Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Anda geçtiğim sokaklar dar, karanlık... Dizlerim yorgun, gözlerim yorgun. Yol yorgunu denilmiş adıma. Yolum yorgun, yurdum yorgun...
Ama menzilimde bahar var benim, düşlerimde hayat... -
"Rengarenk Dünyada bir adam gezer,
Ne zengin, ne fakir, ne mümin, ne zındık,
Hiçbir gerçeğe dalkavukluk etmez,
Hiçbir yasayı tanımaz...
Bu alacalı dünyada kimdir bu adam, cesur ve üzgün?"ÖMER HAYYAM RUBAİYAT
-
. . . . . . . .
-
“Ben artık hayatında bir yağmur gibiyim. Arada yağacağım üstüne. Bazen canını sıkacağım, bazen içini ferahlatacağım. Sen ise benim için bir yıldırımsın, her seferinde ruhumdaki farklı bir yere düşüp canımı acıtan. Sen beni yavaş yavaş tüketen bir yıldırımsın. Yağmur ile yıldırım, bazen birliktedir evet, bazen de ayrı. Doğa bizim birlikte olmamızı istedi, fırtınalar ise ayırdı.”
-
*Herkeslerken Sevgili Aliye,
Şunu esas olarak kabul etmeliyiz ki insanların hemen ekserisi yalnız kendilerini düşünürler. Dünyadaki bütün felaketlerin, uygunsuzlukların, bayağıların sebebi işte bu her şeyden evvel kendini düşünmek illetidir. İlk bakışta insana bir kurnazlık ve akıllık gibi görünen bu hal hakikatte aptallıktır. Çünkü dünyada bir insanın başka bir insanın yardım ve alakasına muhtaç olmadan yaşaması mümkün olamayacağına, hatta en kötü hayvanlarda bile birbirlerine yardım hissi mevcut bulunduğuna göre, sadece kendini düşünmek ve başkalarının da böyle yapmasını istemek kendi kendisinin kuyusunu kazmaktır. İnsan başkalarına yardım ettiği, başkalarını sevdiği kadar yükselir. Dünyada hayatın bir tek manası varsa o da sevmektir. Hatta mukabele edilmesini bile beklemeden sadece sevmek…*
Sabahattin Ali
-
Bir hint masalına göre;
Kedi korkusundan endişe içinde yaşayan bir fare vardır. Büyücünün biri fareye acır ve onu bir kediye dönüştürür. Fare, kedi olmaktan son derece mutlu olacağı yerde bu kez de köpekten korkmaya baslar. Büyücü bu kez onu bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare, sevineceği yerde avcıdan korkmaya baslar büyücü bu sefer son bir kıyak geçerek onu avcıya dönüştürür ve görür ki bu avcı bu sefer de fareden korkmaktadır... Büyücü bakar ki, ne yaparsa yapsın farenin korkusunu yenmeye imkan yok. Onu eski haline döndürür.. ve der ki;
"Sen cesaretsiz ve korkak hayvansın. Sende sadece bir farenin yüreği var. O yüzden ben sana yardım edemem." -
“Aydın olmak demek, modaya uygun elbise, şapka giymek ve kolalı gömlek giyinmek demek değildir. Aydın kesim, halkın beyni konumundadır. Halkımız sizi iyi bir eğitim aldıktan sonra yüksek bir gelir elde edesiniz, geceleri eğlenesiniz diye sizi o konuma getirmemiştir. Böyle olanlar gerçek aydın olamazlar. Onlar yozlaşmışlardır. Eğitim almış olanların tümü milli düşünceyi geliştirmeye, milli ruhu uyandırmaya, milli iradeyi güçlendirmeye mecburdular. Köylülere, işçilere, halkın alt kesimlerine nasıl daha iyi bir konuma yükselebileceklerini öğretiniz!. Halkımıza var olmanın değerini bilmeyi ve korumayı öğretiniz. Çorak topraklarımızda her köylünün, her işçinin daha insanca, daha sağlıklı, daha mutlu, daha akılcı bir hayat yaşayabileceklerini anlatınız! ”
Beyaz Zambaklar Ülkesinde/ Grigory Petrov
-
. . . . . . . .
-
Burada yağmur bile güzel yağmıyor artık.
Yağmuru güzel yağan bir yerlere gidelim..Ali Lidar
-
Kendime tarihi not: Fikirleri olgunlasmamis insanlarla tartışmaya girme. Çünkü sonunda kazanan her zaman statükodur.
-
Biz anadolu çocukları
Bilmeyiz sevinci babamizla paylaşmayı.
Üzüntümüzde yanyana kalmayı.
Sevdiklerini bilir ama sevmeyi bilmemelerini anlamayız, anlatamayız.
Böyledir işte ve hep kalacaktır böyle.Babam ve oğlum! Ne olur senden bir daha çekilmesin
-
. . . . . . . .
-
"O seni öldürmüş ama sen mezarına çiçek bıraksa affedecek gibisin."
-
"Masalsız uyuyan kimsesiz bir çocuğun gözlerinden öpüp, usulca eğilip kulağına en güzel masal sensin çocuk demek isterdim."
Farid Farjad
-
Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez.
Bilmelisin ki …
Aşk kelimesi ne kadar çok kullanılırsa,
anlam yükü o kadar azalır.Bilmelisin ki …
Karsındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında
çizginin nereden geçtiğini bulmak zor. -
@1903bjk Ben de şöyle katkı yapayım Farid Farjad bahsi açılmışken dost insan.
"Yıllar sonra öğrendim ki; bağırıp çağırmana gerek yok. Sesini duymak isteyene bir fısıltın yeter. " der.
Ben bir adım ileriye taşıyorum bunu hatta. Anlaşmak için konuşmaya gerek yoktur. Suskunluğu ile anlaşabilen insanlar gerçekten bir'dir. Anlatmak zorunda olmadığın insan dosttur, yarendir.
Mevlana'nın dediği gibidir bu, "Hâl ehli konuşmadan anlayandır."
-
@cinnamon Görüyor ve arttırıyorum cancağzım.
"Demem o ki, ben şimdi sana kalk gel demem. Beklerim hep ama gel demem. Diyemem. Çünkü öyle öğrendim. Canım çok yanıyor şu an. Eğer gelirsen, sarılırsan bana, yapıştırırsan kafamı göğsüne, ortalığı ayağa kaldırırcasına ağlarım. Ama gel demem."
Ali Lidar.
-
@1umut İnsan sever ise celladını, tekmelemeden iskemleyi, sıkmadan kurşunu, indirmeden giyotini ona da gülümser dostum.
-
@paretowilfredo Ben de çizgiyi netleştiriyorum kadim dostum...
"Ne sen başkası için mecburi istikametsin; ne de başkası senin için...
Yorma kendini; bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin..."C.Bukowski
-
@paretowilfredo
Ne iyi ettiniz.
Konuşmasak da suskunluğumuzun sesini duyanlar gerek bize.
Var olun.