Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@skc-48 bende asbüsemde daha önce baska bir sınava girdigimde benzer durum yasadım asbüsemi arayın ordaki arkdaşlar bilgilerinizi kontrol edip tekrar yolluyorlar. hemen ilgilenip hallediyorlar. kendi iyiliğiniz için son güne bırakmayın.
-
@dark_blue daha önceden farklı bir sınaviçin gittigimde çok yakınınında ya peracity yada veracity diye bir otel vardı. odaları çok güzel çalışma masaları bile vardı. fiyatlarda 100-150 lira civarında degişiyordu. sınav yerine 100 metre mesafede oraya bakabilirsiniz.
-
Sınava gir için hes kodu çıktısı diyormusen ben yeni gördüm ve ilk defa böyle bir şey duydum .Herkes aldı mı acaba .Tek hesap kodu neden yeterli olmuyor anlayamadım .
-
Sınav sizce nasıldı arkadaşlar
-
@nurkse06 temmuz ayındakine de girmiştim ona göre hukuk zorladı biraz iktisat daha iyiydi bence
-
@nurkse06 ingilizce son paragraf soruları karışıktı bence şıklar çok anlamsızdı çok üstü kapalıydı. yds'm olmasına rağmen takıldım son 15 soruda
-
Sınava hukuktan girdim. Yaklaşık %60-65 civarı bir katılım vardı. Benim sınıf 27 kişilikti 17 kişi vardı.
30 soru hukuk testi
10 soru iktisat testi
6 tane açık uçlu hukuk sorusu 4 üni seçip cevaplıyorduk. 4 tane iktisat onun da ikisini cevaplıyoruz. İki tane idare hukukuyla ilgili olay sorusu vardı. Birisi disiplin cezası diğeri imtiyazla ilgiliydi. Etkin pişmanlık, sermaye şirketi ve şahıs şirketi karşılaştırma, 7 tane tanım kısaca açıklayınız diyordu. Bir de hükümsüzlük çeşitleri nelerdir diye bir soru vardı. Hukukun test kısmı biraz zor geldi bana. İktisat ise nispeten kolaydı. Klasiklerden bir tanesi gsyh hesaplama yöntemleri nelerdir vardı, makro iktisatla ilgili beş kavram açıklama mikroyla ilgili beş kavram açıklama vardı. Bir de lingerd eğrisi gibi birşey vardı tam hatırlayamadım.
50 soru da test ingilizce vardı. Açıkcası A seviye yds puanım olmasına rağmen özellikle paragraf soruları zor geldi bana belki uykusuzluktan da olabilir. Kelime ve gramer yds ye göre kolaydı ama paragraf ve çeviri sorularında biraz zorlamışlar. Hayırlısı olsun artık. -
Genel grubu için sinava katilim konusunda bilgisi olan var mi? Biz sinifta 5 kisiydik en az 5 kisi yoktu
-
@memurolacamben 18 kişilik sınıfta 7 kişiydik
-
Bilişimde 12 kişilik sınıfta 5 kişiydik ve yan sınıfta aynı şekildeymiş. 30 bilişim, 10 hukuk testi soruları zor gibiydi ama doğru yerlere çalışanlar yapabilirdi. Açık uçlu bilişim sorularında osi katmanları, DDoS saldırısı, object oriented languages ve üç soru daha vardı. Hukuk alanında etkin pişmanlık, cumhurbaşkanlığı yik, yedi tanım ve bir soru daha vardı. İngilizcede paragraflar özellikle zordu.
-
sağlık sorunlarım nedeniyle genel grubundan sınava katılamadım.
bu konuda genelde hassas davranmama rağmen bu kez olmadı malesef.
liste dışı kalan dostlarım hakkını helal etsin. -
@nurkse06 Işletmecilere yonelik bir sinavdi bence. Gecmis yillarda isletmede en az 2 kuhasebe sorusu varmis. Bu sene yoktu. Diger tum alanlar iyi gecti. Ingilizcem vardi zaten. Bu formattan dolayi isletme yuzunden kalirsam sasirmam.
-
@memurolacamben 9 kisilik sinifta 5 kisiydik. Hem covid hem de ziraat bank. sinaviyla ayni gun olmasindan dolayi boyle bence. Ziraata gidecekleri halde basvuranlar olmustur illaki. Iibf yi biliyoruz.
-
Arkadaşlar puanlama sistemi kıt mı bol mu? Ben isletme haric alanlari iyi yaptim. Yabancı dilim de iyi zaten. Isletmeden 2 soru yaptim. Birisi isletme buyukluguydu, calisan sayisi vs yazdim. Ama tam degil cvp, digeri de 500 kisilik bir kamu kurumu sorusuydim. Yatay dikey orgüt agı kurulmali filan diye 1 syf yazdim. Puanlama nasil olur acaba?
-
@venüs-0 ingilizce yaptiysan icerdesin
-
@sedatinho bunu daha önceki yıllara göre mi söylediniz hocam .ben de aynı durumdayım .
-
Geçen yıllarda ne kadar sürede açıklanmış bilgisi olan var mıdır? Bir de test klasik ayrı ayrı 65 mi almak gerekir, hukuktan girdim sınava iktisatın klasik kısmını pek yapamadım, öyle ise hiç sonuç beklemeyeceğim
-
@svgklck evet. alan kısmı ayrı ayrı ve dil kısmında 65 i geçmeniz toplamda da 70 i geçmeniz gerekiyor.
-
@blcmert ders ders ayrı evet ama dersler de kendi içlerinde örneğin iktisat testten 65 klasikten 65 diye ayrılıyor mu diye sormak istemiştim
-
@sedatinho Insallah dediginiz gibidir hocam. Ing iyi yaptim cunku. O halde kagit okunurken bir nevi kümülatif düşünülüyor.