İlbank
-
@ilhannn00
İnsan kaynakları birimi ya da muhasebe biriminde görev alıyorlar. Örnek olarak insan kaynaklarında tahakkuk işleri, harcırah formlarının kontrolü ve diğer idari işler, muhasebe biriminde ise hakediş ödemeleri ve diğer parasal iş ve işlemler yapılıyor(Sayfa 11de yazılmış zaten)
-
Dostlar P29 bu alımda kacla kapatmıştı?Göremedim de
-
arkadaşlar iller bankasını aradım ve bilgi aldım (çok yoğunuz siz forumda arkadaşlarınıza bilgi verin dediler)
-öncelikle maaş yönetim personeli için 8385 tl (brüt)
-önce işe başlanacak eğitim daha sonra verilecek
-memur arkadaşların en azından evrak teslimi bitene kadar istifa etmesine gerek yokmuş. evrak teslimi bitince tekrar ararsınız dediler. -
@veyys hocam merhaba 1 aylık mi o brüt tutar? Yoksa 16 maaş ortalaması mı
-
@tomjoad 1 aylık net ücret. net ne olur tam olarak bilmiyorum ama tahmini 6100 veya 6200 gibi olur yine de tam hesabını bilen biri varsa yazabilir.
-
@veyys hocam 6100 civarı aylık senelik ortalamada ise aylık 8000 civarına geliyor
-
@tomjoad evli, çocuklu vs vs değişiyor maaşlar nasıl hesaplanıyor hiç kafa da yormadım ama kesin bilgi brüt maaş 8385 telefondaki arkadaşın yalancısıyım.
-
@veyys aynen hocam dediginiz faktörler etkili olabilir ama ne olursa olsun brute yakın maaş alınıyor o kesin bilgi. Kurumun politikası herhalde hayırlısı artık
-
@Veyys o zaman böyle bir bilgilendirme olmuştu
-
@estergon-kalesi @Veyys sayfa 10 da kurumdan bir arkadaşın bilgilendirme yazısı alıntılanmıştı.
-
@tomjoad aylık net maaş 6100 ise üç ayda bir 12200 maaş mı oluyor hocam ? Bu ikramiye olayını tam çözemedim.
-
@ilhannn00 yani hocam ikramiye vs olayları ile aynı dediginiz gibi olması lazım
-
@ilhannn00 geç bir edit yakın zamanda konuştuğumda ve bir kaç arkadaşa benzeri birşey söylemişler 16 maaşın brutu 8385 lira imiş. Çok kafa karıştırıcı çünkü böyle ise ele gecen tutar aşağı yukarı guy ile aynı (Vergilerden sonra). Tercih yapacak arkadaşlar için ciddi problem olabilir, özellikle başka şehirden maaşa bel bağlayıp gelecekler için.
-
@tomjoad Sanırım siz yanlış anlamışsınız. İkramiye ve kontrolörlük gelirleri ödemesi ile birlikte aylık ortalama net maaş bir aylık brüt maaş tutarına gelmekte. Yani toplamda 18 maaş ödemesi (4 maaş ikramiye, 2 maaş kontrolörlük gelirleri ödemesi) ile ayda ortalama ele geçecek maaş yaklaşık 8000 TL. Yani bırakın guy'u bırakın merkez uzman yardımcısını neredeyse yeterlilik almış merkez uzmanı kadar maaş alınıyor. Taşra uzmanlıklarının çok çok üzerinde bir maaş söz konusu. Ayrıca yönetmeliğe göre maaş her ayın 15'inde ikramiye ise ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarının 1'inde yatıyor. İlk atamada işe başlanılan gün çalışılacak kalan günler üzerinden maaş ve ikramiye hesaplanarak ödeme yapılıyor.
-
@hasbayburtlu Insallah hocam yanlış anlamışımdır. 8385 brüt olduğunu öğrendiğimde ısrarla sordum. Personel 16 aylık ortalama 8385 dedi. Umarım 12 aylik 8385 gibidir, ikramiyelerle yapılan hesapta sizin dediginiz tutar oluyor o zaman. Yani benim bekledigim başka yer kalmamıştı o sebeple kısmetimiz burasıymış, nasıl artık.
-
@tomjoad Bana verilen cevap bu şekilde. Yıllık toplam maaşın ortalaması alındığında ele geçen aylık net tutar bir aylık brüt maaş kadar denildi. Yani bir aylık brüt maaş 8385 TL evet ve bu nedenle de aylık ortalama net maaş da yaklaşık 8385 TL. Sadece aylık net maaş ödemesi ise sabit bir tutar değil. Vergi dilimlerinden ötürü sürekli azalıyor yıl sonuna doğru. Yani şu şekilde ocak ayında örnek olarak söylüyorum 6200 lira net maaş ile başlayıp aralık ayında yine örnek olarak söylüyorum 5000 lira net maaş yılı tamamlayacağız. Ama tüm bunlar hesaba katılarak aylık ortalama net maaş yaklaşık 8000 TL.
-
@hasbayburtlu Dış kapıdaki ek binaya gidip İK ile görüştüm bana da size söylenenler söylendi.Ayın 15'inde yatacak olan brüt 8385, 3 ayda 1 ayın ilk günü 1 maaş ikramiye yıl sonu da 2 veya 3 maaş kar payı gibi birşey dağıtıldığı söylendi.Net brüt konusunda emin olabilmek için defalarca sordum internetteki brütten nete hesaplayıcıyla maaşı hesaplayıp böyle değil mi yanlış anlamadım diye sordum yıl sonu 2-3 maaş ikramiyeyi dahil etmeden 3 ayda bir olan ikramiyeler ile aylık ortalama 7600-7700 gibi bir maaş alacağız. Üç
-
Aylık ücret belli oldu mu?
-
@zenginmemur sizin bir üstünüzde yazan arkadaşımızın dediği tarife hocam. Ek olarak 2 3 kere temettü dagitiliyormus.
-
Merhaba genel müdürlük personeli atamaları ne zaman yapılır.Bilgisi olan var mıdır?