2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
borclulardan bırı kısmi ifa yaptıgında kalan borc ıcın muteselsılık devam eder,dıye hatırlıyorum ben o şıkkı
-
Dostlar benimde geçen yıl p35 82.5 geldi.Kültür yeteneğim p3 65 geldi ama.Bu sene ilanda gelmedi.P35 90 olanda guya başvurdu.Atıyorum olası bi merkez uzmanlıkta p3ü 65 olan biri alandan iyide yapsa puanı yetmeyebilir onun için stres oldum.Kurumlar alım yapacak illaki yoksa yine guy beklemek istemiyorum kazanamassam eğer.P3 ü 65ten şöyle bi 78lere falan taşımak istiyorum ama elimden bir şey gelmiyo.Deneme çözsem konu eksiğim çok.Matematik zaten zorları yapamıyorum.Bn p3ü ingilizcede kalktığı için önemsiyorum ama 2 gündür sistemim çöktü..Keşke pazar açıklansaydı kazanamadıysamda kendime gelmiştim şimdiye
-
@Alperiniz olabilir kardeşim doğrudur
-
@Hipokrat devam etmezdi diyordu soruda
-
@sofuoglu 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi) içinde söyledi:
Müteselsil borçlulardan biri ortak def'i ve itirazları ileri sürmezse,diğerlerine karşı sorumlu olmaz
borçlar hukukunda ilgili soru için kesin doğru cevap şıkkı buydu. diğer şıklarda bir sıkıntı yok.
-
@Alperiniz kanka senin paylaştığın fotoda altıncı soru hng soruydu
-
@Hipokrat bu cevabı avukatlıkla ilgili olan şıklarda basit usul geçen soru.tam hatırlamıyorum ben oyle yazdım çağrışım yapsın dıye
-
apple, facebook google gibi firmalarda işe alım sürecinde sorulan sorulardan biriymiş..
bir soyguncu sizi esir alıyor. revolver tipi silahına ard arda iki kurşun koyuyor. çeviriyor ve kafanıza ateş ediyor ama ölmüyorsunuz. sadece bir el daha ateş edeceğim, ölmezsen gidebilirsin diyor. çevireyim mi yoksa tekrar ateş edeyim mi diye size soruyor.
cevabı neydi
-
sonuçların açıklanmasına çok az aldı artık soruları tartışmanın bir anlamı yok lakin sınav yapıldığı günden bu yana sürekli sorular tartışılıyor artık kurumun önceki senelerde yapmış olduğu hatalardan mıdır nedir hep sorulara şüpheyle yaklaşılır oldu. şunu söylemek istiyorum 100 soru içerisinden sadece muhasebe den arsa ve arazi sorusu ihtilaflı (soruda eksik bilgi olduğu için) diğer 99 soruda sıkıntı yok
-
@ansızınbirilan 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi) içinde söyledi:
sonuçların açıklanmasına çok az aldı artık soruları tartışmanın bir anlamı yok lakin sınav yapıldığı günden bu yana sürekli sorular tartışılıyor artık kurumun önceki senelerde yapmış olduğu hatalardan mıdır nedir hep sorulara şüpheyle yaklaşılır oldu. şunu söylemek istiyorum 100 soru içerisinden sadece muhasebe den arsa ve arazi sorusu ihtilaflı (soruda eksik bilgi olduğu için) diğer 99 soruda sıkıntı yok
tarife dışı araç sorusu da var
-
@Alperiniz o sorunun cevabı gümrük. bende ihracat teşvikleri yapmıştım ama kitaplarda tarife dışı araçlar başlığı altında bulunan sübvansiyonlar içerisinde yer alan bir kalemmiş ihracat teşvikleri.
-
@ansızınbirilan bakalım gib ne dıyecek..ya da gibin ne dedıgını bız gorebılece miyiz..malum sorular acıklanmadı gecen sınavda.bu sınavda ne olur bılemıyorum
-
@Alperiniz cvbı da basit usul olan demi
-
@Alperiniz maalesef gib in kendisine göre doğruları var.
-
@Hipokrat evet.yani öyleymiş.ben şıkları hatırlamadığım için ne yaptığımı da hatırlamıyorum
-
@ansızınbirilan malesef ki var.sınavda insan düşünüyor soruda bir anormallik olduğunu görünce acaba cevabı ne kabul ederler diye.
-
@ansızınbirilan hocam ilave olarak hangisi borcu sona erdiren hallerden biri değildir sorusu vardı o soruda da sıkıntı mevcut ben tecil yaptım gözüm kapalı ama birçok arkadaşta iflas yapmış ki geçmiş yıllardaki sorularda da iflası borcu sona erdirmez diye almış onun harici size katılıyorum 2-3 arasında muallak soru var geri kalanı görünürde temiz fakat kurumun neyi doğru neyi yanlış kabul ettiğini bilemediğimiz için bazı şeyler eksik kalıyor.Hayırlısı olsun inşallah en kısa sürede açıklanır da herkesin kafası berraklaşır.
-
@sofuoglu aynen kardeşim,ben de direkt tecil yaptım şıklara bakmadım iflası gormedım bile.ama bu durumda soru sıkıntılı olmuş oluyor.
-
@sofuoglu borçlar hukuku diye de altı çizilmişti o soruda. İflas ve tecil ikisi de yanlış olması gerekir diye düşünüyorum.
-
@sofuoglu inşallah dostum. bahsettiğin soruda şıklarda iflasın olması gerçekten çok anlamsız. ama iflasın sonuçlanmasıyla borçlunun mal varlığına el konulup satış işleminin ardından alacaklılara alacakları dağıtıldığı için alacağını alamayanlara da aciz belgesi düzenlendiği için borç bir nevi sona ermiş oluyor.