Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
Arkadaşlar ben uzman yardımcılığı sınavına İstanbulda girdim. SPK sınavı gerçekten çalışma isteyen bir sınav. Umarım sınav kağıtları okunurken sınavın tarihinin hemen açıklanması göz önüne alınıp puanlamada bonkör olurlar genel izlenimim 600 kişilik sınava 300 kişi tüm oturumlara girmiştir. Sınavda gözetmenlerin ve kurumun davranışı bence gayet iyiydi.
-
@wonderwoman hocam doğruya doğru başka sınıflarda böyle problemler olduğunu duyunca üzüldüm ama ben de Ankara'da girdim bizim gözetmenler de iyilerdi hatta galiba kağıtları okuyacak komisyondu sınıfa gelip bildiğimizi yazmamızı soru yapamazsak canımızı sıkmamamız gerektiğini filan söylediler
-
Spk kaliteli bir kurum. bir kaç gözetmen yüzünden canınızı sıkmayin. Umarım başarılı oluruz
-
Sizce kaç kişi mülakata kalır ?
-
@colebusthe10 bilmiyorum görmediğim bir şey hakkında ithamda bulunamam .
-
Yelekli beyefendi çok iyiydi
-
@tas34 inşallah 120 kalır
-
Sanki bu sınava bir ilgisizlik var gibi geliyor bana, gerek giren sayısı bakımından gerekse diğer forumlarda da herhangi bir konu açılmamış, en azından ben görmedim. Herkes için hayırlısı olsun. Sizce mülakatlar Ankara'da mı yapılır?
-
Kağıtların kenarlarını yapıştırp nasıl kişiyi bulacaklar
-
@sitareee biz İstanbul'da idik. Sınıfa girip açıklama yapmada, su getirmede, nezakette falan tabiki sorun yoktu. Olmaz da zaten hiçbir kurumda. Ancak arkadan bu şekilde alaycılık çok yanlış. Sınavda bunlara şahit olanlar çıkışta bu duruma morali bozulduğundan soruları bile tartışacak halde değildi. SPK kaliteli bir kurum zaten, ben orayı temsil eden kişilerin bu şekilde davranış ve söylemlerine şahit olunmasına üzüldüm. Orada moral çok önemli kimsenin o an sınava giren bir adayın motivasyonunu düşürme hakkı yok. Ama yaptılar maalesef.
-
@colebusthe10 hocam isminiz görünmesin adaletli okunsun sınavlar diye yapıştırıyorlar. Tüm kağıtlar okunduktan sonra da açıyorlar yapıştırılan yerleri ve puanları öyle toplayıp hesaplıyorlar. BDDK falan da böyle yapıyor
-
@econn102 kağıt yırtılmaz inşallah hocam onu anlatmak istedim
-
@nrpsmf ne güzel hocam bakın, siz memnun kalmışsınız. Herkes burada yaşadığını anlatıyor sonuçta. Siz olumlu görüş paylaşmışsınız, olumsuz şey görenler de haklı olarak onu paylaşıyor.
-
@colebusthe10 çok pardon o zaman hocam anlayamamışım ben onu kastettiğinizi
-
İstanbul'da gözetmenler çok iyiydi. Sohbet ettiler sabah bizimle dün nasıl geçti falan diye. Suyu bitene hemen kendileri getirdi, sınav esnasında gelen bir başka kişi muhasebede elimizden geleni yapmamızı, bilanço eşit çıkması bile buna çok takılmamamiz gerektiğini, tek tek gidiş yoluna bakilacagini söyledi. Genel olarak hatta tamamen bir sorun yaşanmadı benim olduğum sınıf içinde.
Düşünüp öğle arasında ikram sunmalari bile bir çok kuruma göre güzel bir düşünce şekliydi bence. -
Merhaba arkadaşlar, maliyede vergi matrahı hesaplama yöntemi derken ne kastedildi acaba. Ben spesifik ve advalorem diye cevapladım ama doğrusu nedir acaba
-
@sbfmezun ben onu ikmalen resen beyan ile tarh olarak açıkladım ama
-
@tarkovski belirleme usulleri değil hesaplama yöntemi diye soruldugu icin spesifik advalorem dedim ama onlar da aklıma geldi
-
Iktisat ,maliye ve hukuk sorularını yazabilirmisiniz arkadaşlar?
-
@sbfmezun bende yanlış okumuş olabilirim ama bu şekilde cevap verdim şuan soruyu net hatırlayamadım