Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@shady1, içinde söyledi: Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
@ebruuu tamam hadi kendimizi geçelim çocuğumuz bari bizim sonucumuzu görsün
Bunu böyle çerçeveletip asacağım.
-
Bende İstanbuldaym, saat 2 de Mahfi Eğilmezin konferansı var, İstanbul Üni kongre merkezinde oraya gelebilirseniz görüşebiliriz yoksa hafta sonları boş oluyorum
-
@shady1 ben ankaradayim hocam
-
Rekabet de aciklanmis hayirli olsun. İçimizden kazanan var sanırım. Spk dan sonra acilan nice ilanlar sonuclandi . Artik su bizim mülakat da yapılsın
-
@shady1 gitisinler SPK bize kalsın:)
-
@arya bu gidişle spk kimseye yar olmayacak
-
Rtük'ü kazanan arkadaşlar, rekabetin de mülakatına girip kazanmışlar, listede adları varsa SPK'ya da girip kazanırlar...
İnsanlarda ne torpil var arkadaş ya... Kurumlar bilmiyor mu o adamın başka bir üst kurul kazandığını.. bal gibi biliyorlar ama işte..
-
@keymarsh Demek yer beğenmiyorlar hepsinde birkaç ay çalışıp ona göre seçim yaparlar. Bu arada bunlar ne çabuk açıkladılar mülakat sonuçlarını bir bizim SPK mı geç açıklıyor anlayamadım her ikisi de üst kurul sonuçta
-
@arya rutuk de aciklamisti. Bi spk kaldi anormal isleyen süreç olarak
-
@keymarsh o kadar kızıyorum ki durduk yere gelip böyle mülakatlara girenlere işin komik yanı yapılan alımları araştırın ki ben araştırdım öncesinde çalışan ya da kamuda çalışan sayısı daha fazla alımlarda işsiz gençler yığınlar kimsenin umurunda değil hatta bana göre hak dahi tanınmamalı belli alanlarda örneğin adam üst kurulda çalışıyor bddk,rtük,rekabet vs ya da benzeri seviyede bakanlık çalışanı vergi müfettişi, sayıştay denetçisi, iç işleri bakanlığı müfettiş yard. vs vs bunlar zaten iyi yerler hem maddi olarak hem iş tatmini olarak. Bu adamlar başvuru hakkı tanınmaması lazım. Hem bir düşününce bu adamlar neden bu kurumlardan spk ya ya da ötekine geçmek ister demek ki daha gelirken kafasında netleşmemiş ya da bilgisi yok kurum hakkında sadece maaş vb. şeyler için geliyor sonra aradığını bulamıyor başvuruyor diğerine resmen dalga geçmek bu ama suç asıl o adamı en başta kuruma alanda mülakatın en temel şartlarından biri kişinin isteği ve mesleki yeterliliğidir bu zevatlar sadece teorik olarak sınav geçtiği için mülakat hakları var belli kalanı da dayı amca hallediyorsa zaten deneye dursun hepsini. Nasıl sinirlendim gene anlatamam. Almayın kardeşim şu tipleri hatta çağırmayın mülakata olsun bitsin. Bu SPK da ,olacağından değil de, amma abarttı bir msb bu kadar uzun sürmüştü aylarca anlamadım gitti neyin soruşturmasıymış artık daha kimseye inanamıyorum. Bu mesele soruşturma vs. hikayesi değil belli ki kurum içinde farklı meseleler var bizim öğrenemeyeceğimiz ya da iş yapacak adam kalmadı uzuyor bu yüzden.
-
@oguzhan24 hocam herhangibir kurumda calissalarda yer degistirmek herkesin hakki bir sey diyemeyiz ama bizim gibilerin de umutu tukeniyor iste. Alim yapacak kisiler oncelik olarak memur olmayanlara hak tanimalilar ama goruyoruz ki olmuyor.
-
Bu gidisle mulakata gelecek adam kalmayacak ya da bi biz kalacagiz direk bizi alacaklar
-
@keymarsh baska kurumu kazanip kazanmadigimiza baktiklarini sanmiyorum hocam
-
Bunuda suraya birakayim. Sorusturmalar 10 gun falan surecekmis . Hadi insaAllah.
-
@ebruuu, içinde söyledi: Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
Bunuda suraya birakayim. Sorusturmalar 10 gun falan surecekmis . Hadi insaAllah.
