Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Duvarda duvar saati var, yerde yer halısı, masada masa lambası, elbise askısında elbiseler, kitaplıkta kitaplar, kül tabağında sigara izmariti... Eşya bile nerede olması gerektiğini biliyor sanki... Hiçbirinin kafası karışık değil. Şu an oturduğum göt kadar odada, etrafıma bakıyorum da aslında nerede olması gerektiğini bir türlü bilmeyen bir tek benim gibi geliyor.
Ali Lidar-Tesirsiz Parçalar -
Benim annem yüz lisan bilir;
yüzü de güzel
Her bedende bir insan bilir ;
sözü de güzel,özü de güzel.Benim annem yüz mevsim açar;
yüzü de güzel
Kan ağlasa gülücük saçar;
sözüde bahar,özüde bahar.Benim annem yüz can kuşanır;
yüzüde melek
Her birinde bir ömür yaşanır;
sözüde melek,özüde melek..Ömer Lütfi Mete
-
...
"Cehalet sorgulamaz, yargılar. Cehalet öğrenmez, inanır. Cehalet okumaz, hatmeder. Cehalet hoş görmez, katleder. Cehalet ilkeldir, sosyalleşmez. Medeniyetse, kadın ve erkeğin birlikte yürüyebilmesidir.
Cehaletin tek korkusu kadındır.
Çünkü, kadın öğɾeniɾse, çocuklaɾına da öğɾetiɾ."Emine Supçin
-
Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
"Kendimi bir balkondan aşağı daha rahat bırakabilirim, bir insana bırakmaktansa. Öyle çok korkuyorum insandan."
Sabahattin Ali
-
...
"Ucuz insanların edebiyatı da ucuz olur. Bu edebiyat ancak onlara yaranmak ve yamanmak gayesinde olanlar için anlam ifade eder. Bundandır ki biri olmakla birinin olmak arasında savrulup duranlar, kendilerini her zaman bu ucuzluğun içinde bulacak ve bu basit pazarlamanın aldanmış bir tarafı olacaklardır."
-
" Ve açsak , yorgunsak , alkan içindeysek eğer ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin ,
demeğe de dilim varmıyor ama
Kabahatın çoğu senin canım kardeşim ! "Nâzım Hikmet
-
İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece “iman ettik” demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar?
ANKEBUT/2 -
Namuslu olmak ne zor şeymiş meğer! Bir gün Almanların pabucunu yalayan ertesi gün İngilizlere takla atan, daha ertesi gün de Amerika’ya kavuk sallayan soysuzlar gibi olmak istemedik.
Yalnız ve yalnız bir tek milletin önünde secdeye vardık. O da kendi cefakeş milletimizdir.
Meğer ne büyük günah işlemişiz! Kanunlu, kanunsuz baskılar altında ezile ezile pestile döndük.
Bugünün itibarlı kişileri gibi, kese doldurmadık, makam peşinde koşmadık. İç ve dış bankalara para yatırmadık, han, apartıman sahibi olmak, sağdan soldan vurmak ve milleti kasıp kavurmak emellerine kapılmadık. Bütün kavgamızda kendimiz için hiçbir şey istemedik. Yalnız ve yalnız, bu yurdun bütün yükünü omuzlarında taşıyan milyonlarca insanın derdine derman olacak yolları araştırmak istedik.
Bu ne affedilmez suçmuş meğer! Neredeyse, yoldan geçerken mide uşakları arkamızdan bağıracaklar: “Görüyor musun şu haini! İlle de namuslu kalmak istiyor ve ahengimizi bozuyor…”Çalmadan, çırpmadan, bize ekmeğimizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz bırakmadan yaşamak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hattâ bu kadar tehlikeli mi olmalı idi?
