AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
-
YDS tartışmaları için mevcut YDS başlığı var, özel mesaj var bunların dışında yeni başlık açabilirsiniz. Tartışmanın daha ilanı gelmeyen bu başlıkta daha fazla devam etmeyeceğini umuyorum.
Devam etmesi halinde rahatsız olan arkadaşlar şikayet etsin gereğini yapalım. -
@ekeblad sizin söyleminize göre KPSS A çalısmasın kimse 70 alanı atasınlar . Boşuna 90 falan alıyor millet .
-
@ztrkrdvn, içinde söyledi: AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
Burda @Duha adlı arkadaşı boşuna linç ediyorsunuz onun demek istediği sadece 70 YDS var KPSS puanı düşük her ilanı YDS gelsin isteyen tipler var onları eleştiriyor yoksa KPSS 90 alan YDS 70 olan dostlarımız da var tabi ki öncelik onların onlara kimse laf etmiyor RTÜK sınavında da gördük hep KPSS puanı hem YDS puanı yüksek . Maliye sınavında da gördük ki hem KPSS hem YDS yüksek olan sayılı kişi var sırf 70 aldı diye de uzman olmayı hak ediyor diye bi durum yok aynı durum 90 KPSS alan için de geçerli
onu elestirmesi de komik kardesim bakanlik ne diyor en az 75 puan diyelim..yeterli gormeseler o puandan alima cikmazlar dimi..sen yeterliligi karsilamissinki basvurabilmissin.zaten ydsli ilanlarda ua iliskiler haric alan puaninin cok bir onemi yok .. ha 90 alirsan yds siz ilanlara da basvurursun o da sana ayri avantaj saglar
-
@ztrkrdvn ben rtük mülakatına da girdim. asıl mesele bu mülakat belasıyken hala yds ile uğraşılması saçma. yds bi sekilde halledilir ya digeri.
-
@ekeblad dostum senin özel durumun var.Yoksa sende isin olmazsa yds yi önemsemezdin.Senin olay farkli.Kı zaten yds 70 üniversite okurken yapilir.Sen guy olmasaydın ilk önce sende yds ye bakmazdin.Mali hizmetler uzmanı tanidiklar var çoğunluk dediği aynen yds 70 üzerine düşünürse yapilir.Ama işsizlik belirsizlik adaylara yds 70 i aldırmıyor.Empati yap işin olmasaydi yds icin kasar miydin?Ha guy icin belki pişmansindir.Keske guy olacağıma yds 70 zamaninda alsaydınız diyorsan o ayrı.Yoksa yds artik zorunluluk bu gerçek.Ama kurumlar keyfiyetle yds istiyor ya da istemiyor.
-
@zenginmemur Vakıfbank müfettiş olan arkadasım var 2 senede sadece 1 sayfa İngilizce çeviri yaptım diyor . Ya kurumlar sadece YDS istesin ya da KPSS istesin ikisi aynı isteyince adaletsizlik hat safhada oluyor olan bizim gibi gençler burda birbirimizi yiyoruz YDS olsun olmasın diye sistemde tıkanıklık var bunun için uğraşmak lazım ama yok hala aynı kafadayız
-
@beirutde ben de ondan bahsediyorum hocam uğraşmamız gereken sistem diyorum hala YDS olsun olmasın durumunu konuşuyoruz ya sadece YDS olsun ya KPSS insanlar da ona göre kurumlara yönelir ya YDS çalışır ya KPSS . İki puanı da olan arkadaşlara tabi ki sözümüz yok onlar hakediyorlar her şeyi.
-
@zenginmemur hocam ben çalışırken aldıysam hepinizin alması gerekir .Sizin boş zamanınız var .Bak bu tartışmaları bi 5 yıl önce yapsak hak verirdim ama artık millet çalışıyor .Son 2 yıl içinde en az 70 ı olan 600 kişi var .Düşün önceden böyle miydi ? 5 yıl içinde olan kim bilir kaç kisi var .Ben anlıyorum sizi .Üzülüyorum da gerçekten .Seçeneğiniz çok Azaldi .ama rakipleriniz artık çok guclu .Onceden yds si olanı görünce şuna bak elit elit konuşuyor derdim .Uyuz olurdum ama artık öyle çoklar ki .
