Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Bir şey yap. Güzel olsun. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle. Dilin mi dönmüyor? Güzel bir şey gör. Veya, güzel bir şey yaz. Beceremez misin? Öyleyse güzel bir şeye başla. Ama hep güzel olsun. Çünkü "her insan ölecek yaşta." geç kalmayasın.
Şems-i Tebrîzî
-
Ölümsüzlüğü tattık! Bize ne yapsın ölüm?
-
"Bütün çabam; kimseye muhtaç olmadan yaşamak.
Bütün umudum kendimde."
-Montaigne -
Aldanma cahilin kuru lafına
Kültürsüz insanın külü yalandır..
Hükmetse dunyanın her tarafına
Arzusu hedefi yolu yalandır..Kar suyundan süzen çeşme göl olmaz
Gül dikende biter diken gül olmaz
Vız vız eden her sineğin bal'olmaz
Peteksiz arının balı yalandır..İnsan bir deryadır ilimle mahir
İlimsiz insanın şöhreti zahir
Cahilden iyilik beklenmez ahir
İşlediği amel hali yalandır..Cahil okur amma alim olamaz
Kamillik ilmini herkes bilemez
Veysel bu sözlerin halka yaramaz
Sonra sana derler deli yalandır.Aşık Veysel
-
Her şeye rağmen...
"İnsan insanın ümididir."
-
Sonunda boğulmak olsa da benim o sularda yüzmem gerek
-
Kimsenin sevinci kimseye bir şey demiyor
Kimseler duymuyor başkasının hüznünü..
Herkesin kendi rüzgârıyla üşüdüğü bu yerde
Yalnızlığa çarpa çarpa tarazlandı bedenim
Yüreğim kırk kilitli hayal odası...
Ağzından lokma yediğim çocuk
Şimdi bir uzun yağmur bulanık caddelerde
Güneş uzak dünyaların sıcak konuğu
Şimdi evlerin alnında akşamın perçemi
Yüzlerde gölgelerin derin oyunu
Çekiyor perdelerini üstümüze zaman..
Kirpiklerinin beşiğinde uyuduğum çocuk
Yanımda olsaydın keşke, düşseydi
Yüreğimin avcuna gözlerinin ışığı
Yaz suları gibi iplik iplik
Akardım, arınırdım, çoğalırdım...
Daracık saksılarda bir kök dağ nergisi
Tıkana tıkana tükeniyorum nicedir
Gamzelerinin çukurunda boğulduğum çocuk
Bir yudum su! Ağzının buğulu pınarından..Şükrü Erbaş
-
...
sınırlar onları çizenlere aittir
mesafeler de öyle
ve bütün kötü hikayeler,
iyi bir anlatıcıyı bekler
tüm iyi öykülerin
kötü bir anlatıcıyı beklemesi gibi.
iyi bir anlatıcı uyutur ama asla unutmaz
bütün hikayeler bir anlatıcıyı bekler
dinleyeni var mı diye umursamaz
artık gölgenin içinde beliren silüetin elleri yok
gölgenin ardında düşman,
kim düşman, kime düşman?
yaptıklarından bazen
bazen de yapamadıklarından pişman.
yeterince kavga etmeyenlerin aczi-
dir yenilince sarıldıkları kader.
kader hayatın orta reyonlarında
kaybolmuş herkesin ucuza aldığı
alamayınca çaldığı can-suyu.
çünkü iyi bir anlatıcı unutturur
ama asla unutmaz....
-
“Dünyaya gözlerini açan her küçük kızın, ağabeyleriyle eşit şansa sahip olacağı zamanlar için savaşıyoruz.” ️
-
" 'an'lar yaşamın akışını durdurur.yaşamı durdurur.insan ormandaki kuşları işitmek için durup dinlememeli.durup dinlemeden işitmeli okyanusun kükreyişini.
bir sonraki anı beklemeyin.bir sonraki 'an' diye bir şey yok.sonra diye bir şey yok.akış sürer gider.'an'ın parçası olun.her 'an'la birlikte yaşayın.böylece kaldırın 'an'ları."gündüz vassaf
-
Bitmemeliydi bu dizi.
