Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
...
"Hayat uçurtma uçurmak gibidir çocuk."
Kırılırsın. Düşlerin, yüreğin ve umutlarından kırılırsın yaşarken. Yaşamak için uçmayı öğrenmen gerek. İnsanı göğe bağlayacak ve onu uçuracak buluşu ise uçurtmadır. Önce içindeki kırıklardan çıtalar derersin. Düş kırıklarından, kalp kırıklarından, umut kırıklarından koparırsın parça parça ve birleştirirsin hepsini bir bir. Hepsinin ortasına yeni ve rengarenk düşlerinden bir çeper gerersin, teninde taşıdığın hasretlik kokulardan, el izlerinden, yaralardan ve berelerden. Her şey nizami değildir hayatta. Evren düzensizlik üzre kuruludur. Kenarından taşanları tırnaklarınla koparır, nizami hale getirirsin ki bu senin emeğindir. Püskülünü hayatın akışında, seni savurduğu rüzgarda dalgalanan saçlarınla örmelisin ilmek ilmek. Yaşarken ağartacağın, tel tel başka ömürlerde bırakacağın saçlarınla. Ömrünü ve bahtını avuçlarına dolanmış bir bir ip gibi bağlarsın ucuna. Çünkü kaderin, dua-gâhın olan avuçlarındadır. Sen açtıkça onları, dökülecektir düşlerin bir bir avuçlarına. Hayat fırtınalı iken göğe çıkarmak zordur uçurtmanı, her denemen yere çalacaktır onu. Tekrar dene, kırıldığında tamir etmeyi öğren, yeni baştan örmeyi hayallerini, bir balıkçının her denize çıkışında ağını yeniden örmesi gibi. Fırtına dindikten, yağmur durduktan, gökyüzü durulup, toprak kuruduktan sonra sakince sal onu göğe. Bu durgun havalarda ona yön vermek ve bir noktaya getirebilmek için koşmak zorundasın. Her şeyin durduğu bir iklimde hayatının rüzgârını sen yaratmalısın. Evren durmayı kabul etmez, sen durdun diye akan nehir seni beklemez. Göğe çıkmadan rüzgarın yönü, nehre dalmadan suyun akışı değiştiril-e-mez. Bundandır ki çocuk koşacaksın. Ta ki bir rüzgar onu önüne katıp da seni düşlediğin o yere götürmeye başlayana dek. Ellerin kesilecek bahtının seni çekiştirmesinden. Üstelik ömrün savruldukça düşten düşe kanayacaksın . Olsun, hayat bu.. Kanadığın yerden kabuklanıp yine çiçek açacaksın.
"Hayat uçurtma uçurmak gibidir çocuk."
Rüzgarını bulana dek koş, savruldukça diren. Çünkü olmayacak senin bahtını senin kadar düşünen....
-
Şimdi diyorum şimdi
Bir deniz, denizde vapur, gökyüzünde martı
Semaverde çay olmalı
Bir de çaya yaren.Cemal SÜREYA
-
"Ey insanlar, sizin için korktuğum şeylerin en
korkuncu iki şeydir: Hevâ ve hevese uymak, olmayacak uzun dileklere kapılmak.
Hevâ ve hevese uymak insanı
haktan alıkoyar; uzun dileklere kapılmak âhireti
unutturur. "Hz Ali
-
"Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma; her şey yolunda."
