Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2017/2 Personel Alacak
-
@turaban hocam elbette a kadro bir memuriyete geçişiniz mümkün. Özlük hakları daha iyi olduğundan geçmenize müsaade ediliyor. Ancak b kadro bir memuriyete geçmenize müsaade edilmiyor, muvaffak verilmiyor, dava açsanız dahi çok uzun sürüyor sonuçlanması. Belediyeye geçmek isteyen bir muhafaza memuru 5 sene davanın sonuçlanmasını bekledi, sonunda kazandı ama bu seferde belediye atamadan vazgeçti. Bir de elbette ülkenin durumunu hepimiz biliyoruz, iş sahibi olmak kolay değil ancak garanti gördüğümüz veya gvs sonucunu beklediğimiz bir durumumuz varsa gümrük için evrak teslimi yapmamak daha doğru. En azından yedeklerin işini hızlandırmış oluruz.
-
Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Olma ihtimali var, ama kesin değil. O yüzden şüphe de kaldım bende. Endişe ettiğim nokta "2 aylık memursun, madem gidecektin gelmeseydin" tarzında bir tepkiyle karşılaşıp muvafakatname alamamak endişesi. Yoksa dediğiniz gibi ülke şartlarında iş bulmak büyük mesele, ki benim de işe ihtiyacım var. O yüzden olası en optimal sonuca ulaşmaya çalışıyorum. Tekrar teşekkürler.
-
@turaban benzer bir durumda bende var. Gümrüğü kazandım guy da yedeklerdeyim sıramın gelme ihtımali yüksek ama kesin olmayınca insan bir şey yapamıyor.Eğer çağırırlarsa yedeklerden süreci yaşayıp göreceğim.
-
@mermaiden valla hocam zor bir durum. Bende baya sıkıntıdayım. Yüksek lisans eğitimimin son dersleri yurtdışında olacak, gitmek zorundayım orayada. Gitmezsem mezun olamayacağım orası da buranın ise başlama tarihiyle çakışacak. Umarım hakkımızda hayırlısı olur.
-
teşekkürler cevap için:) bir şey daha sorsam arşiv araştırması kaydı belgesi e-devlette yok, nereden temin edilecek acaba?
-
@turaban hocam muhtemelen başlama sürecinde yardımcı olurlar.
-
@burcuburcu 14 gün sürecek bir süreç. Kurumla konuşacağım. Umarım dediğiniz gibi yardımcı olurlar.
-
Arkadaşlar herhangi bir sıkıntı olmadan muvaffak alırsınız. Şu an stajyer bir arkadaştan gelen bilgiye göre kurumdan aranmış, gümrükten ilişiğini hemen keseceklermiş. Bu konulardan hemen nereye gidiyorsun falan denme durumu olmaz. Daha iyi şartların sunulduğu yere göndermek zorundalar. Gereksiz yere kimse kimsenin işini zora sokmaz ancak b kadroya geçiş çok zor. Sadece istifa ederseniz DHMİ, TEİAŞ, EÜAŞ gibi yerlere geçme durumunuz oluyor.
-
Başka sorusu olanları bu platforma bekliyoruz, mülakatlarda her ne kadar çoğu arkadaşımız yardımcı olmasa da bizim platformumuz bütün İİBF'li kardeşlerimizin sorusuna açık. Bu arada yardım etmekten kimsenin gücü aşınmaz. Lütfen sizlerde sizden sonra sınavlara hazırlanan arkadaşlarımıza yardımcı olun.
-
@Antimülakat abi konuyla biraz alakasız ama bundan sonraki alım 2018 kpss'den sonra olur sanırım di mi? var mı herhangi bir duyum yahut tahmin.
-
@antimülakat hocam hiç bahsi açılmadı ben sorayım maaşlar nasıl ortalama?