-
@Harun-Resid https://youtu.be/Z_lBudGkMZg
..
https://youtu.be/NhILBU2s2Wc
Kesinlikle bitmemeliydi, şiirler, müzikler hepsi ayrı güzeldi. Bir bu dizi bir de Yunus Emre keşke bitmeseydi -
@plansız gönülden katılıyorum size. Televizyon karşısına geçip izlediğim tek dizi yedi güzel adam’dı
Yunus Emre’yi izlemedim saklıyorum onu kendime hayatımdan dünyalık işleri çıkardığıma inandığım vakit keyifle seyretmeyi planlıyorum -
-Pasaportum yok ki benim!
-Hic mi yok?
-Hic mi mi yok?
-Ya varda azcik bana kadar var onlada Bulgaristana anca giderim. Ya pasom yok benim ya ne pasaportu!
~LM~ -
@Harun-Resid Sizce öyle bir dönem olur mu ki insan hayatında? Bence olmaz o yüzden ilk fırsatta izlemelisiniz kışın mesela uzun gecelerde olabilir zaten insan onu izleyince biraz tefekkür etmek istiyor. Bu yüzden de kış ideal mevsim olabilir. Yedi Güzel Adam'da da benzer duygular sasar insanı, diyaloglar insanın içine seslenince, işin içinde şiir olunca her bölümden sonra gökyüzünü seyretmek ve bir şeyler karalamak isterdim velhasıl güzel dizilerdi
-
@plansız, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
@Harun-Resid Sizce öyle bir dönem olur mu ki insan hayatında? Bence olmaz o yüzden ilk fırsatta izlemelisiniz kışın mesela uzun gecelerde olabilir zaten insan onu izleyince biraz tefekkür etmek istiyor. Bu yüzden de kış ideal mevsim olabilir. Yedi Güzel Adam'da da benzer duygular sasar insanı, diyaloglar insanın içine seslenince, işin içinde şiir olunca her bölümden sonra gökyüzünü seyretmek ve bir şeyler karalamak isterdim velhasıl güzel dizilerdi
Gökyüzünü seyretmek deyince; Hz.Muhammed'in sevinince yere, üzülünce göğe baktığı söylenir. Kimse sahih mi diye sormasın rivayet işte:) Yerde tevazu, gökte ferahlık vardır derler.
-
@plansız haklısınız dünya hep hayatımızda ve çıkması da pek mümkün değil gibi. Yunus Emre biraz daha bekleyecek benim için evlenirsem eşimle evlenemezsem de daha rahat keyif alacağım bir vakitte izlerim ve umarım kışa denk gelir o vakit yaz aylarını sevmiyorum şahsen.
Yedi güzel adam benim ilham perimdi diziyi izlerken duyduğum bir kelime, bir cümle beni alıp götürüyordu bazen ve garip şeyler yazıyordum umarım tekrar gelir o günler -
Bazılarına hayatını kurması için şans verildi bize düşen sayamadığım kez yeniden ayağa kalkmaya çalışmak oldu ve güçsüz dedikleri savaşçının yerinde olsalar eminim kaldıramazlardı... devir kapandı deyip kadere küsmek mi yoksa kalan son hiddetinle yeniden kalkmak mı hangisi daha zor karar veremedim yine de içimdeki inanç bitmedi sadece ruhum çok yaşlandı
-
Bir gün anlarsın beni neden suskunum
Dünya içimde konuşurken böyle
Bedenimi aşıyor yorgunluğum
Karşında oturduğum masalardan dökülüp saçılıyor
Bu öyle bir çığlık ki, susuşlar kalıyor geride
Ondan öte her söz bir saçmalığı büyütüyor.Ahmet Erhan
-
Aklı yele salıverip çıldırmadan geçilmez!