Namuslu olmak ne zor şeymiş meğer! Bereket, zora katlanmasını bilen bu millet de namuslu.Sabahattin Ali – Ne Zor Şeymiş
Ali Baba, (1), 25 Kasım 1947 -
@depresifkiz İlginçtir Sabahattin Ali'nin her şeyi her her yerde konuşan biri olduğundan bahsetmiş arkadaşları. Hatta ölümünü de buna bağlarlar. Sabahattin Ali yurtdışına kaçacakken kendince kahraman olmak isteyen bir kaçakçı kamyon şoförü tarafından vahşice öldürüldü. Birazcık insanlara az güvenseydi de sussaydı belki biraz daha uzun yaşardı. Ama sussa "Sabahattin Ali" olur muydu bilmiyorum.
-
Fahişeler vardır, namustan bahseder. Kanaatini ve kalemini satmışlar vardır, vicdandan dem vurur. Vurguncular vardır, ağızlarından fazilet sözü düşmez. Çifte pasaportlular vardır, vatan diye haykırır. Palikaryalar vardır, kahramanlık iddia eder. Bazı iyi niyet sahipleri de bunların hepsine inanır. Gel de bu insanların arasında huzur içinde yaşa.
Hüseyin Nihal Atsız
Birbirine düşman iki aydın. Biri Turancı Atsız biri komünist Sabahattin Ali ama ikisi de aynı sorunları görmüşler söylemişler. Bugün böyle aydınlar var mı? -
İnsanların 'ilk' söylediklerine değil 'son' yaptıklarına bakacaksın
Başta herkes iyidir.. -
...
Çayı açık dolduranları samimi bulmuyorum.
-
Kim susturabilir bizim türkümüzü, kim?
Biz ki Karacaoğlan'ı aşkla,
Veysel'i toprakla yüceltmişiz...
Biz ki Köroğlu'nun narasıyla nice beyleri
Yere çökertmişiz!
Yine de masum bir bebek gibi,
Avuç avuç sevdamızı,
Kalanlara vasiyet etmişiz...
https://www.youtube.com/watch?v=p0Q1h23_HfI -
Sana gitme demeyeceğim.
Üşüyorsun ceketimi al.
Günün en güzel saatleri bunlar.
Yanımda kal.Sana gitme demeyeceğim.
Gene de sen bilirsin.
Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim,
İncinirsin.Sana gitme demeyeceğim,
Ama gitme, Lavinia.
Adını gizleyeceğim
Sen de bilme, Lavinia.Özdemir ASAF
-
Bugün de bir şey olmadı. O olmayan şey her neyse, onu özlüyordum.
-
" Babalar, kızları fırtınaya kapıldığında sığınacakları liman olmalı. Sığınacak liman aramasına sebep olan fırtına değil. "
-
Söylediklerimden çok sustuklarımda saklıyım..
Ve gizlediklerimde gizliyim..
Beni anlamak için;
Konuştuklarımdan çok
Sustuklarıma kulak verin..
Aklım sukütu sever benim..
Çünkü çok ağır ödeştik biz hayatla..
Ben sonu olmayan çok yollardan geçtim..
Üç Noktalar Koymaz Bana...Nâzım Hikmet RAN
-
Tesadüf bu ya...
Aylardan Aralık, günlerden Salı
Ve sen giriyorsun salı’na salı’na bütün aralıklardan yüreğime...Küçük İskender
-
@onuktekin Maslow'un hiyerarşisinde de olduğu gibi insanoğlu ait olmaya, sevmeye, arkadaşlığa ihtiyaç duyar. Her ne olursa olsun duyar. İster binlerce kazık ye, ister sırtından bıçaklan. Kimseye güvenmeyeceğim de. Ama o yalnızlık hissi insanı içten içe yer bitirir. Bu sebepledir ki insanoğlu sütten ağzı yansa da o yoğurtu üfleye üfleye yine, yine ve yine yemeye çalışacaktır.
Kim bilebilir Sabahattin Ali'nin yazdıkları, söylediklerinin yüzde kaçı? Ama dediğiniz gibi sussaydı duygularımızın tercümanlığı biz bu kadar güzel yapabilir miydik? Sanmıyorum..