ANALİZ: ÖSYM Yeni Sınav Sistemi'nde Kim Hangi Oturumlara Girmeli, Hangi oturumlar İhmal Edilebilir?
-
@neslihan61 Hayır. Sadece İşletme'den alım yapacak meslekler için o ayrıntıya değindim. Yüklü alım yapan kurumlar için 4 Ana alan olan Hukuk İktisat Maliye ve Muhasebeye Ek olarak İşletmeye de girmeniz sizin bölümünüzden alım yapacak yerler için gerekli olacak.
SGK, ÇSGB alımları için Çalışma Ekonomisi testine ihtiyacınız var.
İçişleri ve ilgili bağlı kuruluşları için Kamu Yönetimi. gibi.
Yazıyı 4 ana alana ek olarak nelere girmeliyim bakış açısıyla okursanız daha faydalı olacaktır.
-
KPSS değerlendirme işlemlerinde daha önce doğru ya da yanlış hiçbir cevabı
bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara dahil edilmez iken, yeni
uygulamada GENEL YETENEK Testi ile GENEL KÜLTÜR Testinin her birinde ve
ilgili alan testinde en az bir ham puanı bulunmayan adaylar için ilgili alanda ALAN
TESTI PUAN’ı hesaplanmayacaktır. **Burdaki en az 1 ham puan 1 net mi oluyor dostlar? -
@iyimser16 ANALİZ: ÖSYM Yeni Sınav Sistemi'nde Kim Hangi Oturumlara Girmeli, Hangi oturumlar İhmal Edilebilir? içinde söyledi:
@paretowilfredo ufff bu çok sert oldu hocam, öyleyse uluslararası ve istatistiliğe girmeye gerek kalmadı, onların içinde olduğu puanlarımız sıfır gelecek, çeko, kamu yönetimi ve işletme pdf"i olan veya kaynak önerebilecek olan var mı?
Arkadaşım Çeko için çalışma sorunları isimli kitabı önerebilirim kesinlikle, kitabın yazarları da bu işi yapan SGK müfettişleri, A kadronun çok yeterli olduğunu söyleyemeyeceğim özellikle soru konusunda, kitabın çözümlerine çalıştığınız Zaman konuyu da öğrenmiş oluyorsunuz, http ://m.kitapyurdu. com/index.php?route=products/productdetail&product_id=374538 bu linkteki yorumda da görebilirsin bu kitaba çalışanlar geçen yıl 30 soruda 25 sorunun tutturulduğunu söylüyor, buna ek olarak tavsiye eden arkadaşlarım da bu yıl denetmenlik mülakatına girebilecek puanı aldılar
-
Arkadaslar sizce hazine vb. Kurumlara girmek için bu yıl netler nasıl olmalı? Ayrıca sizce hukukun dahil olduğu puandan alım yapıp sürpriz yaparlar mi ?
-
@armoni hocam kimse bilemez ama puan türü sizin bölüm için en yüksek paya sahip olandan alırlar ya da iktisat ve sizin bölüm (iktisat hariç) yine en yüksek olan hangisi ise ondan alırlar. Netleri de bölümde 40 soru için 28 belki ve 90 üstü GK GY ama tabi bu sene oranlamalar ile. Yine alınacak kişi sayısı önemli ama 87'ye göre hesaplama yaparsanız puan robotlarından, bulunur.
-
@malthus Hocam gönderi hata veriyorda yazarını ve yayınını söler misin ??
-
@şakagibi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Çözümlü Soruları, Yasin Kulaksız, Adem Kaya, Gazi Kitapevi ama bunun üzerinde şiyah bir şerit olan SGK Denetmen Yardımcılığı Çıkmış ve Çıkması Muhtemel Mülakat Soruları Ekli olan Ocak 2017 basımı
-
@paretowilfredo hocam kamu yönetimi ve işletmeyi nereden çalışmak lazım?
-
@impressiveunit teşekkürler hocam
-
Benim anlamadigim nokta kamu yonetimine girmesem kamu yonetiminin bulundugu puan turu mu hesaplanmayacak yoksa sadece kamu yonetimi puani yerine 0 yazilip oyle mi hesaplancak.??
-
@impressiveunit hocam bölümüm iktisat ve 28 32 bandında gidiyorum denemelerde ama 70-80 gky ye şans olmaz mı? Tabi net bir bilgi yok ama sadece fikrinizi soruyorum.
-
-
Kpss defterini kapatılı epey oldu, sadece 1-2 kurum sınavını yaş sınırı sonuna kadar takip ediyorum. Pareto ve bu siteye emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum. Gerçekten muazzam işler çıkarıyorsunuz. İlk kpss tecrübemi yaşadığım yılda bildiğim tek şey kpss nin açılımıydı. Şu an böyle bir forumun olması ve puan türleri, ingilizce, kurum sınavları, duyumlar vb konulardaki analiz içerikli yazıların şu dönemde sınava hazırlanan arkadaşlar için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Kpss'ye ciddi emek veren tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
-
-
@paretowilfredo test bazlı süre farklılaştırması da kalktı deniyor, şimdi 3 alana ne kadar süre olacak tam göremedim orayı ?
-
@wesley10 Kılavuzu güncelleyince söylenecek kardeşim ama kastı oturum süresi olması yine. 3 oturum 150 dakika olabilir 50'şerden. Çözmediğiniz alandan süre arta kalacaktır yani.
-
En azindan hangisini eleyecegiz stresi gecti hukuk iktisat maliye agir olmus ama ben sevindim boyle daha iyi olmus.
-
her oturum 130 dk olur bence..
-
Mühendislik fakültesi mezunları için durum nedir ? Bizim bu seneki KPSSye girmemize gerek varmı?
-
arkadaşlar ticari bilimler fakultesi de kpssA icin basvuru yapabilir mi ?