Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
İşte bunu yapmamalı. İnsanlarla oynamamalı. Bir yerleri var, bir ince yerleri, işte oraya değmemeli...
Yaşar Kemal
-
@cinnamon İnce Memed'i okuduğumda yaşım 15 idi. Büyük yapıtlar aradan geçen zamanda başka şeyler anlatırlar okuyana. Son bir iki haftadır yeniden okuma isteğim vardı, sağolasın iyice körükledin Ben bi eve gidince seriyi alıp getireyim yanımda.
-
Aynen öyledir, büyük eserler hangi yaşta okunursa o yaşta alınan haz farklı oluyor. Nadir olsa da bazı başyapıt filmler için de geçerli bu. Bende olsa yanımda getirirdim sana ama yok:)
-
"İlk ne zaman aşık oldun?”diye soruldu Neşet Ertaş’a. 13 yaşımda. Yozgattaydık, mahallenin kızıydı. Ona bir türkü havalandırdıydım” dedi.. Kızın adını söyledi. Sonra da pişman oldu: “Yazman gurban oluyum, sevda sırrınan olur.” dedi.
-
. . . . . . . .
-
-
Günün birinde başımızı bir eve sokup şöyle çoluk çocuğa karışmış,herşey güllük gülistanlıkken, bir gece kan ter içinde uykudan uyanıp pencereye atacakmışız kendimizi.
-
Sonra?
-
Sonra pencerede sıkıntıyla sigara içerken, bizim bu yaşımız böyle yavaşça sokaktan geçip el sallayacakmış bize. ‘Eksik kaldım, gel beni tamamla.’ diyecekmiş.
Kemal Varol
-
-
Sabahımla akşamım niye bir olmuyor
Tutmuyor bir anım bir anımı.
Böylelikle hak verilir her şeye
Ve en çok haksızlığı yine bizzat ben yaparım kendime -
. . . . . . . .
-
" Bir felâkete sükûn ve itidalle tahammül edenlerin manzarası, o felâket için ağlayıp çırpınanların manzarasından çok daha korkunç ve ezicidir. "
Sabahattin Ali.
-
"Hayatta en güvendiğim insana karşı duyduğum bu kırgınlık, adeta bütün insanlara dağılmıştı. Çünkü o, benim için bütün insanlığın timsaliydi."
Kürk Mantolu Madonna
-
“Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş,
Dünle beraber gitti cancağızım
Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım."Mevlana
-
Bahardan esen bir gün,
ıslık çalıyor.
Uykum dönüp bakmasa olmaz mı?
En sevdiğim şeylerden biri,
sıcacık koynumda
ıslığın melodisi
Nasıl dayansın...
Çiçekler açınca uyandırın beni olur mu? -
Öyle bir anıma yenik düşmüşüm de kalkamamışım sanki, bırakmışlar da beni
Hiç mi gören olmamış diye soruyorum
Duyan olmuş diyorlar
E koşup kurtarmamışlar mı sonra
Gerek yok demişsin
Yine de bir şey yapılabilirdi
Yapılmış zaten anlamamışsın
Ne yapılmış
Kötülük -
Evet evet herkes seni methediyor, seni konuşuyor, ne kadar örnek olduğun boy boy çektiğin resimlerden dahi anlaşılıyor. Hizmet etmek için gelmişsin bu dünyaya, tabi hizmeti göstermemek de olmaz, birileri yaptıklarından haberdar olmalı. Kimle yemek yediğin, kimin deri koltuklu odasında çay içtiğin bizim için o kadar önemli ki, bilmelisin. İyi ki sosyal medya var, yoksa hem sen hemde biz yaptıklarından hemhal olurduk. Ne yapardık apansız karşımıza çıkan kallavi kişilerin isim ve unvanını belirterek koyduğun o fotoğraflar olmasa. Sen gerçek bir hizmet ehlisin çocuk, bir de siyasi duruşunu simgeleyen bir anıtkabir fotoğrafı veya Sultan Ahmet sabah namazı fotosu atarsan dadindan yinmezsin. İyi ki varsın, hizmetin ehlinde olduğuna bizi öylesine inandırdın ki, gözümüzde gönlümüzde çok rahat. Başarılarının devamını diliyor ve bizi senden habersiz bırakmamanı istiyorum. Begenilerin biraz az farkındayız ama sakin dert etme, görüyoruz yaptığın hizmetleri ama begenilerimizi daha büyük makamlara geldiğin yıllara saklıyoruz. Onlarda artacak, sen hiç endişe etme. Daha büyük odalarda, geniş, deri daha gömük koltuklarda oturman diliğiyle
-
. . . . . . . .
-
Ömrünüzü güzelleştirecek birşey almadan hayattan
Bir şeyler bırakmadan ardınızda gelecek adına
Koşaradım tükeniyorsunuz insan kardeşlerim...Ş.Erbaş
-
...
Ararken yanıtı kayboluyorum.
Aklımın duvarlarında yankılanıyor sesim aynı soruyla ve
düğümleniyor boğazımda nefesim
Soluk alamıyorum.
...
Ermedikçe aklım, yüreğim de ermiyor.
Yüreğim ermedikçe
Yüreğim,
eriyor. -
. . . . . . . .
-
“Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar:
Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.”Bütün Mutluluklar Birbirine Benzer, Tolstoy
-
"Çocuklarınızı sakın, dünyada mutlaka iyiler kazanır diye büyütmeyin.
Onlara diyin ki; "Dünyada hep kötüler, arsızlar, çığırtkanlar ve ikiyüzlüler kazanır.
Ama sen onursuz bir kazancın onurlu bir kaybedişe asla ulaşamayacağını bil ve hep iyi kal."