Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
Sinav sonuclarini bekleyen arkadaşlara simdiden hayirlisi olsun inşallah guzel sonuclarinizi, haberlerinizi goruruz.
Sizlere sormak istedigim bir sey var. Ufaktan ben de klasik sinav modunda hazirlanmaya basladim. Muhasebede ilk kez monografi olaylarina girince biraz zorlandim acikcasi. Genel muhasebem iyi kayitlarda sorun yasamiyorum ama daha spesifik sorunlarim var monografinin düzeni ile ilgili.
Uzun uzun yevmiye kayitlarinin sonunda tum alacak borclarin toplamasini yapmak gerekiyor mu illaki buna her sinavda dikkat ederler mi?
Hem genel gecici mizanda hem kesin mizanda yine alacak borc toplayip yine karsilastirmak yine cok zaman aliyor
Sadece kesin mizandan sonra bilanconun aktif pasifinin birbirini tutmasi yetmez mi?
Bir de monografi için verilen süre ne kadar, diger sinavlarda da monografi için zaman sorunu yaşaniyor mu?
-
@mostramozic Kardeşim bu sene yapılan VMY sınavında genel geçici veya kesin mizan istenmedi. Bilançoda istenmedi (açılış-kapanış) Ben mizanı dönemsonu işlemlerinde kolaylık olsun diye çizdim ama toplam kısımlarını yazmadım çünkü mizan bile gereksiz iken toplamak zaman kaybı olacaktı. Aşırı toplamlı bir işlem yoktu sınavda. Önemli olan muhasrbe sürecine hakim olmak ve satır arası bilgileri kullanabilmek. Süreci bol monografi çözerek tamamlayın. Ama kolaylık olması için zaman tasarrufu sağlaması için hesap makinesi kullanın. Yoksa kısıtlı zamanda az monografi çözmüş olursunuz.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Allah emek verenlerin emeğini zayi etmesin başarılar kardeşim. -
@kizilderili hocam benim bir sorum daha olucak ceza hukuku için cmk kısmı dahil mi cmk baya uzun çetrefilli geliyor bana kpssde pas geçtiğim tek hukuktu , çok önemli midir vmy için
-
@MaxMin şöyle söyleyim ben cmk yı kpss de de çalışmadım vergide de kulaktan dolma hafif bilgilerim vardı. Ama bu eksiği diğerleri ile tamamladım. Sanırım cmk sorusu ceza kısmından geldi o da 1. Soruda kelime tanımlarında vardı. 20 puanlık bir soru değildi yani. 5 puan falandı.
Soru Fikri İçtima'nın tanımı nedir? -
Değerlendirmenin nasıl yapıldığını merak ediyorum özellikle maliyede...Salt bilginin değil bunun yanında bilgiler ışığında yorum yapabilme kabiliyetinin de istendiği kaliteli sorulardı..
-
@Del-Piero zaten cogumuz maliyeden kalicak gibi kardesim umarim adil degerlendirme ve puanlama olur
-
Arkadaşlar geçen yıl sınavı geçemeyen biri olarak şunu diyeyim. Puanlama beklediğimiz gibi geliyor. Ama beklediğinizin altında gelmesi çok zor. (Bunun spekülasyonunu yapan çok oluyor kalınca) Mesela ben geçen yıl 40-50 bandında maliye bekliyordum, belki biraz esnek okurlar sesim ama 46 geldi. O yüzden güven konusunda işini iyi yapıyorlar.
-
@görünür-el dostum nasıl çalıştın hangi kaynakları kullandın sonuçta klasik sınav mamtığı farklı biraz bahsetsen forumda insanlar yararlanıyo
-
Bu sınav belli bir süre kala çalışmaya başlanacak bir sınavdan çok süreç sınavı. Yelpazesi çok geniş olduğu için büyük bir birikimle girilmesi ve ezberden çok konunun özünün bilinmesi gereken bi sınav ( malum yorum soruları) . En verimli kaynakta bnce iyi tutulmuş defterler. Özellikle iktisatta. Hukuktan bol bol tanım okumak yazma seviyesinde bilmek gerek .çıkmış sorular yeterli olur. Maliyeden kesin bi yorum sorusu var dolaylı dolaysız vergilerin özellikleriyle ülke ekonomisne etkileri bilinmeli gerisi tanım (örn yansıma çeşitleri vs vs) yne iyi tutulmuş bi defter iş görür. Muhasebe bu sene gerçekten ortalamanın altında bi sınavdı monografi kitapları da muhasebeyi hallettirir. Ve KPSS içinde çok avantaj sağlar ekmek yedirir. Sürenin hiç b şekilde sıkıntı yaratmadığı bir sınavdı ama tek yaratabilecek bundan sonraki zmnlarda muhasebe olur. Çok yazmak yerine göre avantaj ama bnce kritik.konudan uzaklaşmadan bilgiyi güçlendirmek ile saçmalamak arasında ince bir çizgi var. Bu şekilde farklı konulara kayıp işin tadını kaçırabiliyor insan . Bu konuda bu nedenle subjektif bnce. Yin de n olursa olsun KISACA açıklayınız vurgularına bakarsak az ve öz cümleler öncelikli şahsi fikrim. Hazırlanmayı düşünen arkadaşlara...
-
@shadow Değerlendirme noktasında hakkaniyetin kaybolacağını sanmıyorum dostum..Zaten dikkat edilirse isimler,cevap defterinin ortasına değil sağ üst köşesine çaprazlama şekilde yazılıyor..Değerlendirme esnasında da bu kısım kıvrılarak hangi kağıt-kimin bilinmeden okunuyor..Hepimiz adına hayırlısını dilerim..
-
Bu hafta içi açıklanma ihtimaline dair Başkan beye Twitter'dan sordum. İnsallah dönüş yapar...
-
@görünür-el İnşallah olumlu bir yanıt verir Hüseyin Bey. Lâkin kağıtların yarısı okunmamıştı neredeyse, en erken Ağustos'un ilk haftasını bulacak gibi.
-
bu hafta açıklanma ihtimali nedir sizce arkadaşlar her hangi bir duyum alan varmı
-
umarım o hafta bu haftadır. çok gereksiz uzadı anormal geçen 1 seneden biz de payımızı aldık normalde çoktan açıklanırdı.
-
başkan %72 diye cevap vermiş. bu haftaya da mı yetişmicek demek oluyo şimdi anlayan beri gelsin
-
@ali-lukunku kardes en erken haftaya cuma. O zaman aciklanmazsa bi sonraki hafta aciklanir ki benim tahminimde sarkacağı yönünde..
-
gençliğim sınav sonucu beklemekle geçti.
-
@ali-lukunku sayın başkan yüzdelik dilimlerin mükemmel kullanıcısı:) bilgilendirme için teşekkür ettik kendisine.
-
Başkanın bir aciklamasiyla parlayip sonra sönen bir baslik burasi en gec haftaya biter mi bu is ne dersiniz
-
@Mimar kardesim %65 haftaya %34 sonraki haftaya %1 yarina biter insallah yuzdelik konusunda gelistirioruz kendimizi