Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
...
hayır hayır
delirmedim,
yoruldum. -
@karar bende bi ara kpss öncesi ve sonrasi ayrimina gitmistim ama henùz verim alamadim
-
@aroma olacak senin merak etme görüyorum , bi tek kendimi göremiyorum onuda siz tahmin edin güvece etten önce düştük biz patlıcanlar , domatesler olarak , yandık anlıyacağın ..sürece dair çok şey var biriken ağzımda , gönlümde. Forumcak ortaya tatlı alırız , acı acı söyleriz, konuşur , küfrederiz başka türlüsünü bilmiyorum nasıl olur anca böyle atlatırız . yorgunlarda gelebilir
Bu iş bu yıl bitecek . Bitmezse 5 tane formülüm daha var .:) -
@paretowilfredo Siyah boya üzerine beyaz boya döktünüz hiç ? Yada beyaz boya üzerine siyah boya ? İlkinde beyaz dökülünce belli belirsizdir . İkincisinde siyah kendini hemen belli eder . Beyazın etrafa yayılması , kendini kabul ettirmesi uzun sürer . Ama siyah ; o hemen nüfuz eder. Hayatta bunun üzerine kurulu , her şeyiyle , o yüzdendir ki bir güler bir ağlarız .Ne yaparsan yap , sana iki renkte bulaşacak ve sen rengini belirleyeceksin . Yani bu mücadelede yorulmaktan kendini alamayacaksın . ( sizi toparlaması zor olur , yapmayın bunu bize üstat , )
Valla ben oldum heralde : hamdım , piştim , yandım . Salın beni -
@karar İnsanın zihni kini bileyen bir kın gibi dostum. Bu kadar çok işleyen, bunca kıvrımlı ve her ayrıntıyı, her zahiri ve batını ince ince işleyen bu zihin tıpkı yerin altında patlamak için biriken bir volkan gibi bazen. Kafatasımı sıkıştırıyor. Binlerce soru ve binlerce yanıt. Binlerce ihtimal ve binlerce kurgu. Kafatasım çatırdıyor içerden. Dağılmaktan çok, dağıtırım sanırım patlarsa. Peki ya patlamazsa?.. O bir damla siyahı damlatan ilk günahkâr ödemeli bunca -nın bedelini, başkaları değil.
Ya İlahî denkleştirmeli hesabı ya da...
Bize Hannan ve Mennan olsun onlara Deyyan olan. -
@karar bunca yangın anca söyletir bi de güzel söyletir hocam:) Ahh bağlama çalmaya vakit veremedim ki türkü yakmak gönlü dindirmek için...Hayatı atamaya endeksledim yarınımız meçhul iken
-
@aroma Çocukken Tanrı'ya bana bağlama öğretmesi için dua ederdim. Sonra Tanrı'nın çalışma sisteminin bu olmadığını anladım ve gittim bir bağlama aldım ve çaldım. :))
Önerim hala geçerli dostum. Türkülerimizin susmaması için önce şakıması lazım gecimkeden
-
@paretowilfredo ikilemim bağlama alıp çalamamak galiba bu kadar yakınlık duyup da başaramak beni üzer
Ertelesem de şu an yapacağım bunu yapmalıyım.
Türküler susmasın halaylar bitmesin -
Göz gözü görmüyor ama sen yine de gör beni
-
@aroma Dostum bu düşünce sizi alıkoyar. Ne kirli ellerde bile tını verebildiğini gördüm ben bağlamanın sizin gibi yüreği olanda neler yapacaktır kim bilir.
Kabiliyet başka bir konu ama bağlamayı çaldıran unsur kabiliyet değil yürektir. Kabiliyetle virtüöz olunur, yürekle ise gerçek bir icracı. -
@paretowilfredo ahhh dostum hem yüreklendirdin hem de onure ettin beni sağolun. Haklısın bi adım atmam gerek artık
-
Sonra ne oluyor biliyormusun ?
Geçiyor.
Bir zamanlar uğruna dünyayı karşına alabileceğin insan , yabancılaşıyor sana...
