Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Aykırı sularda akşam oluyor.
Şükrü Erbaş -
Bizim de bir çift sözümüz vardı
Nar çiçeği , gül dalı üstüne
Dudaklarımızda kaldı ,
Göremedik sıkıntısız yaşandığını
Rahatına şiirini yazamadık
Rıfat Ilgaz -
Ne bileyim füsun.
Şimdi aramıza duvar örsen,
yine kalkıp senin sevdiğin renge boyarım.Didem Madak
-
"En akıllı kişiler, en cesurları da olmaları koşuluyla, genelde en acı verici trajedileri yaşayan kişilerdir; işte bu yüzden de yaşama saygı duyuyorlar, çünkü yaşam onlara en büyük muhalefeti oluşturuyor"
Nietzsche
-
Hiç olmazsa tek bir insanla sanki kendi kendimleymişim gibi her şeyi konuşmak istiyorum.
-
@Harun-Resid 'Bilim insanları' bu kişiye ruh eşi diyor sanırım:)
-
@Harun-Resid hocam" beraber olduğumuzda konuşmak zorunda kalmadigimiz,hem kendimizi hem de sessizliği kesfettigimiz insanlarla daha çok şey paylaşırız "diye okumuştum bir yerlerde:)
-
@elisa Evet bunu da okudum sanki bu söz nerede geçiyordu? Bu arada Dostoyevski diyorsa vardır bir bildiği:)
-
Parcali bulutluyuz ama hala umutluyuz.
-
@plansız edebiyat insanları ne der acep? iki kelimeye sığmaz bence Dostoyevski’nin bu tanımı
-
@plansız ben de hatirlayamadim hocam:) ama Dostoyevski demisse çarpı iki dinlemek gerek:)
-
@elisa susarak anlaşmak bence insan hayatında Nirvana’ya ulaşmaktır. Umarım herkes susarak anlaşacağı, anlaşabileceği kişilerle geçirir ömrünü
-
@Harun-Resid Onlar tabi sayfalarca kitap yazıyorlar bu konu üzerine:) Mesela Sabahattin Ali şöyle demiş: Bir ruh, ancak bir benzerini bulduğu zaman ve bize, bizim aklımıza, hesaplarımıza danışmaya lüzum bile görmeden, meydana çıkıyordu. Biz o zaman sahiden yaşamaya, ruhumuzla yaşamaya başlıyorduk.
-
Dostoyevski'den bahsedilmişken şöyle bir yorumunu bırakayım: " Kimse seni sen olduğun için sevmeyecek; herkes seni, seni sevmenin onlara ne kadar yakışacağını düşündüğü için, yani kendileri için sevecek ve bu da demek oluyor ki insan böyle yaparak yine kendini sevecek.Sen hiç sevilmemiş olacaksın hikayenin sonunda..."
-
Tolstoy yetim kaldi hep dostoyevski:(
-
@LioN kalmasın hocam:)
https://www.youtube.com/watch?v=tDc5L2Yu8k4 -
@LioN Tolstoy can'dır: "Sana saadetin ve sıkıntının gerçekte ne olduğunu anlatsam, hayret edersin. Bunu karıma sor da ondan dinle, o kadındır, kalbinde ne varsa dilinde de o vardır."
-
@elisa ne guzel anlatmis gercekten yuregi guzel birisi. Topragi bol olsun.
-
@plansız bi alıntı da ben yapayım madem Sabahattin Ali’den “ Sen bana, dünyada başka türlü bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin. “ bazen insanın kendi ruhunu keşfetmesi bile bir başkasını tanımasıyla mümkün oluyor.
-
@elisa Bu çeviriyi yapan Bey'in youtubeda kanalı var, güzel çeviri videolar var. Hatta ben de sabah Heidegger'in bir röportajını izledim, tevafuk