Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@paretowilfredo
eyvallah dostum.lanet olsun ki özlüyor insan.her İstanbul şarkısında,şiirinde kaybettiklerim,yenilgilerim geldi aklıma.sevdiğimi,sevdiklerimi,dostlarımı ve işimi kaybettim o şehirde.evet,belki de benim hatamdı ama ben sonunun böyle olmasını istemedim.kendimi bu yalnızlığa mahkum ettim.yenildim.tüm güzellikleri bir bir silindi o şehrin gün geçtikçe.her adını duyduğumda gözlerim kanadı ,yutkundum.adını bile yazarken içim titriyor,yüreğim sıkışıyor.belki de tam ifade edemedim.saat de geç oldu ama bir gün yine barışacağız inşallah tüm yenilgilere rağmen -
@otuzyılsavaşı Dostum, İstanbul iki yakalıdır. Bir yakasında yitirdiğini diğerinde bulasın diyedir bu. İki tarafı da bu yüzden böyle güzeldir. Birinde yitirirsen güzellikleri, git diğerinde ara diyedir. Tamamen politik söylemin dışında o güzel cümleyi yinelemek istiyorum, "Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır." Sezai Karakoç'un söylediği gibi. Yenildiğin yerden başlar kavga. Çünkü ancak düştüğün yerden kalkarsın bir daha ayağa. Yerde kalırsan, yer kayar altından, zaman akar gider, her şey değişir, sen hep mağlup kalırsın. Kalk ayağa da karşı kıyıya bak artık. İki yakası bir araya gelmese de İstanbul'un, senin yakan bi toparlansın artık. Soluğun açılsın, gözlerin güzelliğe aksın.
-
Bu yağmur binlerce yıllık,
Hep birlikte … birlikte, bu kasvetli kasırgaya yakalanmışız biz..
-
@paretowilfredo
eyvallah dostum.inşallah.sağ olasın.var olasın.arıyorum.her seferinde yeniden başladım,başlıyorum ve de başlayacağım.*"sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır" sözüne de iman ediyor bir tarafım tüm hücreleriyle diğer yanımın tüm itirazlarına rağmen."nefs" ve "ruh" arasındaki kavgamda da zaman zaman yenilgiye uğradım lakin yeniden kalktım ayağa her seferinde. "ben" kabul edemiyordu "nefs"in itirazlarını...geçmişin kavgası,meslek kavgası,gelecek kavgası,adalet kavgası,varoluş kavgası...soluğu kesiliyor insanın.güzellikler bizimle olsun her daim... -
@paretowilfredo dostum senle çok iyi çay içilir. Ne güzel bir kalp ki kelâmlar bombamisal infilak ediyor bu harp meydanında.
-
@otuzyılsavaşı Kavgasız geçecek bir ömür, binlerce sene de sürse yaşanası bir ömür değildir dostum. Hiç kavga etmemiş, hiç yüreğine mağlup olmamış koca koca insanlar utanmadan eh be evlat 70 sene yaşadık diyorlar, gülüyorum. O yaşa öylece geleceğime, şimdi kabzolabilir ruhum, tercihimdir.
Son olarak; İman inkar ile başlar. Lâ ilâhe demeden tevhid etmez, zihin, yürek ve ruh. Ancak böyle insan olunur. Ancak böyle insan kalınır.
Gecen de bahtın da güzel olsun dostum. -
@yakup-cemil Eyvallah dostum. O bizim yüreğimizin hüsn-ü cemâlinden çok senin hüsn-ü zânından. Var olasın. İnşallah bir gün hep birlikte soba başında* çok demlikler deviririz
*( @otuzyılsavaşı ) o soba başına toplanılacak )
-
@paretowilfredo Cenab-i hak bir kulunu severse onu diğerlerine de sevdirirmis. Bizim muhabbetimiz hüsnü zandan ziyade hakikat. Zira Biliriz ki şiir okuyan, dinleyen adamdan zarar gelmez.
@otuzyılsavaşı dostumuz da çay seviyorsa o soba etrafında bi muhabbet halkası kurulur
-
'Ben üzgündüm ama onlara yorgunum dedim.'
~Le Petit Prince -
...
Her yol batağa çıkardı benim zamanımda
Dilim durmaz ele verirdi beni
...Bertolt Brecht
-
...
Aklımdan çıkmıyorsun dedim
Başka türlüsünü yorgunum anlatmaya
Telefonlar yan hücrede çalışıyor
Bende kurşuni bir dere
Ağaçlar hayvanlar bile kaygılı
Onu bir mersedesten indirdi kalçasına kadar
açılarakYapayaşlı bir rum kadın
Herşeyde yanıp sönen bir kıyamet algısı
Haydi koşayım diyorum belki dağılır
Koşuyorum
Sancağımda kendi rüzgarımla ölgün kıpırtılar
Hayır daha sevgili daha sevimli değil
Ne başka bir gün ne başka bir zamanÇok geçmeyecek aradan
Şöyle diyeceğim:
Bulutlar açmadı
Mavi gök orda mı?Cahit Zarifoğlu
...
-
Yalnız kaldınız sanırsınız,
Biliyorum.
Yalnız bırakılmışsınız,
Biliyorum.
Ötesi yok.Ötesi var:
Yalnızlık
Müziğin bile seni dinlemesidir.
Yalnızlık
İnsanin kendine mektup yazması
Ve dönüp-dönüp onu okuması
Yalnızlığın da ötesidir.
ÖZDEMİR ASAF -
Çiçeklerle hoş geçin,
Balı incitme gönül.
Bir küçük meyve için,
Dalı incitme gönül.
Mevla verince azma,
Geri alınca kızma.
Tüten ocağı bozma,
Külü incitme gönül.
Dokunur gayretine,
Karışma hikmetine.
Sahibi hürmetine,
Kulu incitme gönül.
Sevmekten geri kalma,
Yapan ol yıkan olma.
Sevene diken olma,
Gülü incitme gönül.Yunus Emre
-
İki büyük nimetim var
Biri anam biri yarim
İkisine de hürmetim var
Birisi var etti beni
Birisi yar etti beni-Neşet Ertaş
25 Eylül 2012
Saygı ve rahmetle -
Bir de şu var;
Gönlün’ün eşini bulan gârip değildir.~Neşet Ertaş
-
Aşkınla yaktın sinemi
Aldın gittin benden beni
Viran eylesin hanemi
Vurdun taştan tasa leylam/Neşet Ertaş
Herkesin leylası başka... Allah kimseyi Leylasının mezarında aglatmasın.
-
...
Artık hiçbir yaprağı ve tohumu ziyan olmasın diye tek tek topluyorsan ve kokusunu bile harcayıp bitirmemek için derin derin soluyorsan böylesi gecelerde, anlarsın, bu karanlık kalenin duvarlarının senin için ne demek olduğunu. Kurumuş çiçeklerin can bulması gibi suya düşünce, senin de hasretin can bulur düştüğü ateşte. O daha vahşi, sen daha yorgun. Bir trenin gelişini duyurması gibi bir çığlık içinde, kafanın içinde, sessiz ve sedasız kocaman bir çığlık çınladığında loş odanın, kirli duvarları içinde görürsün baktığında gecenin tam içine, o çığlığın söndürdüğü ışıkların altında gece, karanlıktan daha karanlık. Aklının kıvrımlı yollarında aradığın yanıtları dört odalı göğüs kafesinde bulduğunu sanmıştın ya, aldandın. Bak yine aynı kıvrımlı yolların ortasında kalmışsın ve lanetli bir güce mahkûmsun ve bir başınasın. Bir hayalet var yalnızca mavi ışıkların buğusunda sessiz uyuyan, bir de eşikte serkeş durup seyreden sen varsın. Anlamını bilmediğin kelimeleri hatırladıkça ettiğin o tebessüm, sana şah damarından yakın celladındır. Sırtında aradığın o şey, sırtındaki küfede yığılı taşıdığın ve anımsadığın her şey ve sen aslında her şeyden çok oraya uzaksın. İleri de koşsan, geriye de düşsen varamayacağın tek yerde saklı, bu loş ve kirli masaldan çıkış kapın.
Arama o yüzden artık, bulmaya çalışma yanıtını tüm bu soruların. Dikenli tel giyinmiş, kan içinde kalmışsın, çırpınma ki daha fazla kanamayasın....
Maviye çalmıyor hiçbir şey, maviler çalındığından beri bizden. Irmakların kuruduğu, suyun tuzlusunun bile tükendiği, dağlara karların yağmadığı, rüzgardan bizi hiçbir duldanın saklamadığı mevsimlerdeyiz. Dördü bir mevsimlerin, her biri bin yıl kıtlığa kalmış, çatlamış ve titreyen ellerimiz. Fecre döndük sırtımızı, günün battığı yönde bir seyyah, heybesinde yitirilmişlerin bir listesi, unutulmuşların fihristi saklı.
Ona yetişip de almalı mı heybesinde kalanları yoksa aksi yönde akıbetsiz bir ışık mı aramalı?
Oradan koyup ışığı cebimize bir daha düşüp seyyahın ardına, düşüp bir daha mı yaralanmalı?
Dizlerimiz öykümüzün alfabesidir. Oradan derdiğimiz harflerle oluşur kadim lugatımız.
Bizi zaten bizden iyi, yine sadece biz anlarız....
-
“ Mecnun ile bir mektebi-i aşk içre okurduk
Ben mushafı hatmettim, o ve’l-Leyli'de kaldı ”
/Fuzulî
-
...
Dostları özlemle kucaklamayı unutma
Çocuk sevmeyi çiçek koklamayı unutma
En zorlu anındayken bile kavganın
Gökyüzüne bakmayı unutma.Ataol Behramoğlu
-
Şiirin yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar mı ya da İbrahim Sadri mi olduğu kesin değildir. Ancak sonuç olarak bir şiirdir ve şarkı olarak burada söylenmiştir.