TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

KPSS A
    2020 defterdarlık uzman yardımcılığı alım
    507
    5997
    1232242
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • D
      deen @Duha Son düzenleyen:

@duha evet hocam sadece alan bilgisiyle alakalı kitap .Peki çok teşekkür ediyorum

Duha 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • Duha
        Duha @deen Son düzenleyen: Duha

@deen
        rica ederim. doğaçlama mevzusu ve mülakatı sizin yönlendirmeniz ile alakalı şöyle bir örnek vereyim size son olarak
        önceki mülakatlarımdan bir tanesinde son olarak hanımefendi arkadaşlarınız sizi 3 kelime ile tarif etmek istese neler söylerdi dedi. kendimce 3 özelliğimi söyledim ve tam çıkmak üzere iken beyefendi söylediğim özelliklerden bir tanesine nazaran bana uzunca bir soru sordu ve yorumumu istedi. hiçbir kitapta bulamazsınız çünkü cevaplar size ait 🙂 o nedenle bazen alanla sınırlı kalmıyor ve doğaçlama şekilde hızlı düşünme ve cevap vermeniz gerekiyor dedim.
        başarılar diliyorum hocam mülakatta.

D 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • D
          deen @Duha Son düzenleyen:

@duha anladım hocam:) çoook teşekkür ediyorum sizce

locke 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • locke
            locke @deen Son düzenleyen:

@deen Ek olarak bir şey söyleyeyim. Yaşadığınız veya doğduğunuz şehir ile ilgili, okuduğunuz üniversite ile ilgili sorular gelebilir. Mesela Gazianteplisiniz gazi unvanı aldığı yılı, fıstıkla ilgili soru gelebilir. Üniversitenizin adı önemli bir kişinin adıysa onunla ilgili soru gelebilir. 🙂

Eski bir şarkı, batık bir şehir, bildik bir deniz...
            Asılı kalan gökyüzünde gün batımı biziz.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • urfaspor63
              urfaspor63 Yasaklı @Duha Son düzenleyen:

@duha refaransı olmadığı halde kazanan arkadaşlarım var. Aslında referansları bilgileri. Mülakat performansın güzel olursa , mülakat komisyonu sana referans olur. Listede olman için amcan ,dayın gibi uğraşır. Sıfır referansla girip çok iyi kurumda olan tanıdıklarım var.

Duha 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • Duha
                Duha @urfaspor63 Son düzenleyen:

@urfaspor63
                kesinlikle hocam. emeğin karşılığını insan er ya da geç alıyor. defalarca yaşadım veya tanık oldum.

• D
                  deen Son düzenleyen:

Arkadaşlar para banka makronun içine dahil olan bir ders mi ?

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • E
                    economist34 @Blueberry Son düzenleyen:

@blueberry çoktandır ankaraya gitmedim. kestiremiyorum yerini.

• tomrishatun
                      tomrishatun Son düzenleyen:

Arkadaşlar iktisatta sadece mikro ve makrodan mı sorumluyuz.

• M
                        misiko Son düzenleyen:

Bunca yıldır sürecin içerisindeyim birçok mülakat gördüm ama ilk kez sorular paylaşılmasın diye konu konuşuluyor. Ne kadar fesatsınız arkadaşlar. Kimse kimsenin ekmeğini yiyemez bu dünyada nasipten öte yol yok bunu daha anlamadınız mı? Neden madem harıl harış çıkmış mülakat soruları arayışındasınız? Çok ilginç. Herkes kalbinin ekmeğini yer. Kolay gelsin.

Z 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 9
                        • L
                          lannisJk @ztrkrdvn Son düzenleyen:

@ztrkrdvn gereken cevabı diğer iki arkadaş vermiş zaten 🙂

• B
                            Blueberry Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

Soruları yazsanız ne olur yazmasanız ne olur. Orda o sorulara verilen cevaplar belirleyici kıstas mı ki?

• A
                              asımus Son düzenleyen:

Ben de soruların paylaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. Sorular aynı havuza yeniden atılıyor. İlk gün giren arkadaslar neyle karşılacaklarını bilmezken son gün giren arkadasların karşılacakları soruları bilme olasılığı oluyor. Böylece eşit şartlarda yarışılmış olmuyor. İçeride ben belki bocalarken baska arkadasların aynı sorularla şov yapması da adaletli değil. Asıl fesatlık bence bunu görmezden gelmektir. Çünkü her halükarda avantaj yaratmış oluyorlar. İlk günlerde giriyorum mülakata evet ama sırf bu yüzden bu düşünceyi de savunmuyorum yanlıs anlasılmasın. İski mülakatına son gün girmeme rağmen orada da aynı dusunceyi savundum. Tabii ki mülakatlar hakkında genel bilgiler verilir komisyon şöyleydi ortam sıcaktı soğuktu gibi ama soruların sıralanmasını doğru bulmuyorum. Evet nasibimizde varsa olur ama bile isteye de hak yemek yedirmek de kanaatimce doğru değil. Hakkımızda hayırlısı olsun herkese basarılarr

Z 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 5
                              • Z
                                ztrkrdvn Yasaklı @asımus Son düzenleyen:

