Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Rıfat Ilgaz, Hababam Sınıfı adlı kitabıyla ilgili bir röportaj verirken “Nasıl bu kadar güldürebildiniz?” sorusuna:
“Eskiden idamlar sabaha karşı yapılırmış. Belli bir süre sonra idam yaklaştığında tüm dükkanlar açılmaya, esnaf satış yapmak için bağırıp çağırmaya başlamış. Bunun üzerine aileler de o saatte sokağa çıkmaya başlamış ve idam vakitleri panayır havasında bürünmüş. Sonuçta da ölen bir adama bakarak gülen bir halk görüntüsü oluşurmuş. Ben de çöken eğitim sistemini anlattım. Hepimiz ölen bu sisteme bakarak güldük.”
cevabını vermiştir. -
“Olmamasına razıyım; oluyormuş gibi olmasın yeter.”
Franz Kafka
-
Bir filmi izler gibi izliyorsunuz hayatı.
Kirli ilişkileriniz, ağzı salyalı şehvetleriniz, umursamaz bakışlarınız çirkinleştiriyor yüzünüzü. Nefret dolusunuz ve yeriniz hep iyi yerlerden ayrılsın istiyorsunuz. Kendi cam kafeslerinizden bakıyorsunuz hayata. Kendi lanet olası mekanlarınıza sokmak istemiyorsunuz kimseyi. Biri gelecek olsa iğrenmiş bir bakışla süzüyorsunuz. Oyunda kralı oynamak size kalırken, başkaları hep soytarıyı oynuyor.
Anlamıyorsunuz ve anlamayacaksınız.
Üst üste intihar eden onlarca kadına, bilmiş bir yüz ifadesiyle, bildik sıfatlar yakıştıracaksınız. Çocuğuna hayatı boyunca muzlu puding alamamış bir kadının, böylesi bir hayalini anlamayacaksınız. Bir şeyi isteyip de alamamak nedir bilmiyorsunuz. Bir şey için aylarca beklemek ve vitrinlerin önünde iç çekmek yok hayatınızda.
İstediğiniz her şeye sahip olmak olağan geliyor size. Çünkü istediğiniz her şeyi aldınız bugüne kadar, kimilerinin hayatlarını dâhi.
Bir filmi izler gibi izliyorsunuz hayatı.
Ölüm hep başkalarına bulaşıyor.
Acı hep başkalarına.
Gitgide kirleniyorsunuz oysa.
Gitgide çirkinleşiyor yüzünüz.
Film bitiyor artık...-Tarık Tufan/Kraliçenin Pireleri
-
Niyeti iyilik olan, karşılaştığı kötülüğe takılıp kalmaz.
-
Merhaba ben kapitalizmim!
-Kızlarınızı barbie'lerle büyüttüm, sizden estetik operasyon için para istiyorlarsa bu şaşılacak bir durum değil.
-Ben kapitalizmim ve çıkarlarım uğruna üstünüze moda endüstrisini saldım!
Sonuç: 17 yaşındaki kızların %78'i dış görünüşlerinden rahatsız.-Ben kapitalizmim ve bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması kendi vücuduna duyduğu memnuniyetsizliği %50 artırmaya yetiyor!
-Ben kapitalizmim ve bakış açınızı öyle bir değiştirdim ki, hırsız ve elitist bir ceo'nun hayat hikayesi sizin için "azim ve başarı hikayesi".
-Ben kapitalizmim ve ortalama bir insanın günde 5.5 saat tv izlediği bir toplumda alaşağı edilmek gibi bir kaygım yok!
-Ben kapitalizmim ve sizin hayatlarına özendiğiniz hollywood yıldızlarının % 64'ü kokain bağımlısı.
-Ben kapitalizmim ve her yıl 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz bir koşu bandının üstünde fazla yediklerinizi eritmek için ter döküyorsunuz!
-Ben kapitalizmim ve benim yüzümden dünyada 600 milyon obez ve 1.4 milyar
aç insan var!-Ben kapitalizmim ve starbucks için kahve temin eden bir çiftçinin oradan bir bardak kahve satın alabilmesi için 3 gün çalışması gerek!
-Ben kapitalizmim ve yılda 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz aynı tişörtü haftada iki kez giymeye utanıyorsunuz.
-Ben kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, artık farkına
varın, taptığınız tek tanrı benim!!! -
Varlığı büyük boşlukları dolduracak mahiyette bir şey değildi fakat yokluğu müthişti.
Sabahattin Ali -
Buraya umutlu günler koydum..
Şimdilik uzak gibi görünüyor ama kim bilir, birazdan uzanıp dokunursun?
-Birhan Keskin -
"Bir değil mahvedilen devlet-i islamiyye...
Girdiler aynı siyasetle bütün makbereye.Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez."Mehmet Akif Ersoy
-
O kimsenin gidip de dönmediği bilinmez dünya
Ürkütmese yüreğini?
Bilmediğimiz belalara atılmaktansa
Çektiklerine razı etmese insanı?
Bilinç böyle korkak ediyor hepimizi
Düşüncenin soluk ışığı bulandırıyor
Yürekten gelenin doğal rengini.
Ve nice büyük, yiğitçe atılışlar
Yollarını değiştirip bu yüzden,
Bir iş, bir eylem olma gücünü yitiriyorlar.
Ama sus, bak güzel Ophelia geliyor.
Peri kızı dualarında unutma beni -
@1903bjk Kapitalizm ve Tanrı. Bunları bir arada görünce aklıma gelen bir repliği eklemek isterim.
....
Dean: Sen karşılaştığımız ilk tanrı değilsin ama en delisi sensin.Orman tanrısı: Hayır sizsiniz. Siz insanlar ,asıl deli olan sizlersiniz.Eskiden gerçekten tanrıya tapardınız,(Paris Hilton bedenini gösterek)ama bu..?Putperestlik artık böylemi oluyor?Ünlülere taparak mı?Küçük köpeklerinden ve bronzlatıcı spreylerinden başka neleri var?Eskiden gerçek dinleriniz vardı.şimdi ise haftalık magazin dergileriniz.
....
Sam ve Dean orman tanrısı tarafından yakalandığı bölümden https://youtu.be/f-tovNJ5hz4 -
"Herkesi affedin, vatanınıza ihanet edeni affetmeyin." Hz. Ali
-
Gözünün gördüğünü gönlünün gördüğüne değişirsen EYVALLAH. Gönlünün gördüğünü gözünün gördüğüne değişirsen EYVAH EYVAH.
MEVLANA
-
Tarih var, tarih üstünde! Ecdat kanıyla yazdı
Vatanın istiklalini, tırnaklarıyla kazdı
Vatan dendi mi ey millet! Şehadet bile azdı
Hakkın yolundaki eli, peygamber bırakmazdıMillet var, millet üstünde! Sakın deme esaret!
Tarihim ayağa kalkar, kabul etmez ihanet
Dön de bir bak! Çanakkale, Sakarya, bu ne heybet!
Kurşuna kurşundu millet, bu nasıl bir cesaretBilmezler mi Gazi Meclis, dualarla açıldı
Bombalarla yıkamazlar, yedi düvel dinlesin!
Ya istiklal var, ya ölüm! Nidaları saçıldı
Bölünmezlik yeminimiz, yerde, gökte inlesin!Ey, surlara sancağımı diken yiğit askerler!
O yürekle meydanlarda kadın, erkek neferler
Bayraklara sarılıyor, Ömer Halisdemirler
Teker teker kazınıyor, vatanımdan hainlerGör, Bedir, Uhud, Hendek’te başlatılan bu aşkı!
Ashabın iman mührünü, tanklar üstüne çaktı
Rabbine kavuşmak için sanki uçan Burak’tı
Resulüne komşu olmak, şehidimin de hakkıEy, analar! Ey, babalar! Bu ne şanlı bir sefer
Şu bastıkları topraklar, edepten erir, biter
Levh-i Mahfuz’da yazılan, bu ne emsalsiz kader
Her biri vatan aşığı, ölümsüz bir cengâverMeraklanma Nene Hatun! Meraklanma Seyit’im!
Kimsecikler vatanımdan alamaz bir karışı
Oy, vatanımın şairi! Meraklanma Mehmet’im!
Milletimin göğsündedir istiklalimin marşıŞahin YALNIZ
-
İşte bizim hikayemiz hep böyle gider
Umutlar hep gecelerde yol olur gider
İşte bizim hikayemiz burada biter
Aydınlıklar karanlıkta yol olur gider. -
..................
-
Can çekişmek nasıl birşey bilir misin olric
Hayır efendimiz, nasıl birşey?
Ona söyleyebileceğin o kadar şey varken susmaktır olricOğuz Atay
-
-
Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır. Ve hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanmaktır.
Yunus Emre
-
Olmayacak bir yerde söylenmiş sözler gibiyim. Devrik bir cümle gibi dağınık. Lanet bir baş ağrısı günlerdir bırakmıyor peşimi. Uyku ise geçmiyor sokağımdan, sevemedi bir türlü beni. Başucumda annem uyuyor; onun kalp atışını dinliyorum. Dem tutuyor kirpiklerim, gözlerim boşluğa dalıyor. Olur olmadık bir şiir düşüyor aklıma, ona sarılıyorum. Güneş, son hazırlıklarını yapıyor kirlenmiş ruhları aydınlatmak için. Oturmuşum divana; sol elimde kahvem, sağ elimde şiirim:
Kapatır gökyüzü penceresini
Hayal satan adam yine siftahsız
İndirir dükkanının kepenklerini.Ve
Gece
Üstünde
Öylece
Uyuyakalır,
Çıkarmadan yıldızlarını.Senin de kıyılarını
Elinden aldılar mı?-İbrahim Tenekeci
/belki birgün başka bir şiirde rastlaşmak üzere/
-
Ölü bir yilan gibi yatiyordu aramizda
Yorgun, kirli ve umutsuz geçmisim
Oysa bilmedigin birsey vardi sevgilim
Ben sende bütün asklarimi temize çektim Imrendigin, öfkelendigin
Kizdigin, ya da kiskandigin diyelim
Yani yasamislik sandigin
Geçmisim
Dile dökülmeyenin tenhaliginda
Kaçirilan bakislarda
Gündeligin basibos ayrintilarinda
Zaman zaman geri tepip duruyordu.
Ve elbet üzerinde durulmuyordu.
Sense kendini hala hayatimdaki herhangi biri saniyordun,
Biraz daha fazla sevdigim, biraz daha önem verdigim.
Baslangiçta dogruydu belki.
Siradan bir serüven, rastgele bir iliski gibi baslayip,
Günden güne hayatima yayilan, varligimi ele geçiren,
Büyüyüp kök salan bir aska bedellendin.
Ve hala bilmiyordun sevgilim
Ben sende bütün asklarimi temize çektim
Anladigindaysa yapacak tek sey kalmisti sana
Bütün kazananlar gibi
Terk ettin.
...
MURATHAN MUNGAN