2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@discotheque Türkiye'de 2018 yılında kurumlar vergisi oranı yüzde 20'den yüzde 22'ye yükseltildi. O zaman Türkiyede 2018 ve 2019 yılında arz şoku yaşandı. Ösym itirazları kabul eder ya da etmez ama öncülde hata var. Bir iki puan vergi artışında belki üretim düşebilir ama asla arz şoku yaşanmaz.
-
@123456789 soruda yüzde 2 artış olmuş da demiyor genel bir kurumlar vergisi artışından bahsediyor belki yüzde 10 artış i kastediyor o zaman arz şoku olur diyebiliriz beklenmedik çünkü ayrıca sorunun ruhunu da anlayın herşeyi sipesifik vermesi mi gerek ÖSYM'nin
-
@123456789 arkadaslad kurumlar vergisi artisinin arz soku yasanmayacagina ornek verilemeyecegni iddia edebilir misiniz? Yahu diyoruz ki giffen mallar dusuk mallardir diyorum.siz de diyorsunuz ki her dusuk mal giffen mal degildir. Peki giffen mallarin dusuk mal olmadigini iddia edebilir misiniz? Soru boyle bir soru diyorum ben mi anlatamiyorum.neden diretiyorsunuz illa.yaratir her kurumlar vergisi artisi arz soku yaratmaz! Ancak kurumlar vergisinin arz soku yaratamayacagni da iddia edemezsiniz! Olay bu ya neden anlamamakta israr ediyorsunuz.
-
@pabloescobarr arz şokunun içeriğinden tam olarak emin olsa tdk’yı işin içine karıştırmazdı diye düşünüyorum, bu şekilde bir yorumlamayı iktisat bilmeyen de yapar
-
Petrol fiyatları aniden 1 kuruş yükselirse bu da arz şoku değildir, ben kabul etmiyorum
-
Sıkıştırılmış hidrojen arz şokuna neden olur mu acaba:) Sonuçta o da şok:) Türkçe terimle iktisat terimi açıklıyoruz ne günlere kaldık
-
@yunusemrex3521 soruyu çözerken soruyu hazırlayanın kafasının içindeki saikide düşüneceğim o zaman. Böyle bir savunma olabilir mi Ösym her soruyu net ve anlaşırır sormak zorunda. Muğlak ifadeler herkesin farklı şekilde yorumlayacagi sorular olmaz.
-
@123456789 muglak ifade olarak birsey yok ki soruda??
-
@discotheque hocam ya sen neden bu kadar kendini yoruyorsun yarın itiraz edilir kabul olur olmaz ösym karar verir burada kabul ettirmen bir şeyi değiştirmiyor ki.
-
Yahu zaten itiraz edilsin.bakin itiraz edilmeli ztn.ben arz soku kesinlikle yaratmaz diyenlere isyan ediyorum.yaratabilir de yaratmayabilir de.soruda arz soku yaratan durumlara örnek verilemez diyor? Kesinlik belirtiyor diyorum:) tepkim buna .
-
Kurumlar vergisi artışı arz şoku değildir bunu tartışmaya bile gerek yok.
-
@atam2811 kesinlikle efektif talep sokudur.
-
Kusura bakmayin ama bu sinavda da 1-2 soru iptali olur da netler yukselirse kimse iyi niyetli, temiz bi sinavdan bahsetmesin
-
Bu devletin vergi ve gelir politikasıyla alakali bir durumdur. Arz şoku daha farklı durumlardir mesela dış kaynaklı petrol fiyatları artışı mesela dolar kurunun yüksek artışı .
-
@atam2811 aynen hocam, kv artisi efektif talebi artirarark toplam talebi kisar.ben de onu diyorum enflasyon yaraticidir.konu tartismaya kapali.
-
Ama osymninde mutlaka kaynak olarak seçtiği bir kitap vardır. Doğru kabul ederse şaşırmamak lazım.
-
@atam2811 Kurumlar vergisinin belli bir oranı yok ki, isterlerse bir gecede %100 zam yaparlar bal gibi arz şoku olur. Ama herkes 50’şer 100’er kredi kartı kullansa yine de arz şoku olmaz. Mesele sadece bu..
-
@123456789 sorunun doğruluğu veya yanlışlığıyla ilgili değil ama dediğiniz tamam kurumlar vergisi arttı ama ülkemiZde yaşanan o yıllardaki arz şokunun %2 lik vergi artışıyla hiç alakası yok. Kitabi olarak doğru olabilir ama ülkemiz için bence arz şokunun kaynağı bu değildi.
-
Devlet kurumlar vergisini o şekilde artırmaz arz şoku olsun isteyecek hali yok. bu soru hatalıdır. Mantık hatası vardır . Ama ÖSYM yinede doğru kabul edebilir dediğim gibi.
-
Amacım politika yapmak değil arkadaşlarım. Bugün twitter'da denk geldim. Kurumlar vergisinde borç silme öngören yasa teklifi TBMM'ye sunulmuş,ya da kabul edilmiş,ya da Hükümet böyle bir düzenleme yapmış diye bir haber okudum.
Al sana arz şoku.