Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
"Benim hayatım, benim seçimlerim, benim hatalarım, benim sorunlarım, benim yalnızlığım; Yani özetle: Sizi ilgilendirmez."
Charles Bukowski
-
Sus gönlüm. Çok dile getirme. Sen dile getirdikçe gönlün daha da coşuyor, daha meraklanıyor ve beklemek daha da zorlaşıyor.
Sus gönlüm. Çok laf etme. Az söyle ki işimiz olgunlaşsın. Az söyle ki Hakka karşı yanlış kelam çıkmasın.
Sus gönlüm. Bir elif miktarı sus. Az kaldı bahara. Dayan gönlüm. Denizin içinde meydana gelen… Görünmeyen dalgalar gibi yüreğin biliyorum. Beklemekten başka çare olsaydı, seni durdurmazdım… İnan bana… Ama yok. Başka çare yok. Unutma ki ilaç bile beklemeden tesir etmez, çiçek bile vakti gelmeden önce açmaz…
Sus gönlüm. Bu kışın bahara dönünceye kadar. Bu gece gündüz oluncaya kadar. Uzak yollar yakınlaşıncaya kadar. Bu sıkıntının ardından ferahlık gelinceye kadar. Ve yüzümüz vuslat gözyaşlarıyla ıslanıncaya kadar sus…
Sus gönlüm. Seni senden daha iyi bilen Rabbinin hükmü vuk’u buluncaya kadar. Senin nasibin sana ulaşıncaya kadar, ulaşmayanlarınsa senin nasibin olmadığını anlayana kadar sus…
Sus gönlüm. Onun geleceğini görünceye kadar. Acının bala dönüştüğünü farkedinceye kadar. Onun gönlünün senin gönlüne muhabbet düğümüyle bağlandığını görünceye kadar.
Sus gönlüm. Sebepler var edilinceye kadar. Bahaneler oluşuncaya, birbirimizin nasibi oluncaya kadar sus.Sus gönlüm. Bütün bu susmalarına karşılık her şeyin hayırlısının olacağına inanarak sus.
Sus gönlüm. Her susuşun bir cevap olsun. Her susuşun, sabrın olsun. Her susuşun, duan olsun. İçten yakarışının adı olsun, susuşun. Bekleyişinin, umut edişinin, inancının, sevdiğinin vurgusu olsun, susuşun…
-
"Bir kıza aşık oldum. O, benden başka bir adama aşık olmuş. Aşık olduğu adam da başka bir kıza aşık olmuş.
Ona bir kız aşık olmuş, deli gibi onu sayıklıyor. Hepimiz sevdalıyız; uzak, yakın, deli ve delirtilmiş bir halde herkes sevdiğinin adını sayıklıyor." -
" Anlamiyor musunuz? Biz Çanakkale'de Türk'lerle degil ALLAH ile savastik!!! Tabii ki yenildik! "
Winston Churchill -
@lion bu söz genellikle bizim başarımızı gölgeleyen ingilizlerin çuvallamasını örtbas eden bir söz gibi gelir bana.
-
Yavrunun anası gibi, sevenin sevdası gibi
Derdimin dermanı gibi, ben de özledim ben de... -
"sana tuz yedirsem,
sabaha kadar tuz yerine suyu düşünürsün"
Çelişki gibi dursa da, nesnelitenin ispatıdır. Bir durumla uyarılan her bir durum başka bir durumu ifade eder. Yani, beni sevdiğini söyledikçe sen/ben her defasında başka bir sevdiğimi hatırlayacağım. Buna ihanet diyemezsin!#iskender!
-
Tek yıldız kalmayacak gecede.
Gece kalmayacak.
Ben ölürken dayanılmaz evren de
tüm varlığıyla ölecek benimle,
Kıtaları ve yüzleri.
Sileceğim geçmişin birikimini.
Toz edeceğim tarihi, tozu toz.
Son gün batımını seyrediyorum şimdi.
Son kuşu dinliyorum.
Kimseye hiçbir şey bırakmıyorum
Jorge Luis Borges -
Hayat bu, bir bakarsın her şey bir anda son bulur. Hayat bu, son dediğin an her şey yeniden can bulur.
Şems-i Tebrizi
-
@north-remembers aileme ve akrabalarıma demek istediklerim
-
Uçmak için kuş olmak gerekmiyorki küçük sevinçler olsun yeter
Ama nerdeeee
-
Kaybolan Yusuf döner yine Kenan'a, üzülme.
Hüzünler kulübesi gülistan olur birgün, üzülme.
Ey Hafız! Fukara köşen kara gecelerle birleşince;
Kendini duaya ve Kurana verdinse üzülme...
Şirazlı Hafız -
"Onu sevdiğimi kınamakta kötü sözlüler
Bu bir suç ki, utancı sana ait değil." -
Yakarsa dünyayı garipler yakar..
-
https://youtu.be/Oc3DHXptux0
Yolumuz Kerbela'dan geçmez mi dersin.. -
...
Zalimin en büyük silahı mağduriyettir.
Zalim her mağdur olduğunda, boynunu her büktüğünde suya yeni bir olta atmış bir avcı gibi beklemeye koyulur. Umudu, yalnızca yemini yutacak yeni bir balık yakalamaktır. Derya içre olduğunu bilmez balık, bir lokma yeme aldanıp da takılırsa oltaya, zalim sofrasında sıradan bir meze olacaktır. Zalime yem olmamanın yolu; sudan çıkmak, soluk almayı yeniden öğrenmek ve ondan daha kuvvetli bir avcı olmaktır. Aksi halde baykuş gözlerini her kefal gibi her süzdüğünde onu senden sanar, yem olursun. O seni yeniden tükürene dek, kirli midesinde döner durursun. -
Hiç bir kere hayat bayram olmadı ya da
Her nefes alışımız bayramdı...Gibi hisler :))
-
..tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar:
ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir..-tolstoy-
-
Beklemek, kaybetmenin yarısıymış. Ben her şeyimi beklerken kaybettim.
-
...
Özgürlüğü umuma açılmak sananları gördüm. Sadakati tende arayanları, zihinde olup bitenleri görmezden gelenleri duydum. Kimliksizliği, mekansızlıği ve bir yere ait olamayışı herkesin malı olmak ile çözenleri bildim. Her dönem aynı ikiyüzlülüğe dönecek olanların bir yüzünü mâlikine, diğerini de kanadını kıracağı bir kuşa döneceğini biliyorum. Onların içini demlemeye biraz alâka yeter. Vitrinde durmayıp bu kirli dükkanın kuytularında kendilerini biraz alâka karşılıği satacak olanlar onlar. Üzerlerinde fiyat etiketi olmaması onların paha biçilmez olmalarından değil, onları satın alabilecek tek şeyin para olmamasındandır. Sırtlarını çevirdikleri yerin dolduramadığı gedikleri dolduracak olanlar, en kirli hesabın bilmeden parçası olmuşlardır. Yılandır karanlıkta kulağına tatlı tatlı fısıldayan. Derinden gelen ses onun sürüklenmesidir. Unutma, yılan avına arkasından saldırmaz. Geçer karşısına avının ve bakar en masum zehriyle gözlerine. İhtiyacım var dediği şey yalnızca yutacağı yeni bir avdır. Aldanmamak için yılanın gözüne bakmayacaksın. Bakarsan, aldanırsın. Aldanırsan, avlanırsın.
...