Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (60 Kişi)
-
@kırmastt Çalışma yeri sadece Ankara bakanlık binası değil mi hocam?
-
@yusufyigitt07 İstanbul ve İzmir'de de grup başkanlığı mevcut.
-
@kırmastt Tercih neye göre peki hocam ? Tercihimize göre mi yoksa kura vb bir duruma göre mi olacak. Son sınavı kazanan arkadaşlar yazarlarsa seviniriz.
-
Monografi var mi sinavda ?
-
@estergon-kalesi Ben de onu merak ediyorum hocam ama bilen yok gibi dediğiniz gibi sınavı kazanan arkadaşlara ulaşmak lazım . Bu arkadaşlar buralardaysa bilgilendirirse seviniriz.
-
@kırmastt tercih hakkı sunuluyor diye biliyorum, kura hiç duymadım teftişte .
-
@karar inşallah öyledir hocam. Sağ olun cevap için .
-
@gölge07 evet. enflasyon farkı gibi güncel olmayan kayıtlarda vardı geçen ki sınavda.
-
@asımus başka hatırladığınız var mı böyle bilinmedik kayıt ?
-
@asımus o kadar soru çözdüm enflasyon farkınin soruldugu 1 soruya denk gelmedim ya
-
@m-ali-44 yeniden değerleme vardı hocam valla fazla hatırlamıyorum zaten geçememiştim yazılıyı. geçen ki ilanın baslıgına bakarsanız bir fikir oluşur kafanızda. sorular yazılmıştı.
-
@elnogate ben de ilk defa sınavda denk gelmiştim bir arkadas görevliyi cagırıp bunlar kalktı güncel değil demişti ne biliyorsanız yazın dediler.
-
Geçen ki ilanda dış ticarete 53, gümrüğe 90 ve iç ticarete 130 kişi gelmemişti. Umarım bu sefer başvuran herkes sınava gider. Eğer gitmeyecekseniz lütfen hakka girmeyin. Ben geçen sene 89 puanla sadece iç ticarete girebilmiştim. Atandığım için bu süreci bıraktım girmeyeceğim. İnşallah emek veren hak eden herkese nasip olur. Başarılar
-
84,01 e gelme olsalığı nedir arkadaşlar ?bu arada herhangi bir kurumda çalışmıyorum ..
-
Arkadaşlar bir önceki sınavın soruları toplu şekilde elinde olan var mı? paylaşabilir mi bizimle?
-
önceki sınavdan hatırladıklarım
(gümrük, iç ticaret grupları)- iptal davaları (anayasadaki de olabilir)
-tam yargı davaları
-taban fiyat uygulaması çiz anlat
-bretton woods sistemi ve çöküş nedenleri - borç ilişkisi ve borcu sona erdiren haller
-j eğrisini marshall lerner koşulu altında çizerek açıkla
-bilirkişi ile alakalı tüm bilgiler
-koruma tedbirlerini say adli kontrolü açıkla
-yürütmenin durdurulması ile ilgili herşey
-elektronik ticaretin tam rekabet koşullarına etkilerini açıkla
-tacir yardımcılarını say
-ticari vekil ticari mümessil. yapıp yapamayacakları
-aş yönetim kurulu üyelerinin görevlerini yaparkem uymaları gereken sorumlulukları
-vergi harç parafiskal gelirleri tanımla özelliklerini say. vergi ile parafiskali karşılaştır.
-taşınmaz yükü ile ilgili herşey
-devletin temel nitelikleri anayasaya göre
hatırlamadıklarım için önceki alım başlığına da bakabilirsiniz.
her ders grubunda 1 soru içinde 4 5 tane kısa tanım sorusu olur hatırlamıyorum çoğunu. basit oluyor genelde
muhasebe normal monografi
yine her ders grubunda mutlaka 1 tane eleyici, herkesin yapamayacağı hatta çoğu kişinin birşey yazamadığı 1 soru oluyor.
kolay bir sınav değil. geçen sene için değil sadece her alımda zorlayıcı bir sınavı var.
gireceklere şimdiden başarılar. - iptal davaları (anayasadaki de olabilir)
-
3 grup başkanlığının çalışma yerleri Ankara'da mı ? Şayet kazanırsak yerimiz Ankara mı olacak?
-
@duha geçebildiniz mi sınavı siz
-
Arkadaşlar rica etsem elinde olan çıkmış soruları paylaşabilir mi ya da link atabilir mi
-
Gümrükle kısmı ile ilgili bilgisi olan var mı ? Çalışma koşulları nasıldır, çalışma yeri olarak nasıldır bilen var mı acaba ?