2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@Mehmet-Muzaffer ne yapmistin hatırlıyor musun
-
@hobbes Dostum mantığına saygı duyuyorum gümrük vergisin doğru olduğunuda kabul ediyorum ancak bu çıkmış soru dan sonra iktisatta birseyler mi değişti ya bizim kaynaklarımız da nasıl bu kadar bariz bir hata olur benim düşüncem sorunun iptal olacağı yönünde bir doğru peşinde değilim bu arada kimse yanlış anlamasın hakkaniyet peşindeyim
-
YA ÜMMETİ MUHAMMED AŞKINA YETER, GÖZÜNÜZÜ SEVİYİM YETER , ALLAHINIZI SEVİYİM YETEEEEEEER SORU TARTIŞMAYIN!
-
Soru tartışan fetöcüdür
-
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kikikikikiikikiki aaaaaaaaaaaaa açıklayın artık kafayı yicem telefonlara bile cevap vermiyorum artık açıklanmadı lann diye bağırmayım diye telefon çalarken sövüyorum artık ne hale getirdiniz beni bee ben böyle biri değildim
-
@hobbes üstün süper zekamı konuşturarak dikeyi maliyedeki yatay dikey bahsine bağladım. bunlar aynı bağın gülüdür birbirlerine yukarıdan bakmaları yakışık olmaz diyerek yatay yaptım. İlgilenmediğim bir alan ve sınav gününden beri araştırmadığım bir konudur.
-
İhracat sübvansiyonu sorusuna takılan arkadaşlar Guy 2005 de benzer soru çıkmış. Soruyu zeynel hocanın kitabından bakarsanız ( sayfa 1489 ) Hoca orada gayet net olarak ihracat sübvansiyonlarını tarife dışı ticaret politikası aracı olarak yazmış.
-
@Mehmet-Muzaffer hayirlisi olsun .
-
@Obra bencede ihtimal dahilinde bile degil
-
@Harun-Resid beni de batıran o tarz düşünce oldu. Zeynel hoca ile Halil hoca arasında dış ticaretle ilgili olarak mukayese yapıp, Halil hocanın ağır basması neticesinde cevabın gümrük olması daha makul geldi.
-
Eskiden buralar dutluktu
-
Eskiden buralar dutluktu
-
Gümrük vergilerinin diğer adı gümrük tarifeleridir.Ben de sınavda bu şıkkı işaretledim lakin ihracatın özendirilmesi (ihracat sübvansiyonları) de tarife dışı araçlardan ayrı olarak izlenmektedir, dış ticaret politikası araçları arasında.Halil Seyidoğlu'nun kitabında da aynen bu şekilde yer almaktadır.
Dış Ticaret Politikası Araçları
1.Gümrük Tarifeleri
2.Tarife Dışı Araçlar
-Miktar Kısıtlamaları
-Tarife Benzeri Araçlar
-Görünmez Engeller
-Gönüllü İhracat Kısıtlamaları
3.İhracatın Özendirilmesi
4.Bağlı TicaretŞahsi fikrim,iki şık da doğru kabul edilmelidir.
-
@mayoz elimde 3 farkli not ve kitap var ve 3u de tarife dışı yazmış. Hakkaniyet dedigin seye katılıyorum. Bu yuzden bu soruyu bilinçli olarak dogru yapmış insanlarla ezberden yapanlarin ayni olmamasi gerektiğini dusunuyorum. Daha da uzatmayacagim cunku bnde baskalarini okurken sıkılıyorum.
-
Referandum bile akşamına aciklaniyo neyi bekliyosun hala gib
-
@Mehmet-Muzaffer @Harun-Resid e ne olacak iptal olur mu.
-
Gib sahsi fikrini sormayacak guzel insan. Ac arastir biraz. 'Tarife disi engellerin alt basligi olarak "yeni korumacilik" adi altinda ihracat subvansiyonunun oldugunu gor ve konu kapansin. @fiscaldrag
-
@Fişek-MORGEN kendimi yine soru tartışırken buldum cevap gümrük vergisi olmalı. Verginin kendisi zaten tarife içi olur diye düşünüyorum
-
Eskiden buralar dutluktu
-
@fiscaldrag ben niye kambiyo denetimi yaptım acaba hiçbir yerde de bu kambiyo yok