Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@accosator
Nereye gidiyoruz ben kacirmisim muhabbeti
@1umut
Aklima kemal sunalin filminden bi sahne geldi. Dolmusta at yarisi tahmini yapiyodu ya sana oyle bi ortam yaratiriz bol bol dua edersin
Bu arada kisirlar benden tabiki de leğen leğen -
@1903bjk valla o an gönüllerimiz nereye isterse oraya süreceģiz.
-
@accosator
Maviliklere -
Zangır zangır bir tren geçerdi ya, damarlarımızdan; yalnızlık, onun dönmeyeceğini bilmekti...
Hasan Ali Toptaş -
Güçlü bir hafıza,
Ağır bir cezadır.Orhan Kemal
-
...
Bilirim, boyundan büyüktür kaygıların. Bunu anlatırken kullandığın lisan, insanlarınkinden farklıdır. Bilesin ki bakışından anlamayacaklar, anlatmadığında yok bilecekler, sustun diye yenildin zannedecekler. Unutma, içinde seni anlayan senden içre bir sen var. Kendini kendine anlaşılmaz diye ikna etme. Bunu diyen ses, senin değil. Seni senin sesin anlatacak sana, ona kulak ver ve suskunluklara gömülme.
Bilirim ki yoruldun, bunca vaktin hep en sonunda koşmaya başladın lakin nihayetinde durmadın, koştun. Bundan sonrası için dur diyenler olacak, vazgeçmeni isteyecekler, pes et ve düşlerinin vapuruna değil de, bir yere varmaz şoselere sürecekler seni. Vazgeçme. Direnişinden vazgeçtiğin senin hayatın, senin ömrün. Senin ömrünü sen yaşayacaksın, senden başkası bilmeyecek içindeki çocuğun düşlerini. Onları sen sarmazsan, kimse sarıp gözetmeyecek.
Zaman bir şeyleri zor elde etme zamanı. Kocaman ama tevazu sahibi, mahcup düşlerini çalanlar, bir gün bundan dolayı yargılanacaklar. Gerek kendi içlerinde, gerek bu alamde gerekse ötelerde, güven bu sözüme. Senden çalıp verdikleri, en yakınında dahi bu hırsızlığın failleri olacak her daim. Seçtiklerin ve seçmediklerin olacak bunların içinde. Bir gün onlarla düşmek istemiyorsan fırtınamız koptuğu vakit, kendi helal emeğinin ardından git.
Hak ettiğin fazlası. Sıkıştırıldığın dar çevre, ucuz edebiyat, basit laflar ve fütrsuzca yüzüne vurulan çabaların değil. Hak ettiğini almak için sen, sen mücadele edeceksin.
Emeğini koy heybene,
Duanı tak diline
Umutlarını doldur cebine ve çocukluğuna giden o güzergâha dökerek ilerle. Bir gün aşılmaz sandığın dağın ardındaki çöl düzlüğünde, gözlerinin çevresini çizgilendiren bir tebessümünü, kavganın izlerini taşıyan ellerini bulacak burada bıraktığın sen, yağıp da bereketlendirdiğin içindeki sende.
Sen,
Yeter ki,
Vazgeçme.
Selam ve Dua ile......
-
@paretowilfredo Eyvallah
-
Eylül'dü.
İzlerini çizdiği zaman ansızın gidişin,
Şimdi yoktu bir anlamı suskunluğun.
Çırılçıplak kalakaldım sessizliğin orta yerinde.
Sonra sesime yankı vermeyen uçurumlar kıyısında yürüdüm bir zaman
En çok sesini aradım.
Gözlerinse asılı bıraktığın yerdeydiler hala.
Gözlerini sildi zaman..
Dedim ya…
Eylül'dü.
Savruluşu bundandı kimsesizliğimin..
Cemal Süreya -
"özür dilerim, size bir şey sorabilir miyim?
hayat neden bu kadar zalim?
insanlar, insanlar neden bu kadar zalim?
yaşamak neden bu kadar zor, bu kadar güzel ve vazgeçilmez?
peki insanların birbirlerini anlamamak için bu büyük çabası neden?
karım, karım bana çok kızıyor, ona istediği gibi bir hayat sunamadığım için. istediği gibi bir adam olamadığım için.
