2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
arkadaşlar merhaba. ben de bazı arkadaşlar gibi ilk defa 2016da girdim kpssye ve şimdi o puanla guya başvuracağım. yani daha önce hiç kurum sınavları için bu tarz muhabbetlere tanık olmadım. ben özellikle burda daha tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum; önceki senelerde de bu tarz "82 83 puanla şurayı yazmayı korkuyorum" "x şehri bu sene 80+ puanla kapatır" muhabbetleri var mıydı? yoksa bu seneki alım kıtlığından dolayı mı bu muhabbetler dönüyor? çünkü önceden de varsa millet ya spekülasyon peşinde demektir yoksa da cidden tedirgin oluyorlar.
-
@martini hocam hep vardı ama bu sene iki durum biraz problemi büyüttü. Birincisi Guy sınavının çok geç gelmesi, ikincisi de 80 üstü puan sahibi aday sayısının önceki yıllara göre biraz daha fazla olması. Hal böyle olunca kimin trol, kimin gerçek olduğunu kestirmekte zor oluyor.
-
Hakkımızda hayırlısı.
-
@Antimülakat eyvallah hocam. çalışmaya mola verdikçe bakıyorum foruma da millet maşallah dersin başından çok burda x şehri y puan olur. o bu olur bu şu olur. tuhafıma gitti
-
Risk alip 5 kisilik alim yapanlardan birini yazcam galiba mus yada kars
-
@martini hocam tercih sonucuna kadar devam eder bu süreç. Her sene olur ama malum bu sene endişe biraz daha fazla çünkü kimsenin hakkı verilmedi bu sene.
1 yıl geçerliliği olan sınavda atanan aday sayısı 50 ile 100 arasında. Açıklama bekleyen mülakatlarda ise: 300 sgk den+ 70 il göç + 23 gtb teftiş + 150 civarı csgb-sgk diger sınavlar + rekabet gibi gibi 700-800 kişilik atamada bekliyor. Çok yazık edildi, yazıklar olsun diyorum.
Bu nedenle burada bulunan arkadaşların stresini, paniğini çok iyi anlıyorum.
-
@Antimülakat hocam mesala gecmis yillarda kasim aliminda mulakatlar aciklanmis oluyormuydu?mali hizmetler olsun vmy olsun
-
14 Mayıs gecesi sınava giren 5 kişiden 3 ü elenmiş olacak.. Mülakat sonucunda ise geriye kalan 2 kişiden diğeri de elenecek. Yani 5 kişiden yalnızca biri atanmış olacak. Geçen sene mülakattan elenmiş biri olarak sizlere tavsiyem kpssye bu kadar az bir süre kalmışken, gelecek mi gelmeyecek mi acaba şu puana düşer mi sorularından kendinizi soyutlamanız ve hedef sınav olan kpssye odaklanmanız. Kpssye yönelik çalışırsanız zaten guyu da halletmiş oluyorsunuz. Guy için ekstra bir çalışmaya gerek yok. Hataya düşüp oyalananlar , guyu da kaybedeceği gibi onlarca ilanın kapısını açacak olan kpss trenini de kaçırmış olacaklardır. Şu anda bir adet guy uğruna kpss ile önümüzdeki 2 yıl içerisinde gelmesi muhtemel 3-4 guy sınavını ve diğer kurum sınavlarını çöpe atma riskini göze almaktansa, gruplarda dönen spekülasyonlardan kendisini soyutlayıp kpss odaklı çalışan kişiler buradan kazançlı çıkacaklardır. Hem mantık hem de realite bunu göstermektedir. Hepimizin hakkında hayırlısı olması dileğiyle ..
-
@Antimülakat evet hocam haklısın. ben de bu tedirginliği (ki bende de var) göz önüne alarak konuşanların hepsinin kötü niyetli olmadığı düşünüyorum. ancak öyle adamlar var ki direk puanları sıralamış 76 77 78 diye. bunlardan etkilenenlere yazık olmasa bari. sana da teşekkür ederim cevapların için
-
@oguzidane mardin sirnak patlma yapcak bu gidisle 77 78 bile olabilir ya da kalan dogu illeri
-
@adam-simith genel olarak aynı süreçlerde ilerliyordu ama şöyle radikal karar alanlar oluyordu. Vmy mülakata kaldım, mhuy mülakata kaldım. Guy'a girmeyeceğim, bu sayede epey bir kişi guy'a girmiyordu. Bunun dışında da aşağı yukarı 50-60 arası kurum sınavı açılıyordu. Kimisi 5-10 kişi alsa da toplamda sayı böyle oluyordu. Bu yıl açılan sınav sayısı 20 civarında kalınca bu durum ortaya çıktı maalesef.
-
Arkadaşlar kafam gerçekten çok karışık istanbul mu izmir mi derken bu seferde aklıma kocaeli takildi bu il hakkında öngörüsü olan var mı puanim 2016 80.61
-
@merkantilist ya milletin yalanları umarım kendilerine geri döner. insanları yanıltarak bi yerleri yazanlar umarım hakkettiklerini görürler. ben şahsen dediğim gibi 75-76 bandında birisiyim. ve ben de herkes gibi mardin'i yazacam sanrıım
-
@senolforum gelmez
-
@hkkcndr tabi ne demek 3950
-
@hkkcndr Sizde Konya mı düşünüyorsunuz?
-
Arkdslar ben sinava ilk defa gircem de sizce 81 puana istanbul yazsam mantikli mi?
-
Arkadaşlar Gelir Uzman Yardımcılığı sınavının bu sene ki önemini çok iyi biliyoruz. Belki inandırıcı gelmeyecek bazılarına ama bizde sizin kadar bu ilanın açılması için dua edenlerdeniz. Şükür geldi ilan ve hepiniz önce ilk 4 bine ve sonrasında da ilk 2 bine girebilmek için var gücünüzle mücadeleye başladınız. Sistemin tek il tercihli olması bu sınavın en anlaşılmaz ve saçma noktası. Büyük adaletsizlik ve öngörülemezlik içeriyor. Bir insan hayatının, bir kaç dakika içinde yapacağı il tercihi dolayısıyla şansa bırakılması, 3. dünya ülkelerinde bile görülmeyecek cinsten.
Geçen sene bir arkadaşımız aracılığıyla konuyu Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılarindan birine de bildirme fırsatımız olmuştu. Bu konuda çalışma yaptıkları bilgisini almıştık ama hale değişiklik olmadığına göre bilinmeyen bir sebepten ötürü bu durum saklı tutuluyor.
Bu nedenle spekülasyon ilk aşamada kurum sınav yönetmeliği nedeninden doğuyor. ikinci durumda insanın doğası gereği buna meyilli olması. Bakın burada yazılan çoğu şey için birileri yeter artık noktasına gelene kadar müdahale etmiyoruz. Ama buradan takibi bıraktığımız anlamı çıkmasın. Trol olabilecek arkadaşların yazdıklarını özellikle okuyoruz, yanlışlıkla birilerini küstürmeyelim diye. Lütfen bizdeki bu ince anlayışı sizlerde gösterin ve bu platformu kötü niyetinize alet etmeyin.
-
@iktisatci çok riskli alaska tercihine yönelmelisiniz.
-
@Noturns eyvallah.