Neden Yabancı Dil Öğrenmeli
-
- Pragmatik bakmak gerekirse yabancı bir dil öğrenmek meslek sahibi olabilme noktasında insanın oldukça işini kolaylaştırmakta. Toplumda ilkokuldan beri İngilizce öğretiliyor ve yabancı dil eğitimi alıyor olsak da büyük bir kısım yeterli düzeyde yabancı dil hakimiyetine sahip değil. Yabancı bir dil bilmek bu noktada bireyi avantajlı bir konuma itmektedir.
- Biz İngilizce hatta ikinci bir dil öğrenmelisiniz klişesini iyi anlamanızı istiyoruz. Çünkü bilimden tutun teknolojiye, gündelik yaşamın her anında etkileşimde olduğumuz şeyler yabancı bir dili altyapı olarak edinmiş durumda. Yabancı bir dil bilmeden (özellikle İngilizce) birçok konuda ilerleme sağlayabilmek mümkün değil.
- Bugün maalesef mevcut pratikte neredeyse bütün bilim dünyası İngilizce olarak dönüyor. Fen bilimlerindeki yine neredeyse tüm buluşların yapıldığı ortak dil İngilizce ve bu durum sosyal bilimlerde de benzer bir durumda. Yabancı dil olarak özellikle İngilizce’yi öğrenmeden kendinize bilim alanında sağlam bir altyapı edinme ihtimaliniz çok düşük. Eğer bilimsel bir kariyer düşünüyorsanız veya teknolojik buluşlar yapmak gibi bir hayaliniz varsa; nasıl ki bir alfabeyi bilmeden okuma yapmanız mümkün değilse bilimsel olarak altyapınızı oluşturmadan da bilimi okumanız mümkün görünmemektedir ve ne yazık ki belirttiğimiz gibi bilim uzun yüzyıllardır başka dillerde üretim yapıyor, birikerek ilerleyen bir olgu olan bilimde ilerleyebilmek için sizden önceki çalışmalara hakim olmalısınız, bu da o dillere hakimiyet ile mümkün olabilir.
- Kültürel getirilerinden bahsedecek olursak bir dili öğrendiğinizde o dillerde üretilen eserleri ana dillerinde okuma fırsatına erişeceksiniz. Çeviri ne kadar iyi olursa olsun bir eserin üretildiği dilde yarattığı etki eşsizdir. Bu yüzden bir dili iyi öğrenmeniz halinde o dilde var olan nimetlerden faydalanacağınız gerçeğini unutmayın.
- Kültürel bir diğer getiri öğrenilen dilin kültürünü de öğreniyor olduğunuz gerçeği. Çünkü dil kendi başına bir kültürdür ve öğrenilen dil sayesinde yeni bir kültürle tanışmış, o kültürle ilgili edinimler kazanmış olursunuz.
- Yurtdışında bulunmak; eğitim amaçlı veya turistik fark etmeksizin yine kişisel bilgi-birikim ve tecrübenize katkılarda bulunacaktır. Yurtdışında bulunmak için şart olmasının yanı sıra etkili bir eğitim almanız veya seyahat etmeniz için gidilecek ülkenin dilini bilmek sizin işlerinizi kolaylaştıracak ve eyleminizin işlevini artıracaktır.
-
Bir şeyler öğrenmeye meraklıysanız, herhangi bir konunun türkçe ve ingilizce Wikipedia sayfasını kıyaslayarak durumun önemini kavrarsınız. İngilizce bilen birisinin internette ulaşamayacağı kaynak yok.
-
@İNSAN bende aynı fikirdeyim , üniversite 2. sınıfta dil becerimi geliştirmeye başladım ve şunu farkettim dünya basınındaki bir haber bizde tamamıyla farklı şekilde sunuluyor. Bir makele 2-3 sene sonra tercüme ediliyor.
-
Pişmanlıklar listesine dönüp baktığımda: İngilizlerin o kibirli bakışları, izmir sokaklarının her birinin denize çıkması gibi karşıma çıkar. Bana dil bilmemeyi resmedebilir misin? Dediklerinde işte cevabım:
-
@agor hocam güzel bir yazı olmuş. yeni gördüm bu yazıyı. çok doğru tespitler.
-
Maşallah ty olarakta elimizden geldiğince bütün konulara değinmişiz. Yabancı dil öğrenmeye farklı bir bakış açısı ile yaklaşmak isteyenler için okunulası bir yazı olmuş. Eline sağlık @Agor kardeşim.
-
küresel değişime ayak uydurmak için
potansiyelini açığa çıkartmak için
özgüvenini arttırmak ve beyni çift yönlü kullanımınız rahatlar.
yaşam standartlarını yükselten fırsatlar karşınıza çıkar
hayalinizdeki işe girebilirsiniz
kaliteli eğitim alabilirsiniz
pratik düşünme yeteceği ve hafızanızı geliştirirsiniz
popülerleşen kültüre ayak uydurup çağın gerisinde kalmazsınız -
Gelişmelere ayak uydurabilmek için evet bizde yabancı dil ögrenmeliyiz.
İkincil dil her zaman bize + sağlıcaktır.
-
Nedense yabancı dil denildiğinde aklima hep yds geliyor.İngilizce bilmeden nasil 70 alabiliyorlar hep merak etmişimdir.
-
@zenginmemur Çünkü yds dediğimiz sınav maalesef ingilizce düzeyini ölçen bir sınav değil hocam. 2-3 ay sistematik çalışmayla 70 alan ve sorsanız adını bile söyleyemeyecek o kadar çok arkadaşım var ki bilseniz şaşarsınız.
-
@zenginmemur ahahaha adamın 2 senedir puanı olmayıp da damlayıp YDS kavgası etmediği başlık yok 2 senedir millete bu kadar sataşcağına alsaydın güzel kardeşim evet biz İngilizce bilmiyoruz ama yinede alıyoruz 70 üstü duydun mu duymak istediğini rahatladın mı biraz
-
Açılan başlığa ithafen: 'Neden miiii?'