Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uzman Yrd. Alım İlanı 2021
-
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından:
UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı merkez teşkilatında münhal bulunan Genel İdare
Hizmetleri Sınıfında 8.dereceden 125 adet kadroya atama yapılmak üzere, aşağıda belirtilen
öğrenim dallarından mezun adaylar arasından sözlü sınavla Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman
Yardımcısı alınacaktır.
S.NO BÖLÜM ADI KONTENJAN
KPSS PUAN
TÜRÜ
1 Bilgisayar Mühendisliği 15 KPSS P3 70
2 Hukuk 15 KPSS P4 70
3 Psikoloji 8 KPSS P3 70
4 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik 8 KPSS P3 70
5 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 8 KPSS P3 70
6 Sosyal Hizmet 8 KPSS P3 70
7 Sosyoloji 8 KPSS P3 70
8 İktisat 10 KPSS P18 70
9 İşletme 8 KPSS P28 70
10 Kamu Yönetimi 8 KPSS P33 70
11 Uluslararası İlişkiler 8 KPSS P38 70
12 Siyaset Bilimi 8 KPSS P48 70
13 Maliye 5 KPSS P23 70
14 İstatistik 4 KPSS P12 70
15
İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve
Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık
4
KPSS P10
KPSS P120
70
TOPLAM 125
1- SINAVA KATILMA ŞARTLARI
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yer alan genel şartları
taşımak,
b) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıdaki tabloda belirtilen
öğrenim dallarından birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul
edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
c) Giriş (sözlü) sınavının açıldığı yılın Ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2021) itibarıyla
35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak
ç) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 2020 ve 2021 yılında yapılan
Kamu Personel Seçme Sınavlarından, yukarıdaki tabloda puan türleri için belirlenen baraj puanını almış olmak.
d) YDS’den asgari (C) düzeyinde ya da dil yeterliği bakımından buna denkliği ÖSYM
tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,
(Başvuru bitim tarihi itibariyle son 5 yıl geçerli) (YÖKDİL kabul edilmeyecektir.)
e) Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. 2- BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ
a) Adaylar başvurularını 16/12/2021
-30/12/2021 tarihleri arasında e
-Devlet üzerinden
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı- Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı
https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. Duyuruda
belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
b) Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece bir bölüm için başvuru yapabilecektir
c) İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları
geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa da iptal edilir. Bu kişiler
hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun
ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur
Başvuru şekli, başvuruların değerlendirilmesi, istenen belgeler, sonuçların duyurulması,
sınavın şekli, konusu, tarihi, yeri ve sonuçlarının ilanı ile diğer hususlar Bakanlığımızın internet
adresinde (www.aile.gov.tr , https://aile.gov.tr/pdbs) ve Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer
Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) platformunda yayınlanacaktır.
İlan olunur.
- Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı
-
Maliye puanında bir hata var sanırım
-
Uluslar 85 üstü kapatır sanırım
-
iibf puan türleri çok sıkıntılı, nedir bu uluslar kamu mezunundan muhasebe iktisat beklentisi, ya da iktisatçıdan hukuk. P34, P29 dururken hazine bakanlığının istediği puan türünü istiyorlar uluslardan
-
maliye mezunu iktisattan başvuru yapamaz mı?
-
@hansmorgenthau iibf de istenen bu puan türlerinden dolayı çok yüksek kapatacağını sanmıyorum
-
@justaa hocam strateji ve bütçe başkanlığı’nın 100 kişilik uluslar yazılı kontejyanı 84 küsürle kapattı. Oradan pay biçtim.
-
Acaba bir hata mı yapıldı ben oyle oldugunu düşünüyorum
-
@sbf13 işletme için istenen p28de de işletmenin ağırlığı %20 iktisat için istenen p18de de iktisatın ağırlığı %20. Bir oransızlık var diğerleriyle ama sanırım bilerek yapılmış. Bir tek maliyede olsaydı itiraz edecektim
-
hukuk kaç puanla kapatır tahmini olan var mı?
-
@bbn gordugum en garip ilan. Belki tüm puanlarda hata vardır bilemiyorum ki
-
@gagner 86-87 gibi görünüyor
-
Uluslar puanında da sıkıntı var p38 ne alaka p34 varken bölümlerden istenen puan türlerinde ciddi sıkıntı var
-
Puan türlerinde kesinlikle hata var, mütercim tercümanlık için p120 ve p 10 denmiş, p120 diye bir puan türü zaten yok, p10 da dil puanlarıyla alakalı değil. Ayrıca uluslararası ilişkiler için de p38 istemek çok saçma.
-
en son alımda(2017) ismi aile ve sosyal politikalar bakanlığı iken, iibf tek çatı altında ilana çıkılıp p3 istenmiş, şimdi bu puan türleri çok çok ilginç
-
Kamu yönetimi kaşla kapatır acaba ?
-
başvuru yapamıyorum resmen, zaten puan türleri sıkıntılı olarak girilmiş yine de bir deneyim başvuru yapmayı dedim, ingilizce mütercim tercümanlık mezunu olmama rağmen, "Üniversite mezuniyet bilgileriniz bu ilana başvuru için uygun değildir" uyarısıyla karşılaşıyorum. hiçbir telefondan da ulaşılamıyor. doğrudan bakanlığa gidip görüşmek mi gerekiyor acaba, ne yapmak gerekir ki?
-
fotoğraflı cv'yi nereye ekliyoruz arkadaşlar? cv bilgileriniz kısmında dosya ekleme kısmı yok
-
Arkadaşlar sosyolojiden başvuracak var mı?
-
@olmazoisbence arkadaslar puan turleri için bir arasak mi acaba cok sacma bir durum degil mi belli ki bir yanlıslık var bilerek yapmıs olamazlar heralde