@asımus bunları savunan arkadaşların hepsinin mülakatlarının son gün olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam . Haksız rekabet nedir bilmiyorlar . Ben de sizin yazdıklarınızı anlatmaya çalıştım ama nasip dendi , torpil dendi garip tepkiler gördüm

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                                • Z
                                  ztrkrdvn Yasaklı @misiko Son düzenleyen:

@misiko arkadasım fesatlıkla ne alakası var sen zar zor sorulara cevap verirken soruları paylaştığın için başka bi gün başka bi şehirdeki aday şov yapacak ve o şehirde haksız rekabet olacak herkese aynı sorular sorulmayacak aynı soruyu yakalayan aday önde olacak herkes eşit yarışsın demenin neresi fesatlık ?

urfaspor63 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • urfaspor63
                                    urfaspor63 Yasaklı @ztrkrdvn Son düzenleyen:

@ztrkrdvn paylaşan paylaşacak, paylaşmayan paylaşmayacak. Sen paylaşmak istemiyorsan tercih senin. Ben kendi adıma söylemek gerekirse paylaşmama taraftarıyım. Ama kimseyi yönlendirecek tutacak değilim.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                    • P
                                      poncik Son düzenleyen:

Arkadaşlar sorular paylaşılmasın falan demişsiniz de herkese aynı soruları sorduklarını falan mı sanıyorsunuz 2014 den beri bir sürü mülalata girdim kimseye de aynı soruların denk geldiğini görmedim birde paylaşılan sorulara itibar etmeyin moral bozmak için zor sorular soruluyor falan dendi lakin mülakatta cıkan sorular şans işi örneğin bna negatif faizden tutun da faktör donatımı teorisi leontied paradoksu gec likidite penceresi tr nin genel ekonomik sorunları vs her yerden soru geldi daha cok sesli çalışmanızı ve özellikle duy için az zaman kaldı daha ziyade genel gecer sorulabilecek şeylere bakmak çok daha önemli ztn her kavramı teoriyi akılda tutup ezberlemek falan imkansız fikriniz olduğu bir konuda diliniz döndüğünce ifade edin kendinizi gerisi nasip ztn kolay sorular sorulup elendiğimde oldu zor sorular sorulup elendiğimde bunun bir belirleyicisi yok malesef

A D 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                                      • A
                                        asımus @poncik Son düzenleyen:

@poncik Valla ben cok denk geldim hocam. YSK, il göç, İSKİ mülakatlarında aynı sorular soruldu. Soruları aynı fanusa atıyoruz o sekilde de denk gelebiliyor, komisyon da bir yerden sonra başa sarıp aynı seyleri sormaya baslıyor ya da bölümden kaynaklı da aynı sorular sorulabiliyor. Hmuy mülakatı devam ediyor su an Duy komisyonu da sanırım oymus. İlk günden 2 arkadasa aynı sorular gelmiş mesela gelen soruda CDS primi nedir su an kaç ve malazgirt savaşıyla ilgili tamamen şansa dayalı sorular. Diyelim ki siz girdiniz mülakatta bunları bilemediniz ve burada paylaştınız. Ben de sizden sonra giriyorum buradan görüp öğrendim bana da aynı sorular geldi ve ben bildim. İşte burada sizin hakkınızı bir nevi yemiş oluyorum ama benden ziyade siz yedirmiş oluyorsunuz. Soru paylasıp paylasmamakla bitse keşke herkes hakkıyla girse ama en azından kendi içimizde haksız rekabete yol acacak bir davranısta bulunmayabiliriz. Tabii ki arkadasların da dediği gibi herkesin kendi tercihi kimse kimseyi zorlayamaz. Bizimkisi de fikrimizi söylemek sadece. Bahsettiğiniz diğer hususlara katılıyorum. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilemeyiz temel bilgileri, güncel olayları bilmek ve en önemlisi ifade edebilmek önemli.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                        • L
                                          lannisJk Son düzenleyen:

Mülakatım 1 Nisan. Son gün falan değil hatta ilk günler. Dediğim gibi rakibim değilsiniz çünkü herkesin şehirler ayrı. Buraya girip bişiyler öğrenmek yerine evde takım elbise bakan adam da zaten soruları görmesin buradakiler yararlansın, ki yararlanmalıkta bişiy yok aynıları zate çok denk gelmez. Bu konuda bile böyle cin fikirli arkadaşlar çıkıyor valla çok enteresan. Ne diyim gizleyin. Hatta gireceğimiz binayı adresi falan gizleyin maazallah birileri burdan görür gider görmeyenlere adil olmaz :)))

L M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                          • L
                                            lannisJk @lannisJk Son düzenleyen:

@lannisjk ortak havuz bir atama olsa örneğin hmuy. Alican hoca sonradan vazgeçmiş hatta paylaşmayı. Ama burda herkesin ekmeği farklı. Ortak havuz bir atama yok. Amaaan neyse kafanıza göre.

• 1
                                            • 2
                                            • 182
                                            • 183
                                            • 184
                                            • 185
                                            • 186
                                            • 299
                                            • 300
                                            • 184 / 300
                                            • İlk ileti