-
@ekeblad hayır şimdi beni de yasaklayacaklar
-
Mis gibi oldu başlık.
Şimdi önümüze bakalım arkadaşlar. Ne zaman yapılacak, şartlar belirlendi mi? vs şeklinde duyumu olan arkadaşlar burayı okurlarsa lütfen paylaşsınlar.
-
YDS si olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Benim YDS'si olan hocalarıma bir sorum olacak. Eylül'deki YDS ye fazla çalışamamıştım 30 aldım. 3 ay da 70'e çıkarabilir miyim ? 1500-2000 kelime biliyorum. Ortalama ne kadar kelime bilgimiz olması yeterli olur ?
-
@ilhannnn aman hocam bi de şimdi alırsın alamazsın kavgası çıkmasın
-
@ilhannnn 3 ay uzun bir süre. Düzenli çalışılırsa yapılabilir. Ama benim tavsiyem; hali hazırda ingilizceniz kötüyse önce onu halledin, sonra sınav odaklı çalışın.
-
@ilhannnn Scientific American ve Science Daily sitelerinden günlük 10 dan az olmamak üzere makale okuyup çevirmeye çalışın. Makalelerin içerisinde sık tekrar eden kelimeleri not alın ve o kelimelerle ilgili önce Türkçe cümleler yazın, daha sonra yazdığınız o cümleyi İngilizceye çevirmeye çalışın. Bol bol duyun, görün ve okuyun. İngilizceden c seviye almak değil değil bu dili öğrenmek amacınız olsun. 3 ay boyunca sadece İngilizce ile muhatap olun. Bu süre zarfında 30 dan 70 bandına çıkarmak kolay olmayacaktır ancak imkansız da değil. Başarılar dilerim umarım hedefinize ulaşırsınız. İlan netleştiğinde hepimiz için hayırlara vesile olur inşallah.
-
@ztrkrdvn çok doğru sistem tıkanık. Benim 75 yds, 85 p48 puanım var şuan. Başvuru yaptığım ilanlar da oldu. Fakat sorun şurda ; diğer bölüm mezunları şartları kendi lehlerine çevirmek için ellerinden geleni yaparken biz İİBF olarak daha da zorlaştırmak için uğraşıyoruz sanki. Kabulleniyoruz böyle böyle. Adamlar pandemi döneminde okullara niye gidiyoruz, doğu görevi zorunlu olmasın diye ortalığı birbirine kattılar. Her sene sınav yapılsıncılar ya da canlarını dişlerine kattılar etkinlikler sayesinde. İşlerini kolaylaştırmak için yapıyorlar bunları. Bizler ise yok şu sınav da olsun ama şunu da istesin, yok bunu da istesin, önce bir ilan gelsin diye düşünmek yerine bunları tartışıyoruz. Sonuç hakkımız olan kadroları 4001 sayesinde diğer bölümlere düz memurluk olarak kaptırmamız, 3 yıl boyunca gelmeyen A grubu kadrolar, 4 yıldır açıklanmayan iş müfettişliği mülakatı ve daha neler neler. Çok yazık.
-
Ooooo! Burada katliam olmuş Neyse başımıza iş almayalım
-
-
Yasaklanması kötü olmuş beirutde falan vardı sınav mülakat deneyimlerini paylaşıyorduk
-
Herkese selam. Ne tartışması var burda. ️
-
@mirakar Böyle bir şey yok İİBFliler gayet de şikayetlerini dile getiren organize hareket eden bir grup. Devlet diğer meslek mensuplarının kara kaşına kara gözüne bayılmıyor sadece bir sağlıkçıya bilmem neye ihtiyaç daha fazla İİBFliye ihtiyaç yok bu kadar basit ajitasyon yaparak konuyu dağıtmanın manası yok.