Pek inanasim gelmedi ya hadi bakalım
-
Bizim listelerde maalesef üç aşağı beş yukarı hep aynı isimler oluyor. Yüksek puanlılar üstelik hali hazırda kamuda çalışanlar haliyle başvurunca listeye giriyor. Dolayısıyla puanlar belli bir puanda ve gurupta kalıyor. Açıkçası ben bunu hak olarak görmüyorum Yani "puanım var , hem çalışırım hem istediğim yere başvururum bu benim hakkım" demek bana hiç mantıklı gelmiyor. Zaten ilan yok doğru dürüst, çıkan da 2017 istiyor, çoğumuz zaten başvuramıyoruz. Arada bir iki denk gelen ilan olunca onda da hazine müsteşarlığında veya aspb'da çalışan görünce "başvur kardeşim helal olsun" diyemiyorum. Bizden yaklaşık 100 kişi böyle düşünse zaten, boşuna uğraşıyoruz.Aynı puanlar aynı isimler aynı listeler.
-
Hepinizle aynı kurumsal firmada çalışmak isterdim, neler başarırdık kim bilir. Bu sınavı geçecek insanların hepsinin değerli yerlere gelmeyi, iyi imkanlara sahip olmayı hakettiğini düşünüyorum. Herşey tevekkül değil arkadaşlar hakkımız bazen gasp ediliyor, bazen verilmiyor. Keşke böyle olmasa arkadaşlar. Bize düşen hayallerimizden vazgeçmemektir. Temiz kalplilerin bu sefer yüzünün gülmesi dileğiyle
-
@ebruuu 10 gün olayı inandırıcı gelmiyor bana kaldı ki haber de ki acı detay 56 bin küsür kişinin güvenlik soruşturması bekliyormuş. Bir kişi 10 gün sürse ve tüm il emniyetleri 10 günlük sürede 500 kişi işlemi bitirse bile 1000 küsür günde ancak tüm soruşturma sonuçlanıyor. Tablo içler acısı sonuç bekle gariban memur adayı.
-
@piraye Taş bana da dokundu tartışmak için değil fakat konuya netlik getirebilmek için 2 cümle de ben kurayım dedim. 2016 yılında işe başladım 2014-2015 güz döneminden beri ders çalışıyorum bilfiil ilk sene puanlar istediğim düzeyde değildi ilanlar açıldı ben başvuramadım 2. sene işe başladık her şey dahada zorlaştı velhasıl kelam bugünlere kadar geldik çoğu listede varım çünkü sınav kazanmak dert değil, mülakattan elenmek koyuyor bana her elendiğim yerde düşüp nasip böyleymiş demek yerine, silkelenip devam ediyorum, kendime yediremiyorum. Elbette bütün kazananlara "referans" demek haddim değil yok mudur içlerinde hakkıyla giren vardır lakin onlardan 1 tanesi bir türlü ben olamıyorum.
Parmak bastığınız nokta biraz daha farklı da olsa herkesin işten alacağı tatmin farklı, çalıştığı ortam farklı, insanlar farklı bahsettiğimiz kişilerinde hayatlarında birçok değişken var ve inanın herkes haklı. Çok istediğim bir kurum mülakatında yukarıda verdiğiniz örneklere yakın bir kurumda çalışan bir arkadaş dert yanmıştı hiç bir şeyin beklediği gibi olmadığından keza o mülakatı kazandı ben kazanamadım fakat bu arkadaşı suçlayamıyorum çünkü anlayabiliyorum ne demek istediğini.Şimdi sabah 8 de mesaiye akşam eve gelip ders çalışmak, hem işe gidip hem ders çalışarak sizinle aynı sınavı kazanıp aynı mülakata girebiliyorsak yanlışı bende değil sistemde arayın çünkü ben 1 sene önce ders çalışmayı bırakıp hak ettiğim bir kurumda mutlu mesut mesleğimde uzmanlaşmak için çalışıyor olabilirdim.
İşsizlik zor biliyorum fakat hepimiz kendimiz için en iyisini olduğunu düşündüğümüz yer için savaşıyoruz bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Cevabı ofansif algılamayın lütfen sadece insanların çalışırken de işsizken olduğu kadar, hatta belki daha fazla bile mutsuz olabileceğini vurgulamaya çalışıyorum.
Hepiniz pek kıymetlisiniz sağlıcakla kalın umudu kaybetmeyin
-
@jbsay hocam her sey sistemde var zaten eve gelme komsuya sorma islerine girismezlerse kucuk capli arastirmayla cabuk bitecegine inaniyorum ama gelgorki kurumlararasi el degistirme, baskasinin evragini bekleme vs. Yine zaman alir. En azindan 6 ay surmez herhalde.