Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
-
"Ankara 'nın en çok İstanbul'a dönüşünü sevdim."
Yahya Kemal Beyatlı
-
-
Yine karlar yağdı gönül dağıma ,
Kime ne söyleyim kime ne deyim. -
İnsanlar öyle bir devre ulaşacak ki, o zamanda riba (faiz) yemeyen kalmayacak. Öyle ki, doğrudan yemeyene buharı (tozu) ulaşacaktır.
Hadis-i Şerif
(Kütüb-i Sitte) -
Herkes bedeninin ölümünü düşünüyor. Kalbinin ölümünü düşünen yok. Asıl önemli olan, kalbin ölmesidir.
Mevlânâ Hazretleri
-
Demokrasi, hem dostunu hem de düşmanını bir arada yaşatabildiği için başka siyasi rejimlerden üstündür.
Türkiye’de demokrasi tutunmuştur ve daha da kökleşecektir, çünkü demokrasinin varlığı ve yaşaması için gereken tarihsel, kültürel, sosyal koşullar bu toplumda bulunmaktadır. KEMAL KARPAT -
21 Şubat Dünya Anadil Günü
Ana dil: Ana sütü misali varlığımın kaynağı özüm .. -
Gülümseyerek şöyle dedi:
— Ah Alep ah!.. Efendin sana beni kızdırmanı emretti. Fakat şunu unutma ki benim efendim seninkinden daha güçlüdür. Sen beni kızdıramadın ama ben senin efendini kızdıracağım. Seni cezalandıracağımı düşünüyor ve hür olmak istiyordun. Sana ceza vermeyeceğim. Hür olmak istiyordun değil mi? İşte, misafirlerimin önünde seni azat ediyorum. Dilediğin yere git. Bayramlık elbiseni de almayı unutma.
İşte, tüm bu olup bitenlerden sonra iyi kalpli efendi, misafirleriyle beraber evin yolunu tuttu. Şeytan ise bu durum karşısında sinirinden dişlerini gıcırdatıyordu. O sırada ağaçtan düştü ve yerin dibine girdi.
Tolstoy - Içimizdeki Şeytan
-
"Varsın hayat yalakalara şans tanısın. Ben onuruma fiyat biçmem. Yaşadığım kadar daha yaşasam, asla tüküreceğim eli öpmem!"
Ömer Hayyam
-
Merhaba yeni gelen gün...
Gökyüzünde belirsiz aydınlık
Denizde çivit mavisi
Merhaba yaşama gücüm...
Hadi bakalım başla işine
Şu çarpan yüreğimizin
Umudunun sende olduğunu bil
Bil de ona göre davran
Getireceğin mutluluğunu getir...Sabahattin Kudret
-
Yine bir Ankara yolculuğu
Anam :Evini ankaraya taşı be kızım... -
-
" Mücadelenin olmadığı yerde dayanıklılıkta yoktur. Hatta daha da ileri giderek diyebilirim ki ; hayat hakkınız mücadele gücünüz kadardır."
Cherie Carter
-
Üzdünüz beni yıllar...
-
Bitmeyen yolculuk yapmışlar
-
@aroma hayırlısıyla biter inşallah hocam İstanbul kar kıyamet Ankara da soğuk mudur acaba
-
@aroma nereye hocam yolculuk?
İstanbul bitmek üzere benim -
Ve her şeye rağmen bazen şuna inanıyorum: Eğer mutluluktan ölünüyorsa, bu benim başıma gelmeli.
(Franz Kafka) -
Bize emanettir bu yurt;
Kaldı dededen toruna.
Gelse de tasma takmaz kurt
Ölümle burun buruna.Yıldızı göğün kandili,
Namusum bildim hilâli.
Say ki yârin al mendili
Saklanmıştır en derûna.O mübarek sancak için,
Kellemi koydum hak için.
Lüzum yok vuruşmak için
Namertlerin desturuna.Bittim sanma, kalktım şaha;
Sığındım yüce Allah'a.
Buradayım bin yıl daha,
Gitsin hainin zoruna.Az derim çok anlayın siz.
Ardımda kalmasın tek iz.
Sorana deyin: İSİMSİZ
Kaldı bir hilâl uğruna.Mustafa Burak Doğu