Mülakat
-
Şu mülakat meselesi harbiden kafama takıldı, cidden bu iş referans işi mi yoksa biz yıllarımızı boşuna tüketiyoruz. Samimi cevap ve deneyimlerinizi bekliyorum.
-
@colebusthe10 toplu alımlarda referanssız giren çok geçen hmuy emsal olsun ancak içişleri gibi yerler için evet referans yoksa boşuna çaba.
-
Ulusal ajans mülakatı için ne düşünüyorsunuz?
-
@pomodoro tamamen yoktur demeyelim ama çoğu insanın 80 üstü yds puanı yok ve orada gerçekten iş yapılıyor, ingilizce aktif kullanılıyorsa bence çok torpil dönmez hem kadro da sözleşmeli zaten ama burası TR belli olmaz
-
@gpale Siz hmuy'ı kazandınız mı
-
@carpe-vita ben hmuy mülakatına girmedim ancak forumda ve çevremde çok giren var
-
@gpale Anladım hocam keşke girseydiniz. Yarı yarıya aldılar. Ben girdim mülakata ama kazanamadım
-
@carpe-vita sorun değil belki daha iyi bir yere girersiniz. Uzun zamandır işsiz kalanlar için cansuyuydu hmb ama istanbulda o paraya yaşamak da çekilecek dert değil.
-
Tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
-
Hmb uzman yardımcılığı mülakatına ben katılmadım şahsen ama katılıp ordan elensem bayağı umutsuzluğa kapılırdım matematiksel olarak şans yüksekti çünkü
-
@colebusthe10 ben de bunu merak ediyorum referansi olan kisilere mulakatta daha kolay sorular mi soruluyor
-
@rabia89 Hayır. Sorular aşağı yukarı aynı zorlukta oluyor. Biraz kişinin şansına da bağlı. Daha iyi bildiğiniz konulardan soru gelebilir. Referans sistemi mülakat sonrası devreye giriyor. Yani mülakattaki hiçbir soruyu cevaplayamasa da kazananlar listesinde adı olur
-
Yok mu daha fazla tecrübesini paylaşacak arkadaşım?
-
@colebusthe10 hocam bende tanıdığım birinden duyduğum şu bilgiyi vereyim referans her zaman işe yaramıyor referansı olupta mülakatta sorulara cevap veremeyip kendinide ifade edemeyen elenen arkadaşlarım oldu demişti
-
8 mülakattan elendim,torpil olmayinca a grubu kadroya girmek zor.referans denilen şeyin torpil ve kul hakkı olduğunu düşünüyorum.kamera kaydi olmayan mülakat bana saçma geliyor.
Hakkında hayırlısı olsun.hayat varsa umut var.
-
Hicbir siyasi iradenin mudahale edemedigi bagımsiz bir komisyondan tarafindan bir kac asamali, kisilik, mesleki egilim vs tekniklerle alim yapilsa adaletten belki bahsedilebilir.Diger turlu belli sayidaki gerek sınav, gerekse de mulakat, meslege uygunluk, kisilik ozellikleri vs. kriterlere gore gercekten hak eden kisiler haricinde her zaman haklari yenen insanlar olacaktir. Şu da var kamudaki birçok unvanın yeterliligi anlaminda iyi kötü belli seviyede herkes hakkını verir, ama amaç objektiflikse işe alim sureçlerinin liyakata dayali olmasi sarttir. Bizde olur mu yorum sizin.
-
@köykorucusu ydsli kadrolar mıydı bunlar? Yds torpilin önünü biraz kesiyor
-
Kpss den 85-90 alan adamın hertürlü yapacağı sorular çıkıyor mülakatta. Genelde mülakatlarda sorulan sorular basit ve genel sorular. Çatır çatır ingilizce de konuşsan her soruyu bilsen de atanamayabilirsin. Tecrübeyle sabit. Referanssızsan benim gibi çıkma bu yola harcayacağın iki sene yerine kendine birşeyler kat, bir iş öğren KPSS ye vereceğin emeğe neler neler öğrenirsin. He diyorsanki benim referansım var KPSS de 80-90 arası puan almak zor değil.
-
TR'de torpiliniz yoksa pazarda maydanoz bile satamıyorsunuz, belediyeden tanıdığınız veya zabıta tanıdığınız olmalı. Fabrikada işçi olamazsınız çünkü bir ustabaşı tanıdığınız olmalı. Özel sektörde beyaz yakalı olmak için insan kaynaklarından tanıdığınız olmalı. Kabe imamı olacak vasıfta bile olsanız diyanette bir tanıdığınız yoksa üzgünüm yine olmuyor. A grubunda referans olmadan girdim diyen kişi ya gerçekten insan evladı bir komisyona denk gelmiştir (ki ihtimali yüzde 1 falan) ya da açık ve net yalan söylüyordur. Şu anda memlekette hunger games var.
-
@tommyvercetti hocam her giremeyen kesin torpil döndü dediği için bu genelleme çok fazla ama yds ve yüksek kpss kapatan yerlerde hep torpil dönmüyordur diye düşünüyırum