Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş/Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@keynesinvarisi
aynı zamanda birkaç sayfa öncesinde bir arkadaşa size insan hakları dersi de veririm vb ifadeleri kullanarak, bu konuda yanlış kişiyle tartışıyorsunuz diyerek kendinizi üstün görmüyordunuz arkadaştan özür dilerim.
isterseniz sonra bir ara insan hakları vb konularda bu kadar engin bilgilere bizim gibi taşra okulundan değil de nereden öğrendiğinizi belirtirseniz biz de faydalarınız inşallah
teşekkür ederim şimdiden -
Keşke imam hatip lisesi mezunu olma şartını koymasalar da kişinin dini bilgi düzeyini mülakatta ölçselerdi çünkü imam hatip mezunu olmayıp çok iyi dini bilgisi olan insanlar da var ve şuan o kişiler bu ilana başvuramayacak.
-
@merveogutcu hocam az önce sizin kısaca ifade ettiğiniz meramı ben çok uzun anlatınca bana ''laik atak'' yapıyor dediler
-
@duha Hala niye gülüyorsunuz anlayabilmiş değilim. Siz önce meşruiyet nedir öncelikle bir onu öğrenin derim. Hukukun temel çıkış noktası insan hakları, insan onur, eşitlik gibi evrensel ilkelerdir. Ancak birilerinin bu ilkeleri öne sürmesi bu ilkeleri meşru yapmaz. Bu ilkeleri meşru yapan en üst norm tarafından ilkokul mezunu olması yeterli görülmüş kişilerin yani sizlerin bizlerin üzerinden anlaşmaya vararak hukuki metinleri haline getirmesidir. Fransız hukukçu Joseph'in ortaya attığı fikrin bu fikirlere uyarak yaşamak zorunda olan bizler üzerinde hiçbir meşruiyeti yoktur. Ancak ve ancak bizler tarafından kabul edilip mevzu hale getirildiği takdirde meşruiyet kazanır. Ben de diyorum ki bu alım hukuka aykırı değildir çünkü hukukun yaşantımıza etki edebileceği haliyle kanunlara aykırı değildir. Hangi mahkeme bu işlem kanuna uygundur ancak hukuka aykırıdır diyerek bir işlemi iptal edebilir bir davayı sonuçlandırabilir. Yapabileceği ancak ve ancak kanunun bir üst norma aykırı olduğunu ileri sürmek olabilir. Yani yine mevzu hukuka aykırı diyebilir. Emin olun hukuka aykırı ne demek kanuna aykırı ne demek en az sizin kadar iyi biliyorum. Sadece siz açıkça kanunlarda düzenlenmiş bir hususun hukuka aykırı olduğunu hiçbir temele dayandırmadan dayandıramadan iddia ediyorsunuz. Burada ne hukuka ne kanuna ne de insan haklarına aykırı bir durum yoktur. Hem ulusal hukuka hem de uluslararası sözleşmelere uygundur. Son olarak ben de güleyim de belki bir faydası olur.
-
@duha Tabi ki size belirtmekten ve öğretmekten keyif alırım. Müsait bir zamanım da.
-
@mantıkuttayyr İnsan bazen amacından sapıp haddini aşabiliyor. İçinde bulunduğu durum ve psikoloji sebep oluyor belki de. Bir anlık gerginlikle size de haddimi aşmış oldum orada onu ifade ettim açıkçası. Emin olun hiçbir tartışmada üstün gelmek hiçbir fikri beyan etmek benim için bir insana daha da önemlisi aynı yolda yürüdüğüm aynı kaderi paylaştığım bir insana insanca davranmaktan edepli davranmaktan yani insan olmaktan önemli değil. Şayet haddimi aştıysam sizden özür diliyorum ve hali hazırda bana gelecek olan cevaba şu durumda cevap vermemek için gerçekten gidiyorum artık.
-
@keynesinvarisi
evrensel değerler diyorum birilerinin bu ilkeleri öne sürmesi diyorsunuz ama hala. hukuka aykırılık kanuna aykırılık konusunda anlaşamayacağız sanırım. neyse herkes her konuda anlaşmak zorunda değil elbette
kusura bakmayın hocam ama gülümsenecek bir durum yani. arkadaşa söylediklerinize bakın sonra beni kendini üstün görmekle itham edişinize bakın allah aşkına.
elbette memnuniyet duyarım. öğrenmeye her zaman açık biriyim ben. öğretebileceğiniz bana katkı sağlayabileceğiniz birşeyler olursa önyargısız dinlerim ben.
kalın sağlıcakla.. -
Tam gidip dava açmalık ilan lise şartı açıkça haksızlık teşkil ediyor yahu ben imamhatipten mezun değilim diye dinime hakim olamıyor muyum
-
Arkadaşlar mazur görün okumadım sayfayı şimdi başvuru için imam hatip lisesi mezunu mu olmam gerekli?