-
@sr 2018/2 ataması olacağını bekliyoruz. 2018/1 atamasında İİBF yoktu, o atamanın süreci devam ediyor. Dün itibariyle mülakata katılacaklar listesi açıklandı. Kpss sonrası 2018/2 ataması olacağını düşünüyoruz. Gelişmeleri buradan bildireceğiz.
-
@gökalp bahsi çok geçti hatta bununla ilgili iki üç yazımız dahi mevcut. Hangi memurluk ile ilgili sordunuz?
Muayene > Şef > Muhafaza > VHKİ > Memur diye düşünebilirsiniz.
-
@antimülakat muhafaza memurluğu hocam, bulduğum bilgiler hep eski yıllara aitti o yüzden sordum sizde güncel bilgiler vardır
-
@gökalp hocam maaş ve mesaide artış toplamda 250 tl civarı. Yolluklarda ise değişen çok fazla bir şey yok. Yer yer 100-150 tl bir zam oldu diyebiliriz. 3750 civarı maaş mesai, çalıştığınız yerde varsa ek5000 o da 400 tl civarı olur, bunun üstüne birde yolluk ekleniyor yerine göre.
-
Yeni başlayan personelin çoğuna yolluk verilmiyor yeni dönemde bilginize. Üzgünüm ama çoğu yerde aday memura yolluk verme meselesi rafa kalkmış durumda.
-
Dostlar mesleğin arka plana atılan yönlerinden de bahsedelim, her işten farklı olarak GTB personeli olmanın bir takım zorlu ve zorlayıcı şartları da mevcuttur. Bunlardan bahsedelim:
1- Kapılarda çalışma meselesi: Gümrük kapıları her zaman açıktır. Personel burada nöbet usulü çalışır. 12-24, 24-48 ve hatta 12-12 olduğu zamanlar dahi olur. Yazları, Kapıkulede çalışanlar 12-12 çalışmak zorunda kalabilir. Ne tür sıkıntı ararsanız kapıda mevcuttur. Kavgadan, küfre, yoğunluktan, bitkinliğe, umursamazlıktan milletin nazına niyazına katlanmak gerekir. Hayatın bütün yüzünü görme imkanı sunar kapılar insana. Net bir ifadeyle: Özel sektörün aratmayacak kadar sıkıntılıdır. Hatta yerine göre ciddi anlamda da riskli.
2- Rotasyon Meselesi: GTB'de 5 bölge vardır. Mazeret nedeniyle çakılı olmayanlar her yerde çalışmak zorundadır. Doğu, Batı, Karadeniz, İç Anadolu her birinin bir ilinde çalışmanız sağlanacaktır.
3- Geçici Görev: Kapılarda yaşanan yoğunluktan dolayı erkek personeller 3 aylık geçici göreve gönderilir. Bir kış günü Perşembeden elinize ulaşan tebligatta Pazartesi gübü Gürbulakta başlamak üzere 3 aylık geçici görev emriniz size ulaşır.
4- Gümrük Risktir : Diğer kamu personeli gibi GTB'de işlemi yaptık bitti meselesi kesinlikle yoktur, yıllar sonra elinize yaptığınız işlemden dolayı sarı zarf ulaştırılır.
Daha yazmak istediklerimin tamamını bu platformda yazmayayım. Özelden de sormayın. Benim GTB ile ilgili bilgilerin eşten dosttan öğrendiklerimle sınırlı bu kadarını bilin şimdilik yeter.
-
arkadaşlar aranızda hem jandarmayı hemde gümrüğü kazanan oldu mu acaba?
-
@antimülakat hocam zaten ilk atamada yolluklu yere düşme imkanı çok zayıf olursa sadece İstanbulu kuraya koyarlar o da birinci bölgenin en kötü yeri sayılır zaten
-
Arkadaşlar belgelerimi ptt den yolladım ulaşmış sıkıntı var mı diye kontrol etmelerini istedim ama cuma günü arayın burası çok kalabalık dediler, bir sıkıntı varsa kendiler dönüş yapar mı ?