Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@godot Dostum malesef cehli de almıyor tam olarak. Hatta cahillik bâki kalıyor bu kimselerde.
Mezuniyet kelimesi Arapça kökenden gelir ve anlamı yetkin olmaktır. Daha kendi eğitimine, formasyonuna dair iki kitap okumamış, iki kelam edemeyecek olanlar var. Tabi bunun bir de caka satması var. Diplomayı almış ama aslında mezun olamamışlar var. Her yerde hiç kullanmayacakları ve içini doldurmayacakları diplomanın adını kullananlar. Dar çevrelerinde ve küçük dünyalarında hapis kalıp bununla avunacak olanlar. En güzeli o dar çevreden çıkmadan, küçük dünyalarını aşmadan, kimseye bulaşmadan yaşamaları. Her dokundukları yeri kirletip, her değdikleri çiçeği kurutan eller bizlerden uzak olsunlar dostum -
@paretowilfredo Haklısınız üstad. sadece okullarda kalabalık edip hatta oraları da sırf başka amaçlarla aslında kullanan onların yerine gerçekten okumak isteyecek kişilerin önünü tıkayan bir dolu insan var.Hiçbiri mezun değil dediğiniz gibi İşin zoru da cahil kişiye cehaleti anlatmak.Hep kendileri gibilerle takıldıkları için anlatsanız size cahil derler kendi çevrelerine bakıp...…
-
@godot Ağzın bal yesin dostum. Ben onlara sosyal medya mezunları diyorum. Diplomasını twitter künyesine asan insan manzaraları işte onlar.
Ahmak insan fiziği ile övünür.
Ahmak olup aynı zamanda cahil olanı coğrafyasıyla.
Hem böyle olup hem de sömürücü olanı da gerek kişisel, gerek toplumsal tarihi ile övünür.
Hep bir şeyler yapıyormuş gibi pozlar verir ama aslında ne kendisi, ne çevresi, ne de ülkesi için bir şey yapmaz, üretmez.
Bizden uzak olup kendileri gibilerle haşrolsunlar dostum. Bizim dost meclisimizde böyle insanlara yer yok. Zaten ne vakit böyle bir muhataplık içerisinde bulsam kendimi yalnızca ciddi zaman kaybına yol açtı. Ne bana bir şey kattı ne de ben bir şey katabildim. -
"Üniversitede yapılan bir şeyin yankılarının olduğu çok nadirdir, çünkü Üniversite düşüncenin asla yankısının olmaması için yaratılmıştır."
J. Lacan -
@elisa Çok yerli yerinde oldu dostum O nedenle kendi Âli Mektebini kendi zihninde kuramamış kimse, şu fakülte bu okul etiketiyle dolaşmamalı. Zira bu cehaleti örtmeye değil bilakis ayyuka çıkarmaya yarıyor. Sizin gibi dostlar gerek bize, her daim bize bir şeyler katan, bizi gerçek anlamda zenginleştiren.
-
Geçmiş geçmişte kalmıştır güzel bile olsa.
-
@paretowilfredo üniversitelerin eğitim kurumlarının bireyi zihin anlamında zenginlestirdigine inanmıyorum ki tam tersine düşünceye sınırlar cizmekte. Yuzyillarin kaliplarina mahkum ediyor. Bir iibfli olrak da universitenin islevsizligini bütün hucrelerimde hissedebiliyorum. Bunun uzerine bin sayfalik biseyler yazabilirim suan ama kendimi hemen durdurdum.:)ayrica küçük bir katkim olduysa ne mutlu bana:)
-
Vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni,
Değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez.Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
O kız oğlan kız erdem dağlara kaldırılmış,Ezilmiş, hor görülmüş el emeği, göz nuru,
Ödlekler geçmiş başa, derken mertlik bozulmuş,Değil mi ki korkudan dili bağlı sanatın,
Değil mi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene,Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın,
Değil mi ki kötüler kadı olmuş Yemen’ e,Vazgeçtim bu dünyadan, dünyamdan geçtim ama,
Seni yalnız komak var, o koyuyor adama.William Shakespeare
-
-
Eşiklere oturmuş bir dolu insan,
Keşke yalnız bunun için bekleseydim ilan.
-
- Kapiyi ac kapiyi!!
- Okuyommm ben yaaa!!
~ Ankara/ Çinçin/ Siradan bir polis baskini ~
-
İki tür nokta var :
Biri önüne ve ardına bakar,
Biri ardına bakmaz,
Ardını noktalar. -
Gelin ey aşıklar gelin
Bu menzil uzağa benzer
Nazar kıldım şu dünyaya
Kurulmuş tuzağa benzerNice yüzbin günah ettim
Her biri bir dağa benzer
Günahım çok yüzüm kara
Eller yüzü ağa benzerDERVİŞ YUNUS
-
@paretowilfredo @Godot hocam bu yönden kişinin düzeyi asıl mezuniyet diyebiliriz.Lise dengi ya da ilköğretim dengi seviyede davranıyor bu seviyede çalışıyorsa bi kişi hangi üni. den hangi bölümden diploma aldığının bi önemi yok aslında.Yani lise mezunu düzeyinde yaşayan ilkokul düzeyinde düşünebilen kişilerin sağda solda üni. mezunuyum demesi sadece boş laf. daha birey olamamış ama biri olmaya çalışan bi zavallı davranışı kısacası bu.Bağımsız düşünemeyen küçücük dünya görüşlü birisiyse bu hiç bi okul diploması onu biri yapmaz en fzla sürekli güdümünde olduğu kişilerin yada akımların malı haline getirir.
-
Ülkenin geneli hep yarını düşünerek uyumak zorunda bu ülkede ancak bürokrat siyasi kesim de işte böyle günlerde "yarını düşünür ".
-
-
...
Ve yine mevsimin son kar taneleri düştü göğümüzden. Tam da çiçek açmış, yaprak basmışken dallarımızı. Aynı mevsimin aynı günlerinde, aynı ayaz ve yine aynı hikaye. Karda yürüyen ayak sesleri, aynı sessiz çığlık gökyüzünde. Hatırla, unutma. Tam böyle günlerde sana geleni, çiçek açmışken tüm dalların, ilk-yaz yemişlerini ayazla dökeni. Turuncu yüzü güneş değil, uzun yolların sokak ışığıdır. Gün diye döndüğünde yüzünü arkandan vuracak olan insanın en aşağılığıdır.
...
-
...
Son kuşlar da geçiyor,
Biten bir sevda gibi
Uyanıyor Ankara
Günün ilk saatleriİşe koşar kimimiz,
Kimimiz iş bulmaya
Sanki sonu görünmez
Bir yol gibi bu dünyaBilinmez ne getirir
Bize gelecek günler
Her gün yeni bir umut,