2021 Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ve Kamu Personel Alımları
-
Merhaba dostlar.
Bugün yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi üzerine değerlendirmelerde bulundum. Üzerine konuşmak da gerek belki. Buyrunuz;https://twitter.com/TY_WilfPareto/status/1410009974349172736
-
Olmaz olsun böyle tasarruf. Ölü yatırımlara milyar dolarlar harca; vergi aflarıyla milyarlarca lira gelirden vazgeç; bürokrasi içinde her çeşit israf olsun sonra bize gelince neymiş işte: tasarruf! Ya sabır!
-
Kpss öncesi ne kadarda güzel bir haber maşallah maşallah.
Bence kurumiçinden daha zor bir süreci baslatıyor bu genelge. Sgk'nın 400 alım talebinin 50 " ye dusuruldugunu biliyoruz. Okunup geçilecek haber olmadigini dusunuyorum. -
Özeti : 1000 kişilik guy 300 kişilik duy 400 kişilik SGK alımları uzun süre gelmeyecek diye anladım zaten gelen 50 kişilik SGK da kanıtı gibi
-
yine sevincimiz kursagımızda kaldi.. gelecek guy ilani icin bir hevesle derse oturmustum simdi bi 3 sene de bunu bekleriz herhalde yaş olur 35..
-
Kurum içi ile tamamen alımlar biter. Hadi şimdi çıkıp desinler sizin alımlara etkisi yok diye.
-
Genelge özü itibariyle olumlu özellikle kamudaki taşıt kısımları ancak anlamadıgım nokta kadro ihdasında ölüm, emeklilik ve istifa halinde yeni kadro ihdası olacağı belirtilmiş örn. bu yıl 5 tane uzman yard. alan kurumun bu 5 uzm. yard. ust kadro olarak sayıştaya geçse yeni kadro ihdasi olmayacak mı, olmayacaksa muvafakat konusu icin ayri bi genelge gerekebilir
-
Sanki milyonlarca kisi istihdam ediliyor issiz sayisi yok denecek kadar az da tasarrufa gidiliyor… azıcık var olan umudumuzda da tasarrufa gidin. Tamam biz taş yeriz.
-
Genelgeyi okudum. Taşıt, taşınmaz anlamında güzel olmuş ancak yeni personel alımı konusunda sıkıntılar var. Hizmet genişlemesi yapılamaz diyor ancak başka bir yerde hizmet genişlemesi yapılırsa ekstra personel alınabilir diyor. Sanırım cumhurbaşkanlığından izin alınacak hizmet genişlemesi için.
Onun dışında bu genelge diyor ki KPSS A ile boşa uğraşmayın eleman almayacağım. P3 ten 70 alın polis, subay, katip olun diyor.
Kamu personeli sayısı 4.8 milyon oldu. Türkiyede çalışan kişi sayısı zaten 27 milyon. Yüzde 18 civarı bi sayı eder bu da çok fazla ve sürdürülemez bir rakam.
Allah yardımcımız olsun.
-
@stepbystep bunların çoğunluğu kpss b ya da polis bekçi falan yoksa kpss a ile 1 yılda max 3-4 bin kişi giriyor aslında. Belki o kadar bile değildir
-
@gpale tabiki dostum bu sene 20 bin öğretmen, 10 bin polis, 13 bin adalet bakanlığı alımı yapıldı. 8 bin Gençlik spor bakanlığı alımı yapılacak. Subay, astsubay, uzman çavuş alımlarını söylemiyorum bile. Bizim alımların sayısı az olduğu için ya 50 kişi de alınmasın idare ederler denilip arada kaynıyoruz malesef.
-
Polis, asker, bekçi, öğretmen, katip alımlarını dışarıda bırakırsak ne kadar personel alınmış da neyden tasarruf edecekler? En etkilememesi gereken grup biziz fakat en çok etkilenen biz olacağız ne yazık ki!
-
Dostlar karaları bağlamayın ya tamamen durdurulsa idi ne yapardık !!
Bizdeki şanssızlık ve bahtsızlık kimsede yoktur . Umalım bunlar ciddi anlamda bizi etkilemez . Çok fazla tasarruf edilecek nokta varken bizim emeklerimizi hiç etmezler .
-
@semihylc seçim dolayısıyla ciddi seviyede personel kısıntısına gitmeyeceklerini düşünüyor ve umuyorum.
-
İibf'lileri seçmen olarak gören kim? Bu ülkede atanma diyince akla ya öğretmenlik geliyor ya polislik. Yapacakları tasarrufuda bizden yaparlar. 90 puanlarla atanamayan bizlerde özel sektörde iki kuruş kazandigimiz paranın yarısını vergi olarak veririz. Yazık tüm emeklerimize giden gençliğimize.
-
@helin005 İİBF pek umursamiyorlar 2018 de oldu çünkü öğretmenlere ek kadrolar geldi bize 1 kişilik ilan gelmedi . Bizim kadroları baskıya yerlere vermesinler de fazlasında gözümüz yok . Umarız zor durumda kalmayız .
-
Bu nerden cıktı simdi?A grubu alımları zaten az sayıda geliyor.
-
arkadaslar caninizi sikmayin calismalari bırakmayın, daha oncede bu tip duzenlemeler oluyor siyasiler tarafindan gundeme getiriliyordu (emekli olan kisi sayisi kadar alim olacak v.s)ama alimlar a grubu icin devam etti bu genelge önemli bir yol haritasıdır sadece...hayirli calismalar
-
@mitrandil merkezi atama sayısını gördünüz mü ?
-
Yani emeklilik olsa onların yerine de kurumda çalışan düz memur, çaycı, şoförü alacaklar sanırım.