Mülakatlarda yaşanan haksızlıklara yeterince ses çıkarılmaması
-
Bizim topluluğumuzda genel bir sorun var: Doğru olanı değil işine geleni savunmak. Guy yedekler alınsın diyenler yedekler asil alınırsa sonraki alımı düşünmez. Guy,duy kazanıp denetmen kadrolarına başvuranlara kızanlar onlar denetmenliğe hak kazanırsa yerlerine gelecek işsiz ve yedek kişileri değil hiç bir yeri kazanamayanı düşünürler. Bir de sgdy, ticaret dnt yard duy ve guy'a göre çok daha iyi meslekler. Bunların tercih edilmesinin doğal karşılanması gerekir. Herkes konumuna göre düşünüyor ve doğruyu söyleyeni de linçliyorlar.
Tanıdığım biri var daha önce bayağı referans aradı uğraştı ama olmadı. Guy sınavında yazılıyı geçemedi. Şimdi tivitlerini kazananlara hakka girdiniz falan yazdığı tivitleri görüyorum. Örnekleri çoğaltmak mümkün tabi...
Topluluk olarak kolektif bilince sahip olamıyoruz. Bunun sebebi de yüksek ve ortak bir ahlakta, idealde birleşmeyip mücadeleyi menfaatlerden üzerinden yapmamız. Hangisi hangisinin nedeni ya da sonucu tartışılır fakat bana göre bu ikisi ilerlememize engel oluyor.
Yazılı sınav birincilerinin yedeğe bile alınmamasına; kurumların kütüğü belli belli memleketlerdekilerle doldurulmasına; bazı tarikatların,cemaatlerin,vakıfların ve derneklerin mülakatlarda kolayca "iş" yapmasına yeterince ses çıkarmıyoruz. Bunlara 3-5 kişi ses çıkarınca olmuyor. Hep birlikte ses çıkarmamız gerekiyor. Fakat yıllardır bu duruma sessiz kalıyoruz. Düzenin bu halde olmasının sebebi de yine biziz. Sahte sağlık raporuyla renk körü eleman gidip gümrük muhafaza oluyor oradan devlet gelir uzman yardımcısı oluyor. Kaymakamlık mülakatlarında herkes elinde telefon bir daire başkanıyla görüşüyor ya da odasına çıkıp yüz yüze görüşüyor, üstelik mülakat günü. Babası bir kurumda başkan olanlar ilk mülakatlarında hakim savcı oluyor ama sıradan anadolu çocukları 10 kez girse bu torpillileri aşamayabiliyor. Bunlara kızanların da eline fırsat geçtiğinde aynısını yapma konusunda istekli olmaları normalleşiyor. Açlık, işsizlik, muhtaç olmak haksızlığa uğramanın motivasyonuyla birleşince bu sefer hemen herkes bu yollara başvuruyor. Oy konusunda partiler; iş yaptırma konusunda da hem bürokratlar hem de partiler nüfus elde etmiş oluyor.
Bu ahlaki yozlaşmadan hepimiz sorumluyuz. Birlikte sesimizi yükseltmezsek herkesin hakkı bir yerde mutlaka çiğnenecek.
İnşallah bir gün aydınlığa çıkar ülkemiz. -
@kunterayata sözde sonradan dönenler zamanında torpil bulamayıp bulduklarında kendilerini bu bahaneyle kandıranlardır. Torpilin bahanesi olmaz.
İşin en üzücü yanıda artık kpss sürecindekilerin çoğunun torpili kanıksamış olması. Torpilsiz bir yere girmek imkansızmış gibi davranması ve torpili referans olarak yansıtmaya çalışması.
Konusurken hiç utanmadan torpilinden bahsetmesi. Veya diğer insanlarıda kendi gibi sanması. O kadar rezil bir durum ki
-
Herkes kendini kurtarma peşinde. Bilinç düzeyimiz düşük. Twitter'de hesap açmayanlar, etkinliklere katılmayanlar yedekler alısın diye hesap açıp etkinlik yapıyorlar. Oysa herkes işine geleni değil doğruyu savunsa, haksızlıklara karşı herkes ayağa kalksa belki de bunlar yaşanmayacak. Ama tabi adam siyasi partiye emek vermiş vakıflarda derneklerde çevre yapmış belki tarikata girmiş iş için ya da karadenizli, belki imam hatipli ve çevresi var... Neden mücadele edeyim diyor. Zaten ulaşabiliyorum diyor. Bu düzen böyle gider diyenler de gün gelecek sustukları haksızlıklarla karşı karşı karşıya kalacaklar. Her devrin adamı olan kurumdan kuruma atlayanları görüyoruz. Profil değişmiyor. Bahsettiğim profillerden birine kesin uyuyor. Bu derneklerin, vakıfların kişileri KPSS'ye hazırladıkları yurtlar var bir de. Size bir şeyleri birilerini anımsatıyordur muhakkak. Bugün kaymakamlık sınavı vardı muhtemelen mülakat sonuçlarında belli bir coğrafyanın ağırlıkta olduğu bir liste göreceğiz...
Sesimiz çıkmadığı müddetçe iktidarlar değişse de düzen böyle devam edecek belli ki...
-
Eşek gibi çalıştım tabiri caizse şu KPSS sınavına. 2015 de mezun oldum. 2016 kpssden beri çalışıyorum. Hep kıl payı gitmisti hep de kendimi suçlamıştım. Şimdi 86 puan aldım. Tamam dedim ya oldu iste bu. Daha ne kadar yapabilirdin ki birde evlisin. Yas olmus 29 90 mu alcaktin. Duy ve guy mülakatlarına girdim. Peş peşe açıklanan sonuclardan sonra şok oldum.
78 le torpille giren adam bana kalkmış diyorki yaa uğraşma , referans herşey. Yoksa deneme. Emeklerime yazık.
76 aldığına üzüldüğüm arkadaşım guy oldu. Bana diyorki nasıl referansisz girersin
Yazık etmişsin. Kimsenin kapısını çalmadım. Cok inandım çünkü kurum sınavından 95 almışım. Ötesi var mı. Yedeklerde bile yoktum. Ben simdi torpille atanana desemki hakkıma girdin. Yaa den ne hakkindan bahsediyorsun yapmasaydim elenecektim. Bos yapma der. Emeklerimi korudum der. Herkes yapıyor der. Ama Allah biliyor hala uzerinden 3 hafta geçmiş ağlıyorum. Benim , çocuklarımın , eşimin , ailemin rızkını çaldınız. Bunu yapanlar da önüme gecmenize firsat verenlerede Rabbim 2 cihanda da yüzlerini guldurmesin.
Benim 85 yasindaki dedem ağladı. İnanmadı adam. Dediği tek sey , bunlar insan olamazzz !!!! -
@adamsmiths 76 ile guy oyle yazik . Emeklerimiz cop suan ah kardesim ben hala toparlayamadim .kpss girmedim cunku 90 ustu alsam gecemi gunduzume versem elencem . Acikcasi biride bana 80 le suan benim yazdigim yerde guy oldu.sifir muhasebem var dio suan hakimlim ve kaymakamliga ugrasiyo arkasi varsa evet ugrasir. Ben se elimde ne guy ne duy kldi. Insanin hakketten zoruna gidiyo .senden az emek verip girenlere. Ama napcaksin ki eleden hic bi sey gelmiyo.caresizlik.
-
@adamsmiths hocam bismillha diyip inanin benim son senem hakkimda kalmadi bu umut bi sene daha calisip birakcam.ne yapalim yikilsak da calisip tekrar girmekten baska caremiz yok.acikcasi benim oyle buyuk tanidigim adamlarimda yok.olsa herhal bu zamana kadar acikta kalmazdim.ama sabir diyip tekrar oturcaz .yikilmayin .cunku inanin zorlamaktan baska care yok suan icin.insalh bizlerinde emekleri bosa gitmeden arkamizda dayilarimiz olmadan gireriz bi gun.sabir hocam.
-
Birçok mülakattan elenmiş birisi olarak benim de içim yangın yeri. Mevcut puanlarımızla çoķtan atanıp yaşamamız gereken rahatlığı referanslarıyla önümüze geçen düşük puanlı adaylar yaşıyor. Daha az emek daha az zamanla bizden daha iyi hayat yaşıyorlar.
Aynı pozisyon aynı kurum için 76 puanla atanıp 90 puanla açıkta kalmanın hicbir izahı olamaz. Şartlar mı böyle şartlarınızı değiştirin. İl tercihi mi var il tercihlerini kaldırın.İdarecisiniz koruyun hakkımızı. Madem kpss'nin adı kamu personeli seçme sınavı, bu sınav sonucuna göre sıralayıp alacaksınız insanları.
5 katı aday mülakata çağrılıyor 20 katı aday sınava. Neden? Puan alamayan referanslilari sisteme dahil etme çabasından olmasın sakın.
Sonrada gülerek nasihat veriyorsunuz. Özel sektörde var diye. Oradan kazandığımız üç kuruş parayla da referanslarıyla önümüze gecen insanlara bakalım. Ne kadar güzel.
Her gün gülen insanları her gün ağlayan hale getirdiniz. Kızgınlık değil içimizdekiler kırgınlık. Ülkesine kurumlarına kocaman bir kırgınlık. -
Zaten belli degil miydi duy ve guy ayni anda aciklanmasi afedersin adamlari olanlarin bosta kalmasinlar die herkes icin demiyorum ama cogunlugu oyle tabi refaransi olmadan girenler mevcur ama afedersiniz bi kac kisidir 100 kiside 10 diyelim 90 in belli.... nasil girdigi.. neyse ya dilimiz yoruldu.demekten ama yaziklar olsun diyorum hakkimi yiyenlere yaziklar olsun .onca emeklerime zamanima hayallerimi yikanlara .kalin saglicakla.
-
@mrvguy ben defterdarlikta hic kimsenin referanssiz girdiğine inanmiyorum. Kim ne derse desin. Kim boş yaparsa yapsın. Asla inanmıyorum. Hatta o kadar cok referans kastilarki 4 katı aday komisyon bile icinden cikamayip guy ile birlikte açıkladı. Güzel bastırmışlar. Ne diyim. Yazıklar olsun. Ne yaparsan yap ama kul hakkıyla Allah'ın karşısına cikmayacaksin. Yakalarına yapisicaz artık.
-
Bu sisteme hep birlikte ses çıkarmazsak sorun çözüme kavuşmayacak. Referans, torpil arayanlar, arayıp bulamayanlar, aramayanlar birlikte ses çıkarmalı ki bu düzen değişsin. Menfaatine uyan uymayan kim varsa bu haksızlık karşısında ses çıkarabilirse o zaman gerçekten bir şeyler elde edeceğiz.