-
Çok ilginç bir şekilde diyanet dendiğinde neden sadece islam olarak algılanıyor.Diyanet tüm dinlerin ülke içinde serbestçe ifade edilmesine ortam hazırlaması gerekmez mi?Ayrıca müfettişler veya denetçiler hangi konuları denetleyecek, dini açıdansa amenna kabul şartlar ancak mali-idari-iktisadi ise bu ne saçma bir ilandır.Kendi görüşümdür.Saygılarımı sunarım.
-
@zenginmemur evet
-
@lafz, içinde söyledi: Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş/Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı 2021
Türkiye diyanet vakfına imam hatip mezunu isteyecekler tabi nesi tuhaf abi bunun? İlahiyat mezunu dese bir nebze anlarım tepkinizi, bende şartları taşımıyorum ama gayet normal bir şey 'müslümanlık karinesi' olarak böyle bir şart öne
sürmüş olabilirler. Ateist bir kimsenin diyanet vakfında çalışıyor olması saçma olmaz mıydı? -
Yazılanları tek tek okudum,Türkiye Diyanet Vakfının nasıl kurulduğunu,kamu gücü ve ayrıcalıkları kullanıp kullanmadığını personel yapısını bilmeden adı sırf vakıf diye özel hukuk tüzel kişisidir ve hukuka uygundur diyen ve kendisinin iyi hukuk bildiğini sanan arkadaşa cevap,
"Türkiye Diyanet Vakfı (m.17): Diyanet İşleri Başkanlığı örgütünün bir parçası olmamakla birlikte
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 17. maddesine göre,
“Başkanlık gerektiğinde, kanunla verilen görevleri çerçevesinde Türkiye Diyanet Vakfı ile
işbirliği yapar.” Bunun dışında “Başkanlık, gerektiğinde hac ve umre hizmetlerinin alım-satım,
ulaşım, muhasebe ve mali işlemlerinin bedeli mukabilinde yürütülmesinde Türkiye Diyanet Vakfı
ile işbirliği yapar (m.13).”
Türkiye Diyanet Vakfı bir özel girişim değildir. 13.3.1975 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı,
Başkan Yardımcıları ve Özlük İşleri Müdürü tarafından kurulmuştur. 1977 yılında vergi muafiyeti
ve 2005 yılında da izin almadan yardım toplama yetkisi tanınmıştır. Türkiye Diyanet Vakfı,
Diyanet İşleri Başkanlığı ile bütünleşik biçimde din kamu hizmetlerinin yürütümünü
gerçekleştirmektedir.
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 17. maddesinde anılması ve
ona Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yapma ayrıcalığı tanınması Türkiye Diyanet Vakfını bir
kamu tüzelkişisine dönüştürmektedir.
Türkiye Diyanet Vakfı’na Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yaparak din kamu hizmetlerinin
üretilmesine katılma olanağı tanınması anayasaya aykırıdır. Anayasada din kamu hizmetlerinni
üretimi için yalnızca Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuş olduğu gibi din kamu hizmetleri için
vakıf kurulması da olanaklı değildir. " Prof. Dr. Onur Karahanoğulları
Ayrıca konuyu hukuki ve teknik olarak değil de inanç üzerinden ele alan arkadaşlara da yukarıda bi kısmını alıntıladığım yazının linkini de paylaşıyorum ilgisini çeken arkadaşlar ilgili kısmı bulup okur.
Ayrıca önümüzdeki hafta bu ilana dava açmam muhtemeldir.
http://80.251.40.59/politics.ankara.edu.tr/karahan/makaleler/teskilat-kamu-hizmetinin-orgutlenmesi.pdf -
Benim lise sonradan imam hatip oldu kabul görür mü ?
-
@blueberry evet @genclerbirlikli lütfen gereksiz vakit harcıyorum yorum falan yazarak. Size zahmet olacak.
-
Kullanıcı isteğiyle silinmiştir
-
@mutlakbutlan yinede içimde bir şüphe var
-
Sınava katılıp katılamadığını tdv sitesinden tc ile öğrenebilirsiniz.
-
Sınava girmeye hak kazananlar kaç puan yazabilir mi?
-
Giren arkadaşlar müfettişlik mi seçtiniz denetçilik mi