İş Bankası istifası hakkında
-
Arkadaşlar iş bankasına yerleşenler istifa ettikleri taktirde para cezası veriliyor mu. Veriliyorsa ne kadardır ? Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim
-
@Stigltz eğitim vs veriyorlarsa çalışma süresini beklemeksizin istifa edenlerden isteyebilir hocam.
-
@aliveli tamam hocam teşekkür ederim
-
@Stigltz Normalde öyle bir sözleşmeyi imzaladınız ama Banka genel olarak bu parayı sizden almaz,geri istemez.
Velev ki istedi diyelim,dava açma hakkınız var.İş çetrefilli hale gelir iyice,banka sizinle uğraşmaz. Geç kalmadan istifa et
-
iş kanununa göre haksız fesih olmadıkça çalıştığınız süreye göre belirli miktarda tazminat ödemek durumundasınız. ayrıca sizin için yapılan eğitim, konaklama gibi harcamaları da ödeme durumunuz olabilir ama tek taraflı cezai şart konulamaz. yani "3 sene içinde atılırsan 2000 dolar ödeyeceksin" gibi bir şart konulamaz.
-
@ziyaretci Onu koyuyorlar işte ama kanunen bir hükmü yok,göz korkutmak amaçları.
-
Çok sağolun yardımcı olduğunuz için. İş bankasına yerleştim ama daha sözleşme imzalamadım. Sözleşme 36 aylık olacakmış ve istifa edersem çalışmadığım her ay için 150 dolar cezası varmış yaklaşık 20 bin tl yapıyor. Sgk dnt yardımcılığı mülakat sonucunu bekliyorum o yüzden çok kararsıž kaldım.
-
@Stigltz Hiçbir şey yapamazlar,rahat ol Birlikte çalıştığım ilk arkadaş 3 aydır bankada çalışıyordu.Kafası attı,bir küfür patlattı Ben gidiyorum dedi.Nereye dedim.İstifa ediyorum,dayanamayacağım dedi. Kapıdan çıktı gitti,bir tek benimle vedalaştı Kimse ne para istedi ne başka bir şey
Ayrıca İş Bankası süresiz sözleşme imzalıyor. 36 ay dediği şey, 3 yıl boyunca senin Bankacılık'ta gelişmene ve bilgilenmene sağladığı katkı/eğitim sürecini ifade ediyor.
-
@escobar_p sen iş bankasında mısın?
Bu arada çok teşekkür ederim. -
@Stigltz 5 yıl çalıştım.Yaklaşık 2 yıl önce istifa ettim, şimdi Kamu'dayım.
-
ben de iş bankasından ayrılmış bir kişi olarak rahat ol derim arkadaşım. herhangi bir ödeme yapmadım ayrıldıktan sonra
-
Lutfen yardimci olun.
Is bankasinda calismaktayim fakat maaslar yuzunden ayrilmak istiyorum. Kac aydir para biriktirmek bir yana hep cepten harciyorum.
Fakat kafama takilan sozlesme suremin dolmamasi yuzunden tazminat odeyecek olma durumu. Kimi tazminat odemezsin diyor. Kimi sadece egitim tazminatini odersin diyor. Bu durumu yasayan veya yasamis bir tanidigi olan var mi?
Acil dönussss -
@eseslihsn is bankasindan sözlesme suresi dolmadan mi ayrildin acaba?
-
İş Bankasınında bu devirde hala 2000 civarı maaşla insan çalıştıyor olması çok saçma değil mi? Bu maaşı artık güvenlik görevlileri kabul etmiyor.
-
@antimülakat okuyan sayısı okumayan sayısından daha fazla hocam normal bu durum. insan sayısı arttıkça ücretli çalışanlar tamamıyla sürünecek malesef.
-
belki işinize yarar diye şuraya bi iki not düşeyim:
bir kamu bankasından geçen ay istifa etmiş biri olarak, eğitim masrafı denen paradan kaçış yok. bir çok dava dosyası inceledim, yargıtaya giden karara bile baktım istifa etmeden önce. benimki için şuan hesaplanıyor diyor eğitim daire. yukarıda bi arkadaşın bahsettiği gibi dava yolu sizi sadece 'istifa edildiği taktirde şu miktar bir para ödenir' şartından korur. yargıtay olayın bu kısmına müdahale ettiğinden beri bankalar bu şartı koymuyorlar diye biliyorum. benim çalıştığım yerde de daha evvel varmış bu şart; lakin benim sözleşmem de öyle bir ibare yoktu.. ama eğitim masrafını tarafıma bildirilmesinden itibaren 10 gün içinde ödemem gerektiği yazıyordu..
maaşların zamanında ödenmemesi, mesainin geç yatması vs. gibi bir haklı fesih sebebiniz yoksa dava yolu pek önerilmiyor.
ihbar tazminatı olayına da muhakkak uyunuz, 0-6 ay arası 1/2 brüt, 6-1.5 yıl 1 brüt şeklinde net tazminatları vardır, uyulmadığı taktirde.
-
Yani bir tek egitimde harcanan paralar geri aliniyor diyorsunuz. O bile coktur ama. Sozlesmede calisilmayan ay kadar bilmem ne kadar dolar odersiniz vardi. Onlar isin icine girerse zaten cikamam
Bilmiyorum ne yapicam. Bunlari dusunmekten ise konsantre olamiyorum. Ne hayallerle girmistim halbuki -
@antimülakat 1800 lira için girdim sınava mülakat tarihi bekliyorum. maalesef olursa da kabul etmek zorundayım
-
@busus mülakata girmiş ve elenmiş biri olarak şunları söyleyebilirim. 1800 dedikleri brüt eline 1400 gecicek 4 ay boyunca böyle. servis yok. sosyal ve yan hakları güzel. 4 ay ( staj diyorlar buna ) bittikten sonra kasa tazminatı falan 1700 leri anca görürsün. 3 sene böyle.
-
@ademsimit evet öyleymiş ama yapacak bişey olmayınca mecbur bırakıyolar hocam bizi napalım