Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Başkalarının hataları ve kötülükleri ile uğraşarak ruhunu karartma. Düzeltilmesi gereken biricik insan sensin.
-Ralph Waldo Emerson
-
Sabrın sonu selâmet,
Sabır hayra alâmet.
Belâ sana kahretsin;
Sen belâya selâm et!Felâh mı, onda felâh,
Silâh mı, onda silâh.
Sen de kim oluyorsun?
Asıl sabreden Allah.Sabır, incecik sırat;
Murat içinde murat.
Sabır Hakka tevekkül.
Sabır hakka itimat.Sabırla pişer koruk,
Yerle bir olur doruk.
Sabır, sabır ve sabır,
İşte Kur'anda buyruk!Bir sır ki âşikâre,
Avcı yenik şikâre.
Yalnız, yalnız sabırda
Çaresizliğe çare...NFK
-
Sınav arası pide yiyenler
Sonrası kazananlar
Mülakata gelenler
Şimdi aynı işteler
Klima
Öğle arası tabldot
Çay ve
Telefonda henüz atanamamış sevdiğinin
Napıyosun unuttun beni mesajı -
Kötü uzman yoktur
İyi daire başkanı vardır
İks di -
Uykusu gelen gurbetçi taşra
Tektaş alabilmek için düşünüyorsun
Düşünme
Ben düşündüm senin yerine
Zirkonyum -
Çok eski bir yaranın kabuğunda
buluştuk seninle.
Sen ki, yoluma kasıtlı çıkarılmış gibi...
Sen ki, hastalıklı hayata
şifa niyetine..Seçil Oğuz
-
Ormanın içinde iki yol vardı. Ve ben daha az seçileni tercih ettim. Tüm değişikliği bu yarattı.
-
" Pek çok kişi hayattan belirli ölçüde zevk almayı başarır ama hayat temelde acıdır ; sadece çok genç olanlar ve çok aptal olanlar aksini düşünür."
George Orwell , Fili Öldürmek
-
Yağmura dair söylenebilecek her şeyi birileri söylemiş, yazılabilecek her şeyi birileri yazmıştır. Yine de az gelişmiş bir cümle kurmam gerekirse eğer, iyi yağıyor be mübarek. Bakalım bu kadar kepazeliği temizlemeye yetecek mi gücü?
Ben ömrümde ilk defa boş bakmanın ne demek olduğunu gördüm. Dün akşam ya da yıllar önce. Ne fark eder? Orada, o an ölmüyor ya insan, daha da ölmezmiş gibi hissediyor. Hiç'in ne olduğuyla bir kez yüzleşti mi, kim onu bir şeyleri umursamamakla suçlayabilir? Değer mi dediniz? Onur mu? Aşk mı? Ne? Duyamıyorum? Aşk mı dediniz? Hiç diyorum hiç, boşluk diyorum, boşluğu gördüm diyorum, sikeyim değerini! Al sana Nihilizm'e giriş. Sonra çık çıkabilirsen içinden. (Gerçek bir nihilist olmak istiyorsanız günde yarım saat Cengiz Kurtoğlu dinlemeniz ve farklı saatlerde en az 42 kere ben işe yaramaz bir orospu çocuğuyum diye mırıldanmanız gerekir)
İnsanın canının yanmasından çok daha acı bir şey var, artık canının yanamaması! Orada o an batmadın ya dünya, sana da yazıklar olsun!
Ali Lidar- Tesirsiz Parçalar -
'Anne karnına sığarken dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda bir metrekarelik yere sığmak zorunda kalacağını farketmeli insan.'
Can Yücel -
Biliyorum ki, birçok şey ele geçirilebilir ve daha ileri taşınabilir. Korkutan ise bunun bedeli...
-
-
...
Anneme söylemeliyim, beni yeniden doğursun.Arkadaş Zekai Özger
-
Diyebilseydim,
“Gitme” derdim,
Seninle uysallaşıyor benim içimdeki öfke.
Yani bir sabah uyanıyor ve kesmiyorsam bu dünyanın bileklerini dikine, senin gözlerinin rengini barındırıyor diye..Nursen Yıldırım
-
....
Gece sevdiğim içeri girdi. Yerimden öyle bir fırlamışım ki, elbisemin eteği mumu söndürdü.Güzelliği ile karanlığı dağıtan sevgilim sordu:
''Ben gelince neden ışığı söndürdün?''
''Güneş doğdu zannettim...''
Sadi-i Şirazi
-
...
Beyaz ipek gibi yağdı kar
Bir kız kardan hafif adımlarıyla yürüyüp geçti hayal içinde
Arkadaşlarımı düşündüm, sevgili şeyleri
Sanki her şey bizimle var ve bizimle olacak
Şarkılar çaldı odalarda
Bütün insanları sevmek gerektiğini düşündüm
Düşmanlarımız dışında
Düşmanlarımız çünkü
Sevgiyi yok ettikleri için
Düşmanımız oldular-
Beyaz ipek gibi yağdı kar
Bir kız kardan hafif yüreğiyle
Geçip gitti güvercinleri anımsatarak.
Uzaktaki şehir
Uykuya dalmıştır şimdi....
Ataol Behramoğlu
-
Para her şeyi yapar diyen adam,
Para için her şeyi yapan adamdır.
-Benjamin Franklin -
Kafka, Küçük Kız ve Oyuncak Bebeğin Güzel Hikayesi
Hikâyeye göre günün birinde Franz Kafka, olağan yürüyüşlerini yaptığı parkta küçük bir kıza rastlamış. Kız ağlıyormuş. Oyuncak bebeğini kaybetmiş ve bu onu oldukça üzmüş. Kafka bebeği onun yerine aramayı önermiş ve ertesi gün aynı noktada buluşmak üzere sözleşmişler. Bebeği bulamaması üzerine Kafka küçük kıza bebeğin ağzından bir mektup yazmış ve buluştuklarında kendisine okumuş:
“Lütfen benim için kederlenme, dünyayı görmek için uzun bir yolculuğa çıktım. Sana başımdan geçenleri anlatacağım.” Bu birçok mektubun ilkiymiş. Kafka küçük kızla her buluştuğunda sevgili oyuncak bebeğin hayali maceralarını özenle yazdığı mektuplardan ona okurmuş. Küçük kız da bu şekilde avunurmuş.
Derken gün gelmiş, görüşmelerin artık sonu gelmiş. Kafka son görüşmede küçük kıza bir oyuncak bebek getirmiş. Küçük kız, aslından oldukça farklı olan oyuncak bebeğe şaşkınlıkla bakakalmış. Bebeğe iliştirilmiş bir not küçük kızın şaşkınlığını gidermiş:
“yolculuğum beni çok değiştirdi.”
Uzun yıllar sonra, artık bir yetişkin olmuş olan küçük kızımız, gözü gibi baktığı bebeğinin, gözünden kaçırdığı bir çatlağının içine sıkıştırılmış bir mektup bulur. Kısaca şöyle yazmaktadır: “Sevdiğin her şeyi er ya da geç kaybedeceksin, ama sonunda sevgi başka bir surette geri dönecek.”
-
Hayatım boyunca şaşırdım
Kendime şaşırdım
Başkalarına şaşırdım
Şaşırmaya devam ettim
Ama en çok da sana şaşırdım
Sıkıldım sevmiyorum demene
Düşündüm şaşırmakta yanılmışım
Haklısın
Çünkü ben sorumluluklarımı bilmedim
Seni çok bekletirdim
Tembeldim
Ailen de üzülürdü
İyi yaptın
Güle güle -
Ömrün ilk yarısı; ikinci yarısını beklemekle, ikinci yarısı da; ilk yarısının hasretiyle geçer.
Necip Fazıl Kısakürek