çocuklarım, çocuklarım da bana çok kızıyor. onlara bilgisayar, elbise, ayakkabı, araba alamadığım için.patronum, patronum sürekli alaycı bakışlarla beni izleyerek ne kadar işe yaramaz bir adam olduğumu günün her saatinde bana hatırlatıyor. o da bana çok kızıyor, çünkü ona çok para kazandıramadığım için.
dostlarım, arkadaşlarım, akrabalarım beni adam yerine bile koymuyorlar. onlar da bana kızıyor, onların istediği gibi bir adam olmadığım için. onları yemeğe götürmediğim için, onlara borç para veremediğim için, onlara ayak bağı olduğum için, onların eğlendiği gibi eğlenemediğim için.
devlet, devlet de bana kızıyor, daha çok vergi veremediğim için. arada bir ne oluyor? diye sorduğum için, yanlış partiye oy verdiğim için.
biliyor musun? her tarafım kanıyor, acılar içindeyim, çürüyorum."
-
(Allah’ım,) Bu (gün), yeni bir gündür; tanıklık etmeye hazır bir şahittir. Güzel işler yaparsak övgüyle bizimle vedalaşır; kötü işler yaparsak yergiyle bizden ayrılır.
-
@tahkikat Ali'nin sekiz günü demişken -ki tematik güzel bir filmdir- şu sahneyi de koyalım dostum.
ve dahi gizemli müziğini de;
-
Dilber'in, Zeynep'in ve Ali'nin Sekiz Günü üçlemesine erken denk gelmiş ve başı sonu olmayan bir film olduğunu sonunda fark edince de depresif moda girmiştim.
Ya Beş Şehir desem
-
@tahkikat Aynı buhrani "Anlat İstanbul"u izlediğimde yasamistim dostum. O iç içe geçmişlik ve sonuca baglanmamazlik beni de içine çekip yutmuştu kisa bir sure. Efsane tiradlar ile devam edelim derim filmden bagimsiz olarak;
Haluk Bilginer - Masumiyet
-
“ Acı en üst sınırına ulaştığında, alçakçasına zayıflamaya, yerini daha önce hiç tatmadığım cinsten başka bir duyguya bırakmaya başladı.Kendini olanca şiddetiyle hissettiren, diş ağrısına benzeyen, kısmen zevkli bir duygu. Birden başıma gelen tüm felaketlerin nedeninin bu olduğunu anladım.Artık değişemeyeceğimi, bunu kendimin de istemediğini, başka bir adam olamayacağımı söylüyordu… ”
-
Tirad demişken efsaneyi es geçmeyelim mirim.
-
@otuzyılsavaşı, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
Acı en üst sınırına ulaştığında, alçakçasına zayıflamaya, yerini daha önce hiç tatmadığım cinsten başka bir duyguya bırakmaya başladı.
İşte beklediğim.
Yeraltı olmadan olmaz tabi ki dostum. -
@tahkikat Ve tabi ki Müjgan'sız olmaz cancağzım.
"semtimizin bir tanesiydi müjgan, saçları sırtına kadar sırma sırma dökülür.
elleri ufacık, gözleri dört defa lacivert.
ve her ne hikmetse o da bana gönüllüyüdü.
öyle bir sevdim ki müjganı dünyamı şaşırdım, haddimi bilemedim,
evleniriz gibi geldi bana.
evimiz, yuvamız olur, ışığımız yanar, fakir soframız kurulur gibi geldi."...
https://www.youtube.com/watch?v=AZUHk1Vv-qM
Fondaki melodi de sana gelsin dostum; @otuzyılsavaşı
-
@paretowilfredo Üstadım şiir, söz derken geceye efkâr bıraktık. İsmet Özel'in de dediği gibi bu da geçti polis kayıtlarına yahut ünlü bir toprak ağasının da buyurduğu üzre laissez faire laissez passer...
-
@tahkikat Sussak dâhi dostum bu gece de İsmet Özel'ce şu şekilde teheccüd edecek gibi;
"Şimdi tekrar ne yapsam dedirtme bana yarabbi
taşınacak suyu göster, kırılacak odunu
kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde
bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin
tütmesi gereken ocak nerde?"Var olasınız dostlar diyerek perdeleri çekiyorum; @Tahkikat @otuzyılsavaşı
-
...
bu gece bir konuk gelecek sana
ıtır kokulu gün odana indiğinde
pencerende solgun yüzüyle belirecek
sana bu gece bir konuk gelecekyorgun gülüşünü tanımasan da
sürgünde söylenmiş şarkılar gibi
yüreğine sessiz bir yağmur düşürecek
sana bu gece bir konuk gelecek
günün bir ucundan ölüm giriyor
bedenin üşüsün de yüreğin üşümesin
özlemler uçururken coşkulu sesin