Adım adım uzaklaşıyorsun...
Kör olsa yatalak olsa , bacaklarını kaybetse vazgeçemeyeceğin insanın buna hiç değmediğini farkediyorsun...
Bir an geliyor birşeyler kırılıyor içinde , birşeyler dökülüyor...Sonra ne oluyor biliyormusun ?
Ölmeye gidiyoruz diyerek elini tutsa , tereddütsüz gideceğin bu insanı hayretle izliyorsun...
Usul usul ağlıyorsun bir yerlerde , gidişine değil haketmeyişine...
Bir an geliyor dayanamıyorsun.Sonra ne oluyor biliyormusun ?
İp kopuyor en sağlam yerinden.
En güvendiğin kişinin bıçak izi kalıyor sırtında...
Kelimelerle anlatılmayacak kadar sarsılıyor hayallerin.
Grileşiyorsun.
Oysa biraz umudun olsa,
Cinayet işlerdin uğruna.
Bu kadar çok düşmüş olmasaydın , daha güçlü kalkardın ayağa...
Biliyorsun.
Çaresi yok , en çok buna yanıyorsun.Sonra ne oluyor biliyormusun ?
Anlıyorsun.
Korkuyorsun.
Öyle çok yormuş oluyor ki seni ,
Ve öyle eksiltmiş,
Masumiyetine ateş edilmiş gibi hissediyorsun.
Kimse onu senin kadar sevemez.
Vazgeçerken,
En çokta buna üzülüyorsun...Sonra ne oluyor biliyormusun ?
Aklına gelişi azalıyor gün geçtikçe ,
O kadar büyük bir acıya alışıyorsun ki insanlar seni gün geçtikçe duygusuz sanıyor,
Güvenemiyorsun kimseye , yaşadığın acıyı tekrar yaşama korkusu sarıyor içini ve bunu kimseye anlatamıyorsun...
Sonra , sonra alışıyorsun , çünkü yaşıyorsun , mecbursun... -
@aroma gittim , evdeki kısa sap baglamayı aldım gittim kursa , bi baktım ortadan yarılmış , hayda neyse yapılmaya vereyim dedim , gittim ; 2 saat sonra dönecem notu gördüm , bekledim yaptırdım , inada bindi o saz yapılacak .
Bu seferde hoca baglamanın sesini beğenmedi , kulağına yanlış yerleşir dedi ; sen anla . Şimdi benim suçum ne ; ) kıyamadım yine en güzel yerini aldı evin . -
@paretowilfredo hayat çiçekle karşılamadı ki bizi ağlıyarak geldik
İlahi adalet , takdir ( yada sı yok böyle olmalı ) ben tamamen ona bıraktım , şimdi köşeme çekiliyorum. -
...
Ne Karun ne de Haman sofra başında çömelince fakir ya da gariban olmadılar. Garibin halinden, fakirin derdinden anlamadılar. Her ikisi de kudretleri ve varlıkları yere batırılınca anladılar, onlardan büyük İlah var.
-
Gevşeklik göstermeyin ,umutsuzluğa kapılmayın.
Eğer inanmışsanız üstün gelecek olan sizsiniz
Al- î İmran -
Allah'ın nefreti üzerinize olsun
Toprak uyandı,
Su utandı,
Biz utandık,
Siz hâlâ utanmadınız minik bedenlere dokunmaktan!
Yazıklar olsun, insanlığınız batsın! #ecrinbebek -
...
Cehaletin en kesin belirtisi, kişinin her şeyi bilmesidir. Bir ülkede bu kişilerin sayısı ne kadar fazlaysa, o ülke karanlığa o denli yakındır.
-
Yangındır ah sol yanımda tutuşan
Şiir gibi
Şarkı gibi
Aşk gibi -
...
Köpürerek koşuyordu atlarımız
Durgun denize doğruBu uçuş, güvercindeki,
Özgürlük sevinci mi neÖpüşmek yasaktı, bilir misiniz,
Düşünmek yasak,
İş gücünü savunmak yasakÜrünü ayırmışlar ağacından,
Tutturabildiğine,