1 Ağustos/7-8 Ağustos 2021 KPSS A
-
KESİN OLMAYAN CEVAPLAR:
Anayasa
Çoğunluk 221
71-73 değişikliği olmayan eşitlik
Ohal CBK Meclis onayına sunulur.
Siyasi parti 30 kişi ile kurulur.İdare
Bağlantı sorusu: Kesindir.
İvedi yargılama süre:30
Dilekçe kanunu-konu
Hiyerarşi- yalnız 3-Emniyet müd.
Vesayet sorusu- kârlılık
Düz. Denetleyici kurum BTKCeza
Zincirleme suç uygulanabilir-Cinsel saldırı
Cezanın belirlenmesi-Yaş küçüklüğü
Adli para cezası: seçimlik cezada hapis verdiyse daha sonra APC’ye dönüştürmez
Nakli Adalet bakanı yargıtaydan ister
Sanık duruşmadan vareste tutulabilir
Olağanüstü kanun yolları kanun yararına temyiz yargılamanın yenilenmesi: 1-2Borçlar
Güvencesiz olana ödeme.
Koşul sorusu hukuki işlem kesin hükümsüz.
İfa yeri. Yalnız -3 borçlunun yerleşim yeri
İhtarname zamanaşımını kesmez
Muaccel ve belirli olmalı 1-4
Müteselsil alacaklılık: Kefil gibi sorumlu olmaz.Medeni
Mutlak hak olmayan:Alacak hakkı
Olağanüstü evlenme: 16 yaş
Babalık davası: anne çocuk
Vakıf dernek: Vakfeden organ ekleyebilir
Miras 75.000
Gaiplik sorusu: 1 ve 2. Son öncül ölüm karinesiydi.Ticaret
Kamuya yararlı dernek tacir değil.
Limite şirket 10 kat ***
Kambiyo 3 tane
Görüldüğünde ödenecektir.
Anonim şirket ticar sır bilgisi
İşletme devrinde müteselsil sorumluluk 2 yılİcra
Doğrudan doğruya iflas: ATM
Kendi sırasına itiraz: İcra Mah Şikayet
ÖE itiraz: İcra dairesi
İstihkak davası: İcra Mah.
Taksitle ödeme: İlk taksit peşin ödenir 1 ay sonra değil.
Haciz borçlunun yokluğunda da yapılabilir. (Alıntı) -
@marvelous diğer dersler var mı hocam
-
@gencbiraday Üye değilim hocam, insan yetişemiyor yazılanlara zaten.
-
@marvelous çok yanlış var burda
-
@yeşilırmak06 mesela hangileri hocam bende ole dusundum ama emin deilil tabi
-
@marvelous dernek sorusunda bir şık derneğin zorunlu organları sayılmıştı ; genel, yönetim, denetim kurulu. Doğru cevap bu olmayacak mıydı ? Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa
-
@tomjoad Genel kurul yazmıyordu yönetim denetim disiplin kurulu yazıyordu şıkta. Ben de ilk önce sizin gibi düşünmüştüm
-
Bende ifa yerini 1 3die hatirliyorum.para borclari odenecegi zaman alacaklinin yerlesim yerinde odenmezmiydi
-
@yeşilırmak06 alıntı. Hangileri ise yazın biz de bilelim
-
@tomjoad disiplin kurulu vardı birde orada
-
Birde olağanüstü cbk okudum diye hatırlıyorum ben ama
-
@marvelous hukuk alanında çok zor denilebilecek 3 4 soru var sorular da geçen yıldan biraz daha zorlayıcı sağlam çalışan 30 üstü net yapmıştır bu sorulardan
-
Elimizdeki kaynaklar çöktü mü arkadaşlar 4t a kadro falan?
-
iktisat maliye cevaplari yok mu dostlar
-
Sınav zordu. Millet çıkmış sorulara bakıp 30 net yapmasın diye soruları değiştirmişler. Her sene 40 tane çıkmış soru ekleyip kapağı değiştirilip satılan Kpss kaynaklarının yeterli olmadığı 2 senedir ortada.
-
@stepbystep 2017 de bu sistem çöktü zaten sadece ÖSYM dilini anlamak için 1 kere çıkmış çözmek geri kalan zamanda konu ağırlıklı çalışmak gerektiğini 3 senedir söylüyoruz çıkmış soruları defalarca çözmek zaman kaybı onun yerine konu çalışıp hiç bi zaman sorulmamış soruları yakalamak daha kolay zaten bi yerden sonra çıkmışları ezberliyorsun kendini çok iyi öğrendim sanıyorsun ta ki o sınav kapağını açıncaya kadar
-
@stepbystep Çıkmış soruları adam sinavda ayni soru tarzi cikacak ya da aynisi cikacak diye kitaba koymuyor. Kitaba koyma nedeni hem sana şunu anlatmak osym öcü degil bak böyle kolay soru soruyorlar demek hem de konuyu anlaman ve pekiştirmek icin soruyu çöz diye koyuyor kitaba. Yok sistem çöktü yok patladi kitaplar. Ben de yayinevlerini kitapcilari sevmem ama sevmeme nedenim her sene sanki mufredat degisiyormus gibi guncel kitap diye kitap itelemeleri. Yani sorular kitaplardaki gibi olsa iyi kaynagi alalim kazanalim sinavi.. elestiriler cok yapay
-
@sedatinho bence ösym soru tarzını yıldan yıla değiştiriyor ve maalesef ne kurslar ne de kitaplar yakalayamıyor.Hepsinin yenilenmesi lazım.
-
@ygmr özgün+çıkmış gitmeli
-
2 senedir tüm hayatım kitaplar, tüm hayalimse bu sınavda yapacağım 30+ iktisat netiydi. Bulabildiğim en zor kaynakları çözüp, girebildiğim en ince ayrıntılara kadar çalıştım sabah-akşam. Ne yazıktır ki emeğimin karşılığını sadece hukuk alanında alabildim ki hukuka iktisada çalıştığımın 1/5 i kadar anca çalıştım. Siz sormadan söyleyeyim, iyi bir üniversitenin iktisat bölümünden mezunum yani bu alana yabancı da sayılmam. Bir avuç, insanların emeğine saygı duymayan sözde akademisyenlerin soru adı altında önümüze koyduğu müsveddelerle ters köşe olup hayatımdan 1 sene daha çalmayacağım.