-Nikos Kazancakis
-
Uçurumun kenarındayım Hızır
Ulu dilber kalesinin burcunda
Muhteşem belaya nazır
Topuklarım boşluğun avcunda
Derin yar adımı çağırır
Dikildim parmaklarımın ucunda
Bir gamzelik rüzgâr yetecek
Ha itti beni, ha itecek
Civan hazır
Divan hazır
Ferman hazır
Kurban hazır
Güzelliğin zulme çaldığı sınır
Başım döner, beynim bulanır
El etmez
Gel etmez
Gülce'm uzaktan dolanır
Gülce bir davet
Mecaz değil
Maraz değil
Gülce bir afet
Peri değil
Huri değil
Gülce beyaz sihir
Gülce ölümcül naz
Buram buram zehir
Yar yüzünde infaz
Bir gamzelik rüzgâr yetecek
Ha itti beni, ha itecek
Güzelliğin zulme çaldığı sınır
Ben fakir
En hakir
Bin taksir
Ateşten
Kalleşten
Mızrakla gürzden
Dabbetülarz'dan
Deccal’dan, yedi düvelden
Korku nedir bilmeyen ben
Tir tir titriyorum Gülce’den
Ödüm patlıyor Gülce’ye bakmaktan
Nutkum tutuluyor, ürperiyorum
Saniyeler gözlerimde birer can
Her saniyede bir can veriyorumÖmer Lütfi Mete
-
Yunus sözü alimden, zinhar olma zalimden,
korkadurun ölümden, cümle doğan ölmüştür.Yunus Emre
-
nasıldı biliyo musun?
böyle oturduk, çok da güzel böyle ortamımız var.
bi arkadaş dedi ki, geldi dedi ki, "çok güzel keyfimiz var"aeeğg tam kapı çaldıı.
nişantaşındayız biliyo musun? böyle çok da böyle göbek bi yerdeyiz. evdeyiz, şekiliz böyle. heığ tabii.
ondan sonra kapının birisi çaldı.
grand tuvalet böyle, böyle beyefendi gayet.
biz şimdi şeyiz ya biraz paçozuz falan.
herkes böyle ayağa kalktı.
ben de misafirim ehueuğuu...
herkes böyle tabi eyvallah dedik. önümüzü kapattık falan.adam kalktı, geldi. oturdu.
şeylerimizi içtik. bi daha içtik.
adam bize dedi ki "ya" dedi, "bunlari mi içiyosunuz?" dedi ya.
aynen bak.
"siz bunları mı içiyosunuz?" dedi.
"ben" dedi "bekleyin" dedi. "atın bunları" dedi ya. "gerek yok" dedi. biliyon mu? "gerek yok gerek yok" dedi.
"ben" dedi "biraz sonra size gelicem" dedi.biz de kafamız da güzel. nası güzel.
o kadar güzel ki,
o kadar güzel ki,
nasıl böyle.adam çıktı gitti.
biz de bekliyoruz ki adam nasıl gelcek?
ama bizim kafamız nasıl güzel biliyo musun? o biçim o kadar güzel. bak o kada...
başkan bi dinlesenee! eagğgggg, bak bak bak bak bak!
bizim de kafamız nasıl güzel biliyon mu? adam da dedi ki...
yağğğ adam bize...
çıktı gitti mi? çıktı gitti.biz de dedik ki ulan dedik bu adam dedik ne içiyo acaba?
çünkü bizim kafamız çünkü çok güzel biliyo musun?biz bekliyoruz hala, adam gelicek.
dedi ki: ben size güzelliği getiricek falan diye.aradan yarım saat geçti.
kapının zili çaldı mı? çaldı.
zınnkkk.adam kapıyı açtı. biz zili açtık.
biz de bekliyoruz adam getirecek.
güzel bişeyler getirsin diye.adam ne dese bize?
"ayakkabılarımı burda unutmuşum" dedi.yarım saat yalın ayak gezmiş.
biz de bekliyoz yani kamili.
-
Mide için lokma neyse zihin için fikir de odur; hepsi beslemez, bir kısmı sağlığa dokunur ve bazıları zehirler.
CENAP ŞAHABETTİN
-
...
Ah, kimselerin vakti yok
Durup ince şeyleri anlamaya.Ah, kimselerin vakti yok
Durup ince şeyleri anlamaya.Baba evleri, ilk kez girilen ırmağa dönüş
Toprağa tutku, kendinden dolayı
Kulaklarımızı tıkıyoruz: Para para para
Kulaklarımızı açıyoruz: Kavga kavga kavga
Sorar belki biri: Kavga ama neden kavga
Komşumuza sonsuz balta, karımıza yumruklar içinde
-Bilmiyoruz neden kavga.Gülten Akın
-
( Allahin yarattıkları içinde en sevmediği iki kişiden )
Birisi de bilgisizlikleri nefsinde toplamış kişidir; bilgisizlerin yollarını azdırır. Yeni çöken, her yanı kaplayan fitne karanlıklarına dalmıştır; uzlaştırmada kör mü kördür. Bilmeyenler, Bilgin adını takarlar ona;
oysa bilgiden haberi bile yoktur. Geceyi sabahlamıştır da azı daha hayırlı olan şeylerin çoğunu toplamıştır.
Sonunda pis, kokmuş suyla karnını şişirir; aşağılık şeyleri toplar, yığar; defîne, hazîne sanır.İnsanların arasında, kendisinden gayrı kişileri şüpheli şeylerden kurtarmayı iş edinerek hüküm vermeye oturur.
Kendisine, bilinmeyen şeylerden biri sorulsa saçma sapan sözlere başlar; kesin hükmü verir; oysa ki kendisi, şüpheler içindedir de örümcek ağına düşmüş sineğe benzer. Doğru mu hüküm verdi, yanlış mı, kendisi de bilmez. Doğru hüküm vermişse, yanlış olmasın diye korkar; yanlış hüküm vermişse, doğru olmasını umar.
.."
Hz Ali -
Zaman, can çekişirken,
Akrep yelkovan, arasında;
Bir adım öteye gidemezken geceden,
Ay, ışığını çekerken sinesine,
Yıldızlar çekilirken kuytu karanlıklara,
Hüzün, bakır bir çaydanlıkta demleniyordu,
Ve ben, son sigaramdaki dumanları da hapsediyordum içime,
Saat on ikiyi beş geçiyordu.
Serkan Uçar -
Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
- Neşet Ertaş
-
“İnsanlar neden çocuk sahibi olur? Mutlu olacaklarını sandıkları için mi? Çocuk sahibi olmak mutluluktur, öyle mi? Hayır! Çocuksuz mutlu olmayan kişi, çocukla da mutlu olamaz. Bir başka insanın sırtından mutluluk talep etmeye hakkımız yok. Mutluluk her yerdedir…”
Gündüz Vassaf
-
"Söyle gözü mü yoksa kaşı ,sözü ve dili mi?
Söyle boyu mu yoksa yanağı, saçı ve beli mi?"Baburname
-
@otuzyılsavaşı şu dünyaya çocuk getirmek ego tatmini bencillik diyorum annemle kavga sebebim
-
-
En güclü kadin haklari savunucusudur sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V.) Arabistanin sicak kumlarina diri diri gomulen kiz cocuklarinin elinden tutup cekmistir O. Ben kiz babasiyim diyip Fatimasini zeynebini gozunden sakinmistir. Son nefesinde dahi kadinlariniz size ALLAH'in emanetidir onlarin haklarini teslim edin diye buyurandir O. Dunya kadinlar gunu basta annelerimizin ve tum kadinlarin kutlu olsun.
-
@aroma
çok doğru diyorsun hocam.ben de diyorum ve ekliyorum:bu lanet olası,pislik dünyada kimse benim yüzümden acı çekmeyecek diyorum,buna hakkım yok diyorum,bu kısır döngü benimle bitecek diyorum,Allah bağışlasın 2 tane yeğenim var diyorum,onlar yeter diyorum,kimsesiz ,ne acılar çeken çocuklar var diyorum...kızma anneciğim diyorum zamanla değişebilir düşüncelerim diyorum ama içten içe değişmeyeceğini ya da çok ama çok zor değişebileceğini biliyorum ve kızıyor bana,çok büyük konuşuyorsun diyor ve kapatıyor telefonu...
https://www.youtube.com/watch?v=ZJ_nvvRaa6M -
"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."
M. K. Atatürk -
@otuzyılsavaşı sokağa çıkınca çocukların yaşadığı muameleyi görünce ve ebeveynlerin bu duyarsızlığı beni benden alıyor. Bunlar görünen kısmı bi de bilmediğimz görmedigmz çocuklar var.Evlat edinmek daha mantıklı birinin hayatına dokunmak için.