Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Bir destandır Çanakkale..
Gerçek bir destan.. -
...
Neden yağmurun gelini,
Renklerinden soyunursun.
Şu yalan dünya uğruna,
Kederleri giyinirsin.Neden yağmurun gelini,
Kırık su gibi bakarsın.
Genç ölümlere yakılan,
Türküler gibi ağlarsın.T.Bozyiğit.
-
“Ben iki kişi olsam....Yani iki parça…
Bir felakete uğrayınca öteki parçadan evvel sana koşarım.”Kemal Tahir
-
ellerinle biçip dikip yolladığın o kül rengi gömleği
koklayıp sıktım göğsümde
ve geçirdim sırtıma
sağlı sollu iki de cep
hem de kapaklı
sağdakinde sigaram ve defterim
soldakinde mektuplarındikenli tel yumağına serçeler konmuş
mendil kadar gün ışığı
çırpınıp durur
tellerde
tadına doyamadım köftenin
kirletmeğe korkuyorum mendili
bir de beklemiyor musun beni dışarda
sen benim gayrı neyim olursun?-Hasan Hüseyin Korkmazgil
/'Sen aşk şiiri yazamazsın Hasan Hüseyin.' diyenler, ne iyi etmişler./
-
60'larda yaşasaydık; Aydın(!) veya Köylü olacaktık.
Şehir züppeleri gibi caka satıp, politika ile ilgilenip insanı darağacına göndermeyi marifet sayan şuursuzlardan olacak ya da Yakası ilikli gömleğimiz ve çarığımız ile yapılanları durduramamanın hüznünü duyacaktık.70'lerde yaşasaydık, Ya tek yol devrim! Tam bağımsız Türkiye! diye haykıran bir öğrenci lideri ya da Hilal bıyıklı, kısa favorili, haşin bakışlı Anadolu'lu bir reis olacaktık.
80'lerde yaşasak, her halukarda evrenin fotoğrafını asacak, olaylar durdu diye bir şekilde şükredecek ama 80'lerin sonuna doğru uyanacak ve tufanın şiddetini, zalimliğin boyutunu görecek hangi kesimden olursak olalım genç ölümlere içten içe ağlayacak kimseye söyleyemeyecektik.
90'larda yaşasak; ya liberal bir hippi çocuğu olacak çılgın bir yaşam sürecektik ya da enflasyonun altında iyice ezilen orta direk ve altındakilerden olacaktık.
28 Şubat'ı bin yıl sürdüreceğini zanneden gafillerden ya da üniversite hakkını, inanç özgürlüğünü arayanlardan olacaktık.Bizler; Milenyumu gördük, 2000'lerde yaşadık ve kimliksiz kaldık.
-
Güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmasa.
AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU
-
@paretowilfredo umarım bu kısır döngü şeklinde ilerlemez.
-
@1903bjk Bundan çıkmanın yolu, zamanın reddidir. İnsan ancak bunu farkederse; spiralden çıkabilir.
-
"Kadın bir erkeğe varmaz, kadın bir erkeğe verilmez ve bir erkek bir kızı almaz, (almak, vermek) bu tabirler kadını kıymetten düşüren, ona ahkar (en hakir) mahiyeti veren şeylerdir ve her şeyden evvel bu zihniyeti kadınlarımız kafalarından çıkartmalıdır; bilmelidirler ki iki cins birbirleriyle hayatlarını birleştirirken yuvaya getirdikleri aynı kıymette şeylerdir ve koca mal sahibi değil, ortak, hayat ortağı demektir. Bu hukuk müsavatı kadınlarımızın şuurunda yer ettikten sonra onların kuvvetli ve hakiki bir insan olmak için dimaği ve fikri sahada da yükselmek isteyecekleri tabiidir.
Memleketimizin kadın ve erkeklerini, biri diğerini sürükleyen ve taşıyan değil, el ele ve aynı tempoda yürüyen iki mahluk olarak göreceğimiz günün uzak olmamasını dilerim. bu kadar efendim.
Sabahattin Ali
-
Her şeyin olsun istiyorsun, hiçbir şeyin sahibi olmadığını bildiğin hâlde.
Hep daha fazlasını arzuluyorsun; kanaat nedir, şükür nedir bilmeden.
Eşyaları, insanlardan daha çok seviyorsun; bir insanı incitirken ne kadar pervasızsan, bir nesneyi korumak için bir o kadar çaba sarfediyorsun.
Ey insanoğlu, sen baştan aşağı zül olmuşsun. Eteğini öpene dümdüz bir yol; zulme baş eğmeyene yokuşsun! -
@fiscaldrag Maddeye ne kadar da önem veriyoruz, maneviyatı unutmuşuz.Oysa madde karnımızı,maneviyat ruyumuzu doyuruyodu da biz bunu bilemedik.Ruhumuz aç kaldı biz eksik.
-
@1903bjk Bir Murathan Mungan şiiriyle karşılık vereyim size:
Ne mutlu çocuklardık...
Bir simidi paylaşır, bir sevdaya susardık.
Yürekliydik,
Samimiydik,
Çığlık çığlığa ağlar;
Dünyaya masum bakardık.
Sonra...
Gündönümünde bir an baktık
Azalmışız,
Satılmışız,
Yokmuşuz...Ne zaman ki metaların yerini insan ticareti almaya başladı, biz o anda yitirdik tüm güzellikleri.
-
@fiscaldrag
"Hayatta hersey olabilirsin; fakat mühim olan hayatin icinde "insan" olabilmek " demis Şems-i Tebrizi.
Biz "hersey"olmaya calistik ama "insan" olmak yeterliydi aslinda.Insani degerlerimizi yitirmeye basladik.Maddiyati maneviyatin onune koyduk.Köle olduk bu duzende, modernlik sandik.Mutluluk bir cocugun gulumsemesinde sakliydi, zenginlik gonuldeydi cepte degil, hep yanildik.Sahte gulumsemeler,yapmacik kahkahalar, sığ muhabbetler, ici bos sevgi sozcukleri samimiyetin safligin temizligin yerini aldi.. Cocuklukta kaldi icten, sicacik tebessumler..
Umarim yeniden kesfedilir samimi duygular..
Hayirli geceler.. -
@1903bjk Ellerimizi semaya açabiliyorsak hâlâ, bir umut vardır. Rabb'im yüreğimizden masumiyeti eksik etmesin. Güneşe kavuşmanın özlemiyle cıvıldaşan şu minik kuşlar gibi heyecanımız her daim diri olsun.
Hayırlı sabahlar. -
@fiscaldrag @1903bjk ne güzel söylemler bunlar
Var olun. -
"Başkasını tenkid etmek, başkalarıyla uğraşıp durmak... insanın en ciddi enerji kaçağıdır."
-
@2525 Bu başlık altında dinginliğe eriyoruz. Çıkar çatışması yok, kuyu kazmak yok; insan olduğumuzu hatırlıyoruz
-
@fiscaldrag gerçekten öyle, amatör yazarlar kıraathanesi gibi:) şu ilan bu kurum demeksizin iyi geliyor burası.
-
Para, degerli madenler, mucevherler, suru suru hayvanlar, parsel parsel araziler, koltuk, makam, guc, yetki sahip oldugun ne varsa Adalet ve Denge saglamaya yarayabilecek, sen onu kendin icin, nefsin icin kullandin. Halbuki birinin Hak'ki, birilerinin Pay'ı vardı. Unuttun ezelde Hak'ka verdigin sozleri. Ve mesulsun hatirlamasan da. Enbiya bunun icin geldi. Kitaplar bunun icin indi. Ama sen insanoglu, insan kizi, insan evladi. Hak'kın sahibi Hak idi. Pay'ın sahibi fukaralar ve garipler.
Mal vakfedilmisti, sen vakıftın, vakfeden Hak'tı. Ne büyük sadakatsizlik ettin. Sadıklardan degilsen, kimlerdensin? -
@2525 tesekkurler efendim siz var olun şu stresli sürecte bi nebze olsun rahatlatiyo burasi:) okuyan, siiri, kitaplari seven insanlari gormek mutlu ediyo:)