2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Yeni bir başlık yeni bir umut. Vira bismillah.
-
@mülki, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Arkadaşlar merhaba;
Önümüzdeki dönemde yapılması muhtemel sınavın başlığını şimdiden açmak istedim. Sınav için kendi çalıştığım mevzuat listesini mesaja ekliyorum, süreçle ilgili sorularınız olursa başlıkta ya da özel mesajla sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.1 Anayasa
2 Siyasi Partiler Kanunu
3 Milletvekili Seçim Kanunu
4 Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu
5 Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması HKK kanun
6 AYM Kuruluş ve yargılama Usulleri HKK kanun
7 TBMM İçtüzüğü
8 Dilekçe Hakkı Kanunu
9 İl İdaresi Kanunu
10 İl Özel İdaresi Kanunu
11 Belediye Kanunu
12 Büyükşehir Belediye Kanunu
13 Köy Kanunu
14 Mahalli İdare Birlikleri kanunu
15 Mahalli İdareler Mahalle Muhtarlıkları ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun
16 Avrupa Yerel Özerklik Şartı
17 Devlet Memurları Kanunu
18 Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
19 Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu
20 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
21 Kamulaştırma Kanunu
22 Kamu İhale Kanunu
23 Devlet İhale kanunu
24 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
25 İmar Kanunu
26 233 Sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında KHK
27 3628 Sayılı Mal bildiriminde Bulunulması K.
28 5176 Sayılı Kamu Görevliler Etik Kurulu Kurulması K.
29 6085 Sayıştay Kanunu
30 2575 Sayılı Danıştay Kanunu
31 6701 Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu
32 3686 Sayılı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu
33 6284 Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kanunu
34 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
35 İl ve İlçe İnsan Haklarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik
36 Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu
37 Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun
38 Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun
39 Terörle Mücadele Kanunu
40 Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat Yönetmeliği
41 İl özel idareleri ve Belediyelere Genel Bütçe Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun
42 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 23, 25, 34, 38, 47, 49, 62, 63, 68, 74, 77 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri -
@mirakar alinti yaptim hocam sayfanin sonunda
-
73.25 ile buradayım ben de. Sınav sonucunu görünce yeter artık bir daha girmiycem dedim ama mesleği istiyorum Allah nasip ederse moral bozukluğu geçince tekrar girmeye karar verdim. Benim üçüncü girişimdi hiç kurs almadım ama sanırım kurs almak gerekiyor. Tavsiye edebileceğiniz online kurs var mı? Ya da kurs almaya gerek olduğunu düşünüyor musunuz?
-
Bu sene nasipse bende gireceğim. Bu meşakatli süreçte herkese başarılar şimdiden .
-
@gürkan35 bence hiç gerek yok hocam
-
@herseye-rağmen Çoğu kişi öyle diyor hocam gerek yok diye ama üçüncü girişimde de başarılı olamayınca acaba kursla mi oluyor bu işler diye düşündüm?
-
@gürkan35 şimdi hocam ben çalışma durumunuzu bilmiyorum bir işte çalışıyorsanız bence hiç gerek yok yetiştirmekte zor ama işiniz yoksa düşünün o zaman ama iyi bir puan almışsınız iki soruyla su an mulakattaydiniz bence biraz daha odaklanirsaniz yapabilirsiniz bence tabi nihai karar sizin
-
@herseye-rağmen teşekkürler hocam yorumunuz için. Aynen maalesef iki soru daha yapamadık. Sanırım kendim calısıcam. Ekimde de yds ye giricem hocam 70 alabilirsem bir yandan da kpss calısıcam. Sizce kpss ile ortak mi gideyim yoksa sadece kaymakamlığa mi yöneliyim. Bir de ben ahmet nohutcunun kitabından çalıştım. Sizin önerdiğiniz kitap var mı tek kitap şeklinde. Çok soru oldu kusura bakmayın teşekkürler şimdiden.
-
Ilan ne zamana gelir tahmini?
-
@tugcelim Bence 2022 sonbaharında sınav olur. Seneye temmuz ağustos gibi ilan gelir.
-
@amirim bir sonraki sinav sizce ne zaman olur?
-
74,25 ile Bismillah...
-
Son iki sınavdan sonra şunu farkettim hukuk falan bir şekilde hallediliyor ama yok mu kaymakamlık sınavına yönelik Türkçe insan hakları ve inkılâp tarihi konu anlatımı soru çözümü yapan bir kaynak kitap video eğitimi vs. özellikle insan hakları üç sorum Türkçeden de iki sorum gitti
-
Arkadaşlar 2021 kaymakamlık sorularını özelden gönderebilecek arkadaşlar var mı
-
Turkce için ales çıkmış paragraf soruları yeterli olur.(yediiklim yay.) Alternatif olarak Rüştü bayındır hocanın paragraf soru kitabi (siyah sarı kapak olan)
İnkilap tarihi için Atatürk üniversitesi aöf inkılap tarihi kitabi.Alternatif olarak pusula konu kitabi ve soru bankası.
İnsan hakları konu için Oğuzhan tarhan ve kaide soru bankasi.Alternatif olarak aöf insan hakları kitabi ve torehan ozdemir protokol soru bankasi.
-
65.25'te kaldık.
-
aralık-ocak gibi tekrar sınav olur deniliyor
-
@sim Kim diyor?
-
Soru bankası olarak en güzel kaynakları paylaşır mısınız ? Her ders için detay detay böyle bir şey yapalım.
Bana göre hukukta ritüel- kaim makam - status üçlüsü yeterli
İktisat için Tufan Samet yeterli
İnsan hakları için İsmail Tüysüz’ün kitabı güzel deniyor.
Tarih için konu çalışılsa yeterli ekstra soruya gerek yok
Türkçe için soru çözülmesi biraz alıştırma için önemli olabilir.
Bu sınavı belirleyen en önemli etmenler idari teşkilat kısmı - insan haklarından nereden geleceği belli olmayan iki soru - iktisattan nispeten zor gelecek iki soru - tarihin seviyesi - Türkiye ekonomisinde gelecek iki zor soru.
Zaten sınavın 100 sorusunun 78-82 sorusu nispeten çalışan ve dikkatli olan kişiler tarafından doğru olarak yakalanıyor. Geri kalan için ekstra çalışma gerekiyor burada en önemlisi idari teşkilat kimle konuşsam harfi harfine öğrenin ne varsa okuyun deniyor çok derya deniz bir alan