@carpe-vita https://inhak.adalet.gov.tr/Resimler/SayfaDokuman/2212020141836bm_01.pdf
52.maddeyi okuyunca NATO’yu anlıyorum hocam. 52.maddeye dayanılarak NATO kurulmuştur diye çıkarım yaptım.
@gannuşi Toplantı gösteri gibi bi şık yaptım.Hayırlısı
@ymn Sendika Kurma
Madde 13/A – (Ek:13/2/2011-6111/119 md.)
Sözleşmeli personel, Anayasada ve özel kanununda belirtilen hükümler uyarınca sendika- lar ve üst kuruluşlar kurabilir ve bunlara üye olabilir.
@ymn hicbirini hatrlayamyorum. Girdgm tum sınavları hatrlayan ben bu sinavda afalladim resmen. Vergi temelli gelirler pol, hoş olmayan monetarist mark up olan yeni keynes, golge fiyat falan hatrlyrm.
Bizim alan gerçekten zordu.Kpss seviyesinin üstündeydi.
Paranın konvertibilite olduğu yıl,İzmir iktisat kongresinde alınan kararlar,İmkb,24 Ocak Kararları,faiz düşer gelirdeki değişim belirsizdir,Mikroda 20ye 15li şık lerner endeksiyle yapıliyordu,Türkiyenin kurucu üye olmadığı kuruluş,Bm alt kuruluşları gıdayla ilgili olanı soruyordu,
@ymn 3. Beş yıllık Kalkınma planıyla ilgili bir soru vardı.Maliye hiç aklıma gelmiyor
İs in egimini etkilemez?
Singer prebisch
Serbest tic bolg.
Parasal birlik
Artan oran
Formül esnekligi veya otm.stabiliz.
Bretton wood cokus sebepleri
Gatt
Efta
Tuketim tipi KDV amortisman cikarilmaz.
İktisatta sayısal sorunun cevabı 1/2 miydi?
@ymn ekonomi maliyeden 70'i geçen acaba kaç kişi çıkacak merak ediyorum :))
NATO, Bm'nin hangi maddesine dayanılarak kurulmuştur diye soru vardı ya, şıklar 5, 52,53 diye gidiyordu. O soru iptal olur. Çünkü cevap 51 olmalı ama soru kitapçığında 5 şeklinde çıkmış
@carpe-vita şıklarda 51 vardı
@uluslarcıkız şıklarda 51 yoktu 52 vardı .
@carpe-vita https://inhak.adalet.gov.tr/Resimler/SayfaDokuman/2212020141836bm_01.pdf
52.maddeyi okuyunca NATO’yu anlıyorum hocam. 52.maddeye dayanılarak NATO kurulmuştur diye çıkarım yaptım.
Matematik sorularının hepsını hatırlayan var mı?
@bella 204 - 680 metre ebob - ekok sorusu, bir işi tek başına 9 saatte yapan ile 3 saatte yapan birisi 3 saat çalıştıktan sonra alinin (3 saatte yapanın) ayrılması sonucu iş kaç saatte biter diyordu. Ayrıca ABC - AB = 234 A + B+ C diye bir soru olacaktı. 234 olmayabilir... İngilizce bilen sayısı bilmeyen sayısı vs vs
@thecoronell
Tesekkurler sanırım 3 soru daha vardı degil mi?
@gannuşi 51 yazıyor nato int sitesinde. Güvenlik makalesinde de 51 gördüm. Ama emin olamadım siz ısrar edince. Charterlar art arda birbirini tamamlıyor zaten.
@bella kahverengi beyaz sorusu vardı hocam. Yumurtalardı yanlış hatırlamıyorsam
@bella evet 200 yumurta varmış %10 kahverengi kırılmış %20 beyaz kırılmış. 174 tane kalmış kaç tane beyaz vardır? 80 tane mi neydi... geometri bilmediğim için çok bakmadım