Pazartesi Günü ( Sendromu,Anlamı, Hava Durumu, Dizileri, Yapılacaklar,Tatil, İş vs) Hakkında Konuşalım
-
Arkadaşlar isterseniz bundan sonra haftanın her günü hakkında bir başlık açalım ve o gün hakkında konuşalım. Böylece hayatın ve işin sıkıcılığından kurtuluruz.
-
Pazartesi haftanın ilk günü ve gerçekten insanın dinlenmiş olmasına rağmen inanılmaz yorgunlukla başladığı bir gün bence. İngilizce de mavi pazartesi diye bir deyim var, kimi bunu iyi algılasa da negatif çağrışımları olan bir deyim. Pazartesiler haftadan kaldırılsın diyeceğim de o zaman da salı haftanın ilk günü olacak . Bence 2 günde bir tatil yapalım böylece hafta kavramı ortadan kalksın :horse_racing_tone3: .
-
Şu an egitim anlamina geliyor. Ama her halukarda yeni hafta, yeni bir gun, yrni bir kavga demek. Hayatini maddi seylere vakfetmis olanlarin anlayabilecegi bir sey degil bu. Ama biz yolumuza anlayanlarla devam ediyoruz ve edecegiz vesselam
-
Pazartesi gunu herkese baska cagrisimlar yapar, tembeller icin huzursuzluk, caliskanlar icin yeni hafta ve yapilacak isler, kimine gore bikkinlik kimine gore umut. Pazartesi gunu benim icin bunlarin hepsinin karmasi, bazen sifirdan baslatan, bazen baslayamadigim isler dolayisiyla beni bogan bir gun. Pazartesi gunu ise, okula, arkadaslarla bulusmaya vs gidebilecegimiz bir gun, bunlardan hangisini yaparsak yapalim aksam acip bi 30 sayfa kitap okuyalim veya degerli bir film, dizi ya da belgesel izleyelim. Bu is haftanin son gunlerine kalkdikca beyin yorgun dusuyor zannimca.
-
Pazartesi demek dünden farksızlık demektir gözümde. Ne sabah kalktığım saat ne gün içindeki yoğunluğum değişir evvelki günden.
Hatta haftasonu daha çok yorulduğumuz için Pazartesi biraz oturup nefes aldığımız bir gün haline geliyor. -
Ben sabah işe gidiyorum, eve dönüyorum ve dizileri izliyorum. Yabancı diziler, Diriliş Ertuğrul, biraz TV 8 de takılıyorum. Hayatım güzel, her şey yolunda. Pazartesi veya salı veya cumartesi bana fark etmez. Yaşıyoruz işte.
-
Aslında pazartesi yi sendromlu yapan iş ortamındır, eğer görmekten konuşmaktan zevk aldığın insanlar varsa sabah 7 de uyanıp işe gidince sendrom filan kalmıyor
-
@sabırsız bizim il aynen boyledir bilirsin sabah ki entellektuel ortama ucarak gidiyorum. Uyku uyuyamiyorum geceleri heyecandan
-
@paretowilfredo ahahaha 25 kasımdan sonra beni de öyle bir ortam bekliyor galiba
-
Pazar'ın ertesi günü. Burada vurgu PAZAR üzerinde. Pazartesi günden sayılmamış olmalı ki Pazar gününe ek getirilerek isim verilmiş. Belki eski tarihlerde şehir veya ilçe merkezlerinde, alış-veriş yapılan ticaret merkezlerinin kurulduğu alan anlamındaki Pazarların ertesi günü anlamında bu isim verilmiştir. Pazarlar eskiden Pazar günü kurulmuş olabilir yani meselenin hafta başı olmasıyla hiçbir ilgisi olmayabilir. Hafta başı kabul edilmesini tatil günlerinin ardından gelen gün olduğundan ve bir haftanın 7 gün kabul edilmesinden ileri geldiğini düşünüyorum.
Anlam veremediğim şeylerden bir kaç tanesinden biri de bu. Gün neden 24 saat açıklaması var, yıl neden 365 gün 6 saat bunun da açıklaması var. Peki? Haftalar neden 7 gün. Bir ayda 4 hafta yaratabilmek için mi yapılmış, nedendir bilinmez.
Neyse Pazartesi sendromu kısaca bu olsa gerek, günün stresi vurur çeneye:(
-
@Antimülakat Biz rahatlayalim dedik sen bizi darladin yemin ederim, kafa dagitayim isteyerek geldim bilimsel makale okumuscasina yorgunum
-
Gün yeterince iyi baslamamis sanirim, bence daha fazla kisi sıkılıyor fakat yazmiyor. Hadi arkadaslar klavyeyi alin elinize
-
Ben pazartesi günleri Tatar Ramazan videoları izleyerek rahatlarım.
-
Her yeni yıl senin için yeni bir umut, diye bir reklam filmi vardı ya heh işte pazartesiler de benim için öyle. Her pazartesi benim için yeni bir umut demek, enerji demek, o haftanın planını programını hayata geçirmeye başlamak demek ki bu beni çok motive eden bi şey. Henüz pazartesi sendromuna nail olamadım. İşe girince bir de o zaman yorum yapcam.
-
Allah bizede nasip etsin inşallah bu pazartesi sendromunu.
-
@Sahrud iste en guzel bakis acisi tez zamanda o da olacak insallah
-
Mesailer de bitiyor yavas yavas, ne yapacaksiniz simdi?
-
Hocam bir kahve alıp Walking Dead izlemek bugünün en güzel etkinliği olacak sanırım.
-
Bir yandan kurum sınavı sürecinde, bir yandan ise yüksek lisans vize haftası telaşında olan bana her gün pazartesi gibi geçiyor.
-
@kullaniciadi adeta hissettiklerim aynı. Başlığı görünce pazartesi sendromu yaşamadığımı farkettim, bu yorumdan sonra ise her gün yaşadığım için alıştığımı anladım, tuhaf