2021 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Alım Anketi
-
Merhaba dostlar.
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı alım sürecine dair bir anket gerçekleştirmiştik. Bu anketimizin sonuçlarını anketi bizden istirham eden bürokrat ahbabımıza ilettik ve sürece dair istişarelerde bulunduk.
Yönetmeliğini hazırlanmasına yön verecek olan bu anketimiz ile kimi konularda atılabilecek adımları değerlendirdik.
Önce anket sonucuna dair bilgilendirme yapalım;Bu sonuçların üzerine epey istişare ettik. Hemen hepsinin dikkate alınabilecek hususlar olduğu konusunda mutabık kaldık. Tabii kimi kolay kimisi zor bunların. Alım katları gibi konular uygulanabilirliği kolay olanlarken, kamera kaydı konusu biraz daha üst mercilerin karar verebileceği hususlar olarak uygulanması daha zor düzenlemeler gibi gözüküyor. Yönetmelikle düzenlenecek olan hususların ilavesine çalışılacak. Tabii ilanda belirlenebilecek hususlar da var. Yönetmelik düzenlenecek en kısa sürede ve yayımlanacak. Puan türü konusunu yönetmelikte düzenlenen bir konu değil ama anketteki hususlar birden fazla puan türü istenip istenmemesine göre dikkate alınabilecek bir konu olarak değerlendirdik. Yönetmeliğin ne şekilde geleceğini, ne şekilde onaylanacağını gördükten sonra yeniden değerlendirme yaparız dostlar.
Alım takvimini de süreç içerisinde yeniden değerlendireceğiz.
-
@paretowilfredo test sinavi ve direk mulakat birbirine cok yakın dikate alinir mi
-
@adam-simith şöyle dostum, yönetmeliğin her iki seçeneği de kapsayacak şekilde esnek yapılabileceğini konuştuk. Sadece mülakat yönelik eğilim de çok uzak karşılanmadı. Yönetmelik bu seçenekleri nazara alan şekilde çıkarılabilirse ilan döneminde nasıl yapılacağı konusunu öğrenmeye çalışırız
-
@paretowilfredo üstat naçizane bir şey belirtmek istedim. 1.si puan türü konusunda, ankete katılanın hangi puan türü yuksek ise onu isaretlemistir. Bu bence yanlış. Acilacak müfettişlik kadrosunun mevzuatina en uygun puan türü secilmeli.
2. Olarak ise kurumun ayriyeten sinav yapması. Ya direkt mulakat olsun, yada hic mulakat olmasın.Ayri kurum sunavi bizlere hem kulfet hemde osym gibi bir kurumun elinden zaten gecmiş olmaktayız. -
@paretowilfredo puan konusunda evet herkes hangi puanı yüksekse onu işaretlemiş ayrıca telegram kullanmayan adaylar da var bu yüzden alıma uygun 3-4 puan türü olursa mağduriyet doğmamış olur, 2. soru ve 3.soru çelişmiş gözüküyor, ben sadece mülakat olsun diyenlerdenim gerekirse mülakatlar 30dk-45dk sürsün istediklerini sorsunlar fakat yazılı olayına sokmasınlar bizi artık lütfen üstat teşekkür ederiz..
-
Ben de katkı sunayım çünkü patlıcam gibi:)
İster 1 kişilik ister 1000 kişilik merkez/taşra farketmeksizin kpss a grubunun tüm alımları için yazılı sınavı şart görüyorum . Teftiş için özellikle 85 ve üzeri (puan türü farketmez ) puanını alan adayın yazılı sınav görüp mülakata kalma ihmali olabilmeli . Bunu tüm kurumlar için söylüyorum .
Aile bakanlığı için hukuk ve iktisat ağırlıklı puan türleri seçilebilir .
Ben giderim yazım kalsın:)
2 ders yapıp 90+alanlar doldurmasın kadroları , genel alıma hitap edilsin bölüm ayrımı olmasın . -
@paretowilfredo tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yazılı sınavı gereksiz buluyorum bakınız sgk denetmenlik sınavı, kpssnin aynısı, manasız, keyfi, süreci uzatmak yapılan bir sınav, yazılı kısım için kpss puanı yeterli liyakat göstergesidir.
Bunun dışında birden fazla puan türü olmalı p23, p43, p48 vs
Sözlü mülakat 3 dk sürmemelidir RTÜK gibi derinlemesine sağlam mülakat olmalıdır yazılı sınav yerine bu yol daha sağlıklıdır
Benim düşüncelerim bunlar teşekkürler.. -
Tekrar yazili sinav maddi manevi bizlere külfet skntı stres demek direk mülakat olmalı keske olabilse de mülakatta kalksa kpss puanlariyla atansak
-
@realgölge Kesinlikle katılıyorum ve genelde müfettişlik ilanlarımda p48 p23 vs oluyor sınava da insanlar böyle hazırlanıyor açıkçası..
-
Silinmiştir
-
@afasgafas Fikirlerinizin gereğini anlamak için bir noktaya kadar çaba gösterirdik ancak üslubunuz buna karşı göstereceğimiz saygıyı hak etmiyor. Ve eğer YDSli de olsa ve girseniz işe, o gereksiz yakıştırma kapsamında ilk siz olacakmışsınız.
-
Merhaba dostlar. Bir anketimiz daha var aynı alıma dair. Anket ilave sınav konuları ile alakalı, katılmak isterseniz;
-
@paretowilfredo telegram yok ama sınav konularında muhasebede olsun.Hatta kpss A grubunda hukuk iktisat maliye ve muhasebe olsun.
-
Bunlar zaten olacak dostum, ek olarak sorulacak dersler hakkında anketimiz.
Iki sorumuz var 4 ana alana ilave olarak yan alanlardan da konu olsun mu? Olsun diyorsanız hani dersler olsun dersiniz? -
@paretowilfredo üstat insallah olmaz olmasın istemiyoruz kac kere hakkimiz varsa benim yerime biri ankete olmasına bassın