Guy sınavında ikamet edilen ili yazmamız avantaj mı, dez avantaj mı ve neden?
-
evet arkadaşlar bilgisi olanlar yorum yapabilirler mi?
-
arkadaşlar bilen yok mu? mesela 5 yıl kalacağımızı ve 'kaçmayacağımızı' düşünüp avantaj mı olur yoksa tanıdıklar olduğundan dez avantaj mı olur?
-
@HaniYaKi kesinlikle avantaj tanıdık olsa ne olacak sonucta yetkilerin sınırlı o yuzden tanidik olayi dezavantaj olusturmaz
-
@Hannibal teşekkürler dostum. aklıma takıldı akşam akşam. acayip gerildim.
-
Önemli bir avantajdır.Nitekim Gib mülakatlarda bu konuyu göz önünde bulunduruyo.İlerde becayiş ya da tayin yoluyla ayrılmaların önüne geçmek için ama şöyle de düşünmeyin.İkamet ettiğim şehri yazdım kazanma ihtimalim yüksektir diye böyle bir kaide yok.Asıl olan mülakat performansıdır, ikamet ettiğiniz şehir için mülakata girmiş olmanız, askerliğinizi yapmış olmanız, yabancı dilinizin olması vs. bunlar ancak mülakat puanınızın belirlenmesinde destekleyici ya da tamamlayıcı unsurlar olabilir.
-
@ragnar-lothbrok siz kazandınız mı?
-
Sadece guyda değil bütün mülakatlarda etkiliyor yaşadığın şehir.
-
Diğer şartlar veriyse avantaj.
-
@keynesinruhu o zaman herkes kendi şehrini yazsın direkt kazansın. bunu bilmiyordum.
-
@james-buchanan
Hocam etkiliyor dedim, direkt sonucu veriyor demedim
Ne kadar mülakata girdiysem, özellikle başka şehirlerde, üstüne basa basa sordular başka şehire gider misin, neden bu şehir, yarın memleketine döner misin vs diye. Aynı şehirde ikamet edenlere bu tarz sorular yöneltmiyorlar bile. -
Etkili olabilir ama aman aman bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.Yaşadığım şehir ilana çıkmadığı için Bursa tercih etmiştim mesafeden dolayı tabi sonuç olumsuz oldu 1500 km uzakta olan insanları aldılar. Yaşadığı şehri 3 kere yazıp elenen arkadaşım var.
-
Ben geçen sene kpss 85.3 puanla kurum 87 puanla ikametgahim olan ili tercih ettim olsun diye, yoksa daha güzel yerleri verebilirdim.ve tercih ettiğim il 73 ile kapattı 5' kişi alıyordu en yüksek puanlı ben vardım geri kalan 80 altında puanlardi. Kime sorduysam iyi yapmışsın kesin olur. Dediler fakat nihai listede yedekte bile yoktum.
Ve işin ilginç kısmı bir bayan baya uzak bir ilden benim ikamet ettiğim ili tercih etmişti. Kız ağlamaklı çıktı
Ne oldu diye sorunca komisyon azarladi beni dedi
Sebebi ne isin var senin kız başına o doğu ilinde
Falan muhabbeti yapmış komisyon.
Gel gelelim nihai listede kız girdi 73 puanla
Ben 87 puanla ikamet ettiğim ile giremedim ne yazikki
İkinci mulakatimdi. Yani yerinizde olsam umut baglamamam bu duruma.
Ama avantaj olması gerekli mi olmalı bence.
Hakkımızda hayırlısı artık... -
Ben konyalıyım yazılıdan 88 almıştım kurumda mülakatta elendim bir kaç kişi daha var aynı Konyalı olduğu halde elenen kazananların nereli olduğuna baktığımda 5-6 kişi konyalıydı geri kalan hepsi başka memleketten o şehir efsanesi artık inanmayın böyle şeylere moralinizi bozmayın.
-
@köyün-ağası, içinde söyledi: Guy sınavında ikamet edilen ili yazmamız avantaj mı, dez avantaj mı ve neden?
Ben konyalıyım yazılıdan 88 almıştım kurumda mülakatta elendim bir kaç kişi daha var aynı Konyalı olduğu halde elenen kazananların nereli olduğuna baktığımda 5-6 kişi konyalıydı geri kalan hepsi başka memleketten o şehir efsanesi artık inanmayın böyle şeylere moralinizi bozmayın.
-
@james-buchanan şu etiketleme yapmanız beni güldürüyor hocam ya hadi konuş cevap ver der gibi sadece etiket var başka bir şey yok:))
-
@elinor-ostrom hahahahhaha.
-
Kütahyada kalkınma ajansinda mülakata girdim 5 dakika civarı ikamet konuşuldu.
İstanbulda time mülakata girdim yine 5 dakika ikamet meselesi konuşuldu, aynı komisyon İstanbulda evimiz var diyen arkadaşıma başka soru sormadılar direkt devam ettiler.
Erzurumda kalkınma ajansında mülakata girdim, yine uzak değil mi burası dediler uçak var sorun olmaz dedim. Üstünde durmadılar.
Sakaryada guya girdim o sırada orada ikamet ediyordum yine konuşuldu mevzu üstünde çok durmadılar.
Ankarada mülakata girdim yine ikamet mevzusu konuşuldu,o sırada aynı şehirde olduğumdan üstünde durmadılar.
İkna etme konusunda mülakattan çıkınca hakikaten iyi cevap verdiğimi düşündüklerimde olumlu dönüş aldım. İstanbul'daki arkadaş da kazandı yine.
Amacım bir şey ispatlamak veya kanıtlamak değil, %100 doğrudur da demiyorum ancak şahsen önemli ölçüde etkilediğini düşünüyorum. Torpil ve diğer yetenekleri ayrı tutarsak.
Lafı tersten tutup niyet okumaya gerek yok. Madem etkilemiyor diyorsunuz mülakatta ben x şehrinde çalışmak istiyorum ama memleketi kazanıp oraya gitme planım var deyin
-
@keynesinruhu, içinde söyledi: Guy sınavında ikamet edilen ili yazmamız avantaj mı, dez avantaj mı ve neden?
Kütahyada kalkınma ajansinda mülakata girdim 5 dakika civarı ikamet konuşuldu.
İstanbulda time mülakata girdim yine 5 dakika ikamet meselesi konuşuldu, aynı komisyon İstanbulda evimiz var diyen arkadaşıma başka soru sormadılar direkt devam ettiler.
Erzurumda kalkınma ajansında mülakata girdim, yine uzak değil mi burası dediler uçak var sorun olmaz dedim. Üstünde durmadılar.
Sakaryada guya girdim o sırada orada ikamet ediyordum yine konuşuldu mevzu üstünde çok durmadılar.
Ankarada mülakata girdim yine ikamet mevzusu konuşuldu,o sırada aynı şehirde olduğumdan üstünde durmadılar.
İkna etme konusunda mülakattan çıkınca hakikaten iyi cevap verdiğimi düşündüklerimde olumlu dönüş aldım. İstanbul'daki arkadaş da kazandı yine.
Amacım bir şey ispatlamak veya kanıtlamak değil, %100 doğrudur da demiyorum ancak şahsen önemli ölçüde etkilediğini düşünüyorum. Torpil ve diğer yetenekleri ayrı tutarsak.
Lafı tersten tutup niyet okumaya gerek yok. Madem etkilemiyor diyorsunuz mülakatta ben x şehrinde çalışmak istiyorum ama memleketi kazanıp oraya gitme planım var deyin
Amacım bir şey kanıtlamak değil, yeni başlayan arkadaşlarla tecrübemi aktarmak istedim o kadar. Tekerleği tekrar icat etmeye gerek yok. Komisyona güven vermenin kimseye zararı olmaz.