istemeyen herhangi bir kariyer meslek yok. Diğer dersler değişir ancak sınava ve kuruma göre İktisat her zaman bulunur. -
arkadaşlar sizlerin kaynak önerileri nelerdir
-
2020 için ben de varım.
-
İktisat için öneriniz nedir arkadaşlar? Video ile halledilebilir mi?
-
Arkadaşlar ben 1 netle kaybettim bu yıl sürece aniden başladım tavsiyem iktisat gibi bir dersi zamana yayabilirsiniz iyi değilseniz ama erken başlamayın bunalirsiniz son düzlük çok önemli son 2 3 ayda kazanılıyor sınav kpss çalışan arkadaşlar hiç kafa yormayın kpss den sonra 2 3 ay da çok iyi hazirlanirsiniz herkese başarılar seneye bir daha deneyeceğim
-
@SRPR bahar dönemi alım olur mu