Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@melezprens
90,4 ile yine diken üstündeyiz yani. bıktım valla artık şeytan dürtüyo guy yazcam küçük sahil şehrinde kafa dinleyeceğim. 1 yıl kastık puan aldık yine rahat yok. -
@KamuAdayı hocam biz p48 i dikkate aldık ama diğer puan türleri de çok önemliymiş. Iyiki işletmeyi iyi yaptım p23 üm yüksek geldi yoksa p48 89 ile pekçok yere giremezdim. Baktım p23 ile alan birçok kurum var Sgk da dahil.
-
@melezprens
iyi yapmışsınız hocam. valla alan derslerini halledeyim derken ne ydsye zaman kaldı ne diğer derslere. p23 de 89 sgk sağlam denetmen alırsa belki kalırız oraya da. -
91.4 ile başvurdum, dernekler denetçiliği 0.1 puanla kaçtı. Bu da öyle olacak diye yüreğim ağzımda.
-
Arkadaşlar klasik sınava nasıl çalışıyorsunuz acaba daha önce girmiş tecrübeli arkadaşlar var mı?
-
@ekonometrisyen Hocam benim çok bir klasik sınav tecrübem yok ama maliye için çıkmış klasik sınav sorularını çözüyorum, iktisatta aynı şekilde, hukuk için ise notlarımı sürekli okumaya çalışıyorum, muhasebe ise monografi çözerek halletmeye çalışıyorum. İktisat ve maliyede sözel sorularda ezber yapmaya çalışıyorum. Gün bitiminde toplamda 10 soru falan anca görebiliyorum. Her ne kadar zamanımı çok çalsa da bu yöntemi buldum kendime.
-
@ekonometrisyen kendimden örnek verecek olursam ben klasik sınava çalışmaya bu hafta başladım bu hafta her gün makro iktisat ve yanına hukuk dersi koyarak çalıştım iktisatı kitaptan okuyorum her konu sonrasında çalışma soruları var kitabın onları deftere yazıyorum ve çözüyorum grafikleri analiz ediyorum kendimce. Hukuk için sadece kitabı okuyorum ezberlemem gereken yerleri ayrı bir kâğıda yazıyorum. Hafta sonları sadece maliye okuması yapicam pazartesi günü de muhasebeye başlıcam bu şekilde ilerlemeyi planlıyorum özellikle eksik olduğum dersler üzerine duruyorum artık olduğu kadar.
-
@muhmul5811 hocam çıkmış klasik soruları nereden çözüyorsunuz hangi kitap ?
-
@lualua Hocam maliye için Classic Maliye diye bir kitap buldum. İktisatta da klasik sınavlara hazırlık diye geçiyor ama yazarına bakmak hiç aklıma gelmedi. Arkadaşımın kitabı ama ortaklaşa kullanıyoruz. Yarın bakayım ismini yazayım. Muhasebe ise Monografi diye bir kitap var oradan çalışıyorum. Geçmiş yılların çıkmış kurum sınavı sorularından oluşuyor.
-
@muhmul5811 hocam guya nasıl bakıyorsunuz?
-
@zenginmemur Hocam bunu çok düşündüm. Daha sonra klasik sınav için çalışıtken GUY'un çok daha iyi oturduğunu fark ettim. Ayrıca çıkmış sorularını çözüyorum ve günün 1/3'ünü GUY'a ayırıyorum konu tekrarı yaparak geçiyor genelde. Ama açıkçası pazartesinden itibaren günün 2/3'ünü GUY'a ayıracağım çünkü işi olmayan herkesin çıkış kapısı bana göre. Ha şunu da ekleyeyim GUY'un ilk 5 yılda çıkmış sorularını bir tur çözüp geçeceğim çünkü biraz eski bir dili var kafa karışıklığı olsun istemiyorum.
-
Arkadaşlar el yazısı ile yazdığımız özgeçmişin fotoğrafını çekip yüklesek bir sıkıntı olur mu?
-
@muhmul5811 evet guy önemli ama klasik sınav soruları guydanda kolay gelecek.Ancak orda yazmak önemli olan en başından yazarak çalışanlar bir tık avantajlı gibi.
-
@resul, içinde söyledi: Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Arkadaşlar el yazısı ile yazdığımız özgeçmişin fotoğrafını çekip yüklesek bir sıkıntı olur mu?
Sorun olmaz hocam ben hep öyle yapıyorum
-
@xqarmedo teşekkür ederim hocam
-
@zenginmemur Aynen öyle hocam. İlk başta sorduğu sorunun teorik cevabını daha sonra ise senin o soruyla alakalı bildiklerini yazmanı istiyorlar gibi geliyor bana
-
@muhmul5811 hocam mesela enflasyon vergisini sordu bunu nasıl cevaplamalıyız önce tanımı daha sonrasında ise analizini mi yapmalıyız
-
@melezprens Hocam benim çıkmış sorularda gördüğüm dediğiniz gibiydi. Benim de klasik sınav tecrübem çok az ama çıkmış soruların cevapları tanım sonra konuyla alakalı bilgilerim ve yorum diye gidiyor.
-
@melezprens Mesela hazine maliye müfettiş yardımcılığında çıkmış bir soru şöyle: Vergilemede gelir etkisi, ikame etkisi nedir? Vergilendirmenin mükellefler üzerindeki diğer etkilerini açıklayınız? Cevap ise tanım ve yorum üzerine kurulu.
-
@muhmul5811 hocam bu çıkmış soruları nereden bulabiliriz?