TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
-
Arkadaşlar daha önce merkez bankasının sınavlarına giren arkadaşlarımız var mıdır aranızda genel yetenek testleri çok mu zor olur ?
-
@hcryngl bu yıl ilk kez genel yetenek sınavı yapıyor. Önceki sınavlara girmedim ama ilanlara baktım. Genel yetenek ales düzeyinde olur büyük ihtimalle. Asıl yazılı sınav zor oluyor anladığım kadarıyla. Ama eski sınav sorularını da ben bulamadım nette. Bulan varsa paylaşırsa çok iyi olur. Ya da önceden giren biri bddk, spk ayarında mı sınav bir bilgilendirirse iyi olur.
-
Arkadaşlar herkese iyi günler uzmanlık sınavına bir arkadaşım girecek ancak daha önceden KPSS ye yönelik bir çalışması olmadığı için elinde kaynak yok çoğu ders için ilk kez alıcak sizlerin kaynak anlamında önerileriniz var mı şimdiden teşekkürler
-
@cesur32 akadro dershanesine gitmistim kpssye hazirlanirken onlarin kaynaklarini kullandim. Kpss ve kurum sinavlari icin yeterli olduğunu düşünüyorum. Ancak tcmb uzman yardımcılığı sinavina ilk kez gireceğim. Onun için neye çalışılması gerekir tam bilemiyorum. Tcmbnin kpss dışı konuları için internetten okuma yapiyorum genel olarak.
-
@Ysgnd5 teşekkür ederim cevabınız için
-
@cesur32 rica ederim hocam, arkadaşınıza başarılar
-
finans bölümü için kitap ya da pdf önerisi olan var mı?
-
Bu sınavda başarılı olanlar İstanbul'da mı Ankara'da mı görevlendirilecek? Yds için gereken puanım var ancak ingilizcem yeteri kadar iyi değil. Kurumda çalışırken ingilizceye hakim olmak gerekiyor mu? Keşke burada çalışanlar biraz bilgi verseydi.
-
@labrisa hocam önce kuruma girebilmeyi başarmak gerek bu dedikleriniz bir şekilde hallolur asıl zor olan sınavı geçmek:)
-
Arkadaşlar sizce alımın daha fazla olduğu 1. grubu(iktisat,para banka,finans) mu seçmek daha mantıklı yoksa alımın biraz daha az ama kendime daha çok güvendiğim 5. grubu(işletme, maliye, muhasebe) seçmek mi daha mantıklı çok kararsız kaldım.
Normalde iktisatta da iyiydim ama maliye ve muhasebe netlerim daha iyi geldi bu sene. İktisatta kaynak eksiğim var bir de.
Fikir verebilirseniz çok memnun olurum.
-
@noir Ben de sınava ilk kez gireceğim Sizin gibi ikilemde kaldım 1. ve 2. grup arasında. 1 grupta sayı oldukça yüksek ama 2. gruptaki derslerde kendime daha çok güvendiğim için 2 seçtim. Ancak şunu da belirteyim daha önce sınava giren ve kazanan bir arkadaşım sayının yüksek olduğu grubu seçtiğinden dolayı daha avantajlı olduğunu söylemişti.
-
@noir ben de aynı sorunu yaşıyorum 5. alan daha makul geliyor bana ama ilk alanda da sayı çok daha fazla özellikle ilk hedef yazılı sınava kalabilmek ilk alandan 300e yakın kişi alan sınavına girecek bu bir avantaj ama sonrasında nasıl olur bir türlü işin içinden çıkamadım
-
@lilith Benim hep en son aşamayı düşünmek gibi bir huyum var da Yoksa haklısınız hocam kuruma girmek en zoru, keşke girebilsek.
-
Arkadaşlar ben de 1. ve 4. Grup arasında hala çok kararsızım. Sayı az, riskli ama hukuk grubunu seçsem ve iş mülakata kalsa sizce hukuk mezunu olmadığım için bu bir kriter olur mu, öncelik hukuk mezunlarına verilir mi ?
-
@hayat999 hukukcu değilseniz bence hukuk seçmek biraz riskli hem mulakat aşamasında hem de sınavda dezavantajli olabilirsiniz
-
@churcill sınav konuları olarak hukukta daha iyi yapabileceğimi düşündüğüm için sadece seçmek istiyorum ama beni de mülakat aşaması düşündürüyor, tabi iş o aşamaya gelirse
-
yaş şartından dolayı başvuramıyorum. Bence en iyi ilan. Şartları tutan kesinlikle değerlendirsin.
-
Merhaba arkadaşlar. Birisi burda ilk defa genel yetenek sınavı olacak demiş. Ama 20 martta bilgisayar mühendisliği alımında genel yetenek sınavı yapılmış. Bu konuda bilgisi olan varsa yazsın lütfen.
-
Herkese merhaba, bizim uzm. yard. İlanindan hemen once gelen bt uzm. Yard. Sinavina arkadasim girdi. Surecler ayni. Genel yetenek sinavi pc uzerinden kalem kagit kullanmadan yaptilar ve 3.78 gibi sacma cevaplari vardi sorularin. Mat sorularini kafadan yapmamiz bekleniyor.
-
@matea sadece matematik mi soruyorlar yoksa matematik -türkçe mi? Bir de kaç soru biliyor musunuz?