KPSS A SINAV DUYUMLARI
-
@guyan-gelmiş soruyu ağzımdan aldın
-
@tkys emin ol burayı sessizce takip eden 100'lerce guy'cu mhuy'cu vardır:)
-
@guyan-gelmiş mhuy'dan umutluyum ben bu sene
-
@tkys açıkcası mhuy ve guy'u nisan mayıs gibi anca gelir diye düşünüyorum
-
Bakan 2018'de 74 bin personel alınacak dedi.Geçen sene bu rakam 60 bin idi.Ben guy konusunda büyük beklenti içinde değilim size de 2017 sonuna kadar beklentiye girmemenizi tavsiye ederim.Sürprizlere açık şekilde beklemekte fayda var.Ama mhuy beni hayal kırıklığına uğratacak.O kadar geldi gelecek yok kurumun raporunda var vs. denildi ama hiçbirşey yok.Zaten defterdarlık vs. alımlar da yok bari Mhuy olsaydı iyi olurdu
-
@aliveli arkadaşım sağolasin her konuda bilgili ve sorulara ilgilisin. Keşke bu başlıkta sınavlara hazırlanıp bahsettiğimiz kurumlara başlayan birileri de memnuniyetlerini yazsa ama yok maalesef.
-
@guyan-gelmiş öyle demesen iyiydi
-
çok fazla guy ihtiyacı olduğunu duyuyorum, bir kısım gelir uzmanı da Msb'ye geçmiş zaten,umarım yıl sonuna ciddi bir sayı ile ilan gelir...
-
@tkys sen bana bakma arkadaşım bende bıkkınlık hat safhada dersi falan bıraktım sınav ilanı açılsın o zaman çalışırım.
-
@guyan-gelmiş hepimiz öyleyiz hayırlısı olsun..
-
@pek12 @aliveli yönetmeliğe göre hala C. Eğer 80de diretirlerse artık puanlar 80 altına düşer. Sanmıyorum 80 olsun yine en az 70 ister
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.16348&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=
-
@pek12 Ekonomi Bakanlığı dış ticaret uzman yardımcıları 3 yılın sonunda uzmanlığı aldıktan sonra yurt dışı göreve gönderiliyor ve maaşları da dolar üzerinden ödeniyor. Dışişleri Bakanlığındaki aday meslek memurluğu gibi yurt dışı ayağı çok olan bir meslek, bildiğim dezavantajı da "büyükelçi" gibi bir unvana sahip olunmaması
-
@keymarsh inşallah öyledir hocam. Bana da sinav süreciyle ilgilenen uzman soyledi. 80 olursa bırak 70in altina düşmeyi, yazilı sinava cagrılan aday sayisı bile dolmaz. ( En azindan hukukçular için.)
-
@odtüsbky anladım hocam. Bunları biliyorum az çok ama mesleğin içinden birileri olursa daha iyi aydınlatır bizi. Bir de uzman yardımcısınin yurtdişına iş için yollanmasi ihtimali var mı biliyorcmusunuz?
-
@pek12 Çalışan birinden aldığım bilgileri paylaştım. Yazdığım gibi 3 yıllık yardımcılık döneminde yurt dışına gönderme yok ancak uzman olduktan sonra en az 2 kez yurt dışı görevi oluyor. Dışişlerinden farkı ise kaç yılda bir ve ne kadar görev çıkacağı ile ne kadar Ankara'da kalınacağı belli olmasına rağmen Ekonomi'de bazen art arda yurt dışı görevi çıkarken bazen art arda görev çıkmayabiliyormuş.
-
Merhabalar dostlar. 250 MHUY Ekim sonuna kadar en geç Kasım ortasına kadar gelecek diye bir duyumum var. Umarım yanılmayız. Guy hakkında şuan bilgim yok olursa paylaşacağım.
-
@priss güzel haber kardeşim inşallah dediğiniz gibi olur aksilik çıkmaz
-
@bonus Çıkacağını sanmıyorum ama yine de temkinli olmak lazım.
-
@priss tabi ki ne olacağı belli olmaz zaten az kaldı bekleyelim
-
@priss Hadi inş...Sınav 2018'i bulacak öyleyse haliyle 2018'in sınavı saymak çok